СЕДМИ клас - 8 - Успех!/06.06. - 12.06.2016 г./

• 157 475
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 750
  • Пловдив
Alba-1, приеми го от другата гледна точка : Всяко зло за добро.  Peace
Не мога да ги разбера тези учители, които се стискат за оценки. Вкъщи ли ще си ги носят? Пък и не искаш от 3 да стане на 6 все пак.
Евала на учителите на дъщеря ми миналата година. На всички деца от паралелките, в които се влизаше след състезание в 4 клас, оставиха 6 по БЕЛ и МАТ. На абсолютно всички. С пожелание за прием на първо класиране, по първо желание, нищо че училището е СОУ и имат 5 паралелки с прием след 7 клас.

# 751
  • дядовата ръкавичка
Alba, много е неприятно това. Дано все пак склони да изпита детето, нека и то я помоли.

Скрит текст:
Напомня ми на една бивша вече наша учителка. Да не сте в 105то?

# 752
  • София
Записвам се, за да следя темата и да ви питам за добри училища с италиански в София.
Какво ще кажете за 105-то СОУ?
Chrissy22, имам колежка, чието детенце учи от първи клас в НУКК. сега е седми клас и вчера се похвали, че детето и е класирано да продължи да учи там. Значи те са били до сега в 7-ми клас 3 бр. паралелки. След 7-ми клас ги правят 2 паралелки. Всички деца, които са искали да участват във вътрешното класиране са подали заявление още преди да започнат матурите. След като са видели резултатите си част от тях, които имат добри оценки и желание да се преместят са се отказали от тези 2 паралелки. Ще подават документи за участие на първо класиране. Тези, които са твърдо решени да останат /какъвто е нейния случай/ вчера са потвърдили и са запазили местата си. Тя казва, че обикновено остават свободни бройки, които скоро ще обявят в училището или на сайта /не е сигурна за сайта/ и за тези бройки кандидатстват външните деца. Държали се отделни изпити по БЕЛ и МАТ на место. Проверете кога са.
kappeli, с немски като първи език са също 35, 18, 31, професионалните гимназии НФСГ и НТБГ също.  Peace
Благодаря Betty L.! Аз не искам 31-во, тъй като добро момиче на мои познати, остана наистина разочарована. Също така тази година госпожицата ходи на курсове по МАТ в "Междучасие" при г-жа Гьорева, която е преподавател по мат там. Не останах с топли чувства към нея. За мен подготовката на  курса беше на много ниско ниво. Добре обяснява, но много малко задачи дава за самоподготовка у дома и много слаб контрол. Също така никаква лична отговорност за подготовката.
Относно 18-то СОУ - детето беше там до 5-ти клас включително. Аз също съм учила там на времето до 6-ти клас. Нивото на немския беше под всякаква критика. Почти нищо не се научи по езика. Също така средата там е много деградираща. Страх ме е да изпратя детето си там /една от причините е притеснение за физическото му оцеляване-два пъти в класа караха дете с линейка  в Пирогов/ . Аз вече го преместих, поради липсата на контрол върху поведението на децата и самовлюбените учители, че сега не искам да го връщам. Имаше класен в 5-ти клас, който беше прекрасен млад учител и човек, но и той напусна след една година престой в училището  ooooh!

# 753
Цитат
Аз ще отида на срещата и ще преразкажа в кратце , за какво е ставало дума.  Peace
Моето дете категорично отказва да изучава немски език , въпреки модните тенденции. За Варна , 1-ва ЕГ явно е най-елитното училище от езиковите гимназии , но там има само немски и английски езици.
Ако трябва да избираме училище то ще е 1-ва  ЕГ , но с АЕ . Но ако избираме език става доста по-сложно . Като гледам разни касации , за Варна става дума , все още се чудя къде е по-добре да се изучава френски език в  4-та или в 5-та гимназия ?

Ще чакаме вест.

Иначе за френския и аз съм пред тази дилема- 4-та или 5-та?
Моля, ако някой има отзиви да сподели Simple Smile

Включвам се се в дискусията за училищата във Варна, защото имам преки впечатления от 4-та  гимназия. Дъщеря ми я завърши с първи френски и втори испански език. Погледнете резултатите на областен и национален кръг на олимпиадите по френски и ще видите, че почти липсват деца от 5-та гимназия. Премести се едно познато момче от 5-та в 4-та и нивото на езика му беше доста слабо. Традициите в обучението по френски са на страната на Четвърта. Учат много предмети на френски и това помага, ако детето учи после в чужбина. Може би Пета е най-добра в обучението по немски.

# 754
Alba - в никакъв слъчай не оставяй нещата така. Когато кандидатстваше големия ми син преди 3 години по български имаха едно подобие на учител... не ти е работа. Момчето ми имаше 5-ци в годините, на матура изкара над 5,50. Обадих се направо на директорката  на училището и я помолих най-учтиво да даде едно рамо и да подкрепи отлично представилите се на матура нейни възпитаници. Жената, която инак не е много разбрана  явно поговори с господина по български, защото в следващия им час всички с над 5,50 на матура бяха оформени на 6 за годината. Ако не беше станало по този начин щях да търся други - дали с групово посещение на всички родители на деца в същото положение, дали с настояване за  още изпитвания. Толкова се бях  притеснила, че се консултирах със слъжител в инспектората. И от там ми бяха дали надежда за подкрепа - точните думи бяха - щом министерството му е писало 6 ( разбирай оценката от матура), учителя би трябвало да се съобрази с това.
Съвета ми е - не се отказвай! Веднъж е 7-ми клас.

# 755
О, не знаех, че в 18-то така са се влошили нещата. Аз съм учила там, но беше отдавна. Сестра ми и брат ми също учиха там, доста по-скоро. Той е първа година студент, но беше там до 4 клас. Началният курс е много добър. За съжаление неговата класна се пенсионира вече. Няма такъв отдаден преподавате! Ние ще пишем 18-то на опашката, тъй като пък мястото ни е удобно. Peace
Alba, аз също бях готова да ходя да говоря с учителката, а и с директора, ако се наложи. За щастие младежът се справи сам и получи 6-ци по БЕЛ и математика.

# 756
Някой има ли информация за 22-ро, 7-мо и 32-ро, защото се чудя как да ги подредя накрая.
Благодаря!

# 757
  • София
това е техният звезден миг - ухажвайте ги!

# 758
  • Варна
Като гледам разни класации , за Варна става дума , все още се чудя къде е по-добре да се изучава френски език в  4-та или в 5-та гимназия ?

Определено IV ЕГ.  Peace

Допълвам за немския: Доста по-труден е от английския и се изисква наистина сериозна мотивация. Ако детето категорично не иска да го учи, няма полза да го притискате. Ще затъне още в осми клас и най-лошото - ще обвинява родителите си за наложения избор. (Пак от лични впечатления...)

Последна редакция: чт, 09 юни 2016, 11:49 от Ясмина

# 759
Стига с тези модни тенденции за НЕ! Децата записват немски с желание и в голям процент то е осъзнато. Бала е висок което предполага деца ангажирани максимално с обучението си, не някакви неориентирани калинки. Успеха на бившия клас на дъщеря ми беше много висок. Само 3 деца писаха немски в 1ЕГ на първо желание и ги приеха. Останалите се разпределиха в МГ и 5та с АЕ по първо желание. За каква мода става дума?
За 4ЕГ и 5ЕГ и френския, вижте и локацията освен всичко друго. 4ЕГ са само 1ва смяна и почват по-късно училище, 5та са на смени. Може за някой да има значение и това. Отзиви за обучението нямам, за 5ЕГ имам но вече е старо а е и субективно.

И е така, и не е . В класовете и на двете ми деца има явни недоразумения на деца влезли да учат език изключително под давлението на родителите си.  Изкарал висок бал, и за да не се хаби резултата - пишем на първо място високобалова паралелка. Ама че езикът не е по мерак на детето - това не е много важно. В класа на по-големия ми син такива деца са доста. Това влошава като цяло и успеха на класа, и дисциплината, затруднява работата на преподавателите. Излиза, че заради родителски недомислици страдат деца които съвсем осъзнато са пожелали да учат точно този език. И то страдат съвсем реално - към класа има явен негативизъм от страна на учителите заради лошата дисциплина и безхаберие на група деца. Когато се повдигне въпроса на родителска среща, родителите на виновниците вдигат рамене и казват - аз не мога да се оправя с него, ако вие можете - помагайте. В същото време синът ми ми казва - мамо, той изобщо не е искал да учи немски, родителите му са го записали тук. С поведението си той едва ли не наказва родителите си. Или не точно тях, както се оказва...

# 760
Моят младеж не се справи много добре и балът му е 27.70.Иска английски.Като първото му желание 32 училище.Може би има шанс за второ класиране. Писах си с една от мамите, пък и знам ,че училището е добро. Но не съм убедена, че е подходящо за детето ми. Много е слаб по математика, ама много. Физика и химия  също, особено физиката. Не съм убедена ,че би отговарял на нивото там, по тези предмети. Иначе за езика, нямам притеснения,че ще се справи. По български се справя прилично,но не е блестящ. И вътрешно се терзая дали, ако попадне там,няма да е аутасйдера на класа. При положение, че момичетата му съученички биха имали бал 33/30, а момчетата 32/29. Явно на второ класиране приемат по няколко момчета с негови я бал, но после, не знам... стана доста дълго, извинете ме.

Имам подобен пример за дете, което го приеха в английската гимназия в, само че в Пловдив. Сега е 9 клас, може би ще остане на поправителен по мат, въпреки уроците, на които ходи и дори обмислят дали да не го преместят другаде.

Всъщност исках да попитам за 12 училище. Има ли някой отзиви от гимназията. Иначе, особено за прогимназиален курс съм чувала много добри коментари. Благодаря.

# 761
  • София
О, не знаех, че в 18-то така са се влошили нещата. Аз съм учила там, но беше отдавна. Сестра ми и брат ми също учиха там, доста по-скоро. Той е първа година студент, но беше там до 4 клас. Началният курс е много добър. За съжаление неговата класна се пенсионира вече. Няма такъв отдаден преподавате! Ние ще пишем 18-то на опашката, тъй като пък мястото ни е удобно. Peace
Alba, аз също бях готова да ходя да говоря с учителката, а и с директора, ако се наложи. За щастие младежът се справи сам и получи 6-ци по БЕЛ и математика.

Потвърждавам, че началното образование там е на високо ниво, но про-гимназиалното е пародия. Ние бяхме при г-жа Камелия Димитрова, която догодина поема първи клас и я препоръчвам горещо.

Alba, борете се за детето си!!! Не оставяйте нещата така! Стигнете до директора, ако се налага. Веднъж е този 7-ми клас, както каза някой друг вече! Изпращам ви моята виртуална подкрепа и пожелявам УСПЕХ!

# 762
Стига с тези модни тенденции за НЕ! Децата записват немски с желание и в голям процент то е осъзнато. Бала е висок което предполага деца ангажирани максимално с обучението си, не някакви неориентирани калинки. Успеха на бившия клас на дъщеря ми беше много висок. Само 3 деца писаха немски в 1ЕГ на първо желание и ги приеха. Останалите се разпределиха в МГ и 5та с АЕ по първо желание. За каква мода става дума?
За 4ЕГ и 5ЕГ и френския, вижте и локацията освен всичко друго. 4ЕГ са само 1ва смяна и почват по-късно училище, 5та са на смени. Може за някой да има значение и това. Отзиви за обучението нямам, за 5ЕГ имам но вече е старо а е и субективно.

И е така, и не е . В класовете и на двете ми деца има явни недоразумения на деца влезли да учат език изключително под давлението на родителите си.  Изкарал висок бал, и за да не се хаби резултата - пишем на първо място високобалова паралелка. Ама че езикът не е по мерак на детето - това не е много важно. В класа на по-големия ми син такива деца са доста. Това влошава като цяло и успеха на класа, и дисциплината, затруднява работата на преподавателите. Излиза, че заради родителски недомислици страдат деца които съвсем осъзнато са пожелали да учат точно този език. И то страдат съвсем реално - към класа има явен негативизъм от страна на учителите заради лошата дисциплина и безхаберие на група деца. Когато се повдигне въпроса на родителска среща, родителите на виновниците вдигат рамене и казват - аз не мога да се оправя с него, ако вие можете - помагайте. В същото време синът ми ми казва - мамо, той изобщо не е искал да учи немски, родителите му са го записали тук. С поведението си той едва ли не наказва родителите си. Или не точно тях, както се оказва...

Явно сме писали едновременно.И мен точно това ме тревожи. Не искам детето ми да е в тази ситуация. Езикът ще го учи с желание, но станалото....

# 763
  • Пловдив
agne, останалото се учи във всички училища. Няма как да избегне математика, физика, химия ...  Peace

# 764
  • Варна
Здравейте, а може ли някой да даде статистика какъв е бил минималния бал миналата година в МГ Варна? Интересуват ме паралелките с програмиране, по-точно?
Впечатления за ПГ по Електротехника специалност информатика също ако може някой да даде?

Общи условия

Активация на акаунт