СЕДМИ клас - 8 - Успех!/06.06. - 12.06.2016 г./

• 157 497
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 720
  • София
mama zаbravana, как решихте, че някой тук одобрява този конфликт на интереси?  Или край, щом е казал нещо срещу Сава Гроздев, то несъмнено е подкрепил госпожата? Професорът не пропусна да подчертае, че МОН не носи вина, експертката си била съвсем на място. Интересно как всичко е станало зад гърба на МОН...
И имам чувството, че се злоупотребява вече с тези отлични оценки. Изясни се, че не са пълни, защо да е недостижим такъв резултат за деца, занимавали се системно и задълбочено с мат, деца, голяма част от които са и състезатели? newsm78 Изкарахте го този изпит с небивала трудност... А истината е, че дори и в квартални училища, без каквато и да е математическа насоченост, има класове с по няколко отлични оценки.

Последна редакция: чт, 09 юни 2016, 00:07 от пенсионирана русалка

# 721
  • София
Мюмла, благодаря за разказа с работниците! Искрено се смях от сърце ☺.
Момичета, дали може да се намери информация за това как се справят децата на изпита по език в края на 8-ми клас? Пишеше някъде, че тази година е на 20-ти юни. Ако е еднакъв за всички, то човек може да си направи изводи за нивото на изучаване на езика вероятно?

# 722
  • най-шареното място
честно казано и аз не разбирам защо са тези два модула и две оценки, не може ли да е един обикновен тест  с различни по трудност задачи, всеки си решава колкото може и оценката да е една, както беше при кандидатстването в нашата младост

Няма как защото статистиката ще  отиде в реката.
Друго си е да има отлични оценки Simple Smile за МОН Simple Smile
Да не забравяме и издържалите при критерия 13/65.
Ако децата можеха да държат първи модул с училищна подготовка и втори със самостоятелна и платена нещата щяха да са съвсем различни. Нереализуемо, но горкото МОН в този случай.

Момичета, дали може да се намери информация за това как се справят децата на изпита по език в края на 8-ми клас? Пишеше някъде, че тази година е на 20-ти юни. Ако е еднакъв за всички, то човек може да си направи изводи за нивото на изучаване на езика вероятно?
Да, но ще е подал заявление преи това.

# 723
  • Пловдив

То е еднакво за всички в писмената си част. В някои училища провеждат и устен изпит. Но оценяването става в самото училище, така че резултатите са реални също толкова, колкото и резултатите в 4 клас. Но това е мое лично мнение.

# 724
  • най-шареното място
Зависи от училището. За мен подобни теми /на набора/ са били много полезни и с инфромацията къде децата са били побутвани на останалите 3 матури за 7-ми клас и 4-токласните матури..
Ако нямаш информация за съответното училище и получиш такава правиш някои предположения.

Заради външните квестори пък нивото на организация за изпита 7-ми клас и за зрелостните изпити /ако е същата схема/ е непредвидимо и различно и това също изкривява резултатите. Както и хъм... неконсистентното проверяване. В останалите случаи то е  много по-равопоставено.

# 725
  • София
Дамянова от първото изречение се измъкна. Все едно каза на "експертите" - "внимавайте как правите анализите - искам правдоподобно оправдание". Изобщо има ли смисъл да я слушам нататък?

# 726
Kappeli, това са данни от миналата година и не за изпита след 8 клас, а за ДЗИ. Но можеш да си генерираш сама справката по избор на предмет, например немски, испански и т.н.

http://www.webcafe.bg/newscafe/bulgaria/id_1866125076

# 727
Alba-1, говорете с учителя! Още повече, че оценката на детето ти е чудесна.
В класа на сина ми на всички деца, които имат шансове и много добри оценки на НВО, вече са написали 6 по математика.
И по другите предмети завишават оценките
, тук вече не зная защо.
Ако това са училища с космически изисквания през годината, нека го правят!

# 728
  • София
Преди няколко години имаше статистики на РИО София ( за други области не знам, по-скоро не) за справянето на НВО по езика след 8 клас. Последният ми спомен за такава статистика е от 2011. За френския най-напред беше 9ФЕГ, после 133-то СОУ и на трето място 35-то. По английски подредбата беша 1 АЕГ, СМГ, 2 АЕГ, при немския - 91 НЕГ, СМГ, 73 СОУ, за испанския и руския нямам спомени. Но това е само за езиковите паралелки и МГ. НВО държат и професионалните, но то като съдържание и трудност се отличава съвсем разбираемо  от това на ЕГ и МГ заради по-малкия брой часове по езика. За втория тип НВО не съм чувала да е имало статистики на който и да  етап.

# 729
Не ми се спори по отношение на ГРЕ и говоря само за Бургас. Нивото е ниско, много. Имам достатъчно наблюдения. Ако щете и мнения на хора, завършили това училище. Това, че някой с висок бал е избрал дадено училище без да вземе предвид общото ниво, изобщо не е показателно.  
Мисля, че същото вече важи и за Английската.

# 730
  • София
Благодаря за отговорите и линка. Ние не сме сред отличниците от матурите и сега се чудя какво да правя. Бих искала да чуя вашето мнение за добро училище с немски език, различно от двете немски. Благодаря!

# 731
Не познавам проф.Сава Гроздев, но очевидно понятието "конфликт на интереси" според повечето от вас не означава абсолютно нищо! Чисто статистически на фона на всички двойки, 10/17 е абсолютно неприемливо! Тук вина има Директорът на 125 СОУ назначавайки член на комисията! Друг е въпросът по отношение на детето с написани отговори на ръката- това или трябва да се докаже или въобще да не се споменава!!!
конфликт на интереси има и то с огромен брой седмокласници дето си скъсаха ....от учене, а не си знаеха втори модул предварително

# 732
  • Пловдив
Данните от ДЗИ не винаги дават най-добрата информация за подготовката по някоя дисциплина. Има деца, които избират да правят втора матура по предмет, който не им е важен при кандидатстването във ВУЗ, за да не си развалят шестиците.

emilio94, трябва първо да се докаже, че някой си е знаел втория модул по МАТ предварително, а не да си чешем пръстите по клавиатурата. Този клас не е единственият в страната, където повечето от половината деца имат оценки над 5,50 по МАТ.  Peace

Andariel, където се появи Дамянова, става пълна каша. Тя какви ги забърка с нейните реформи.  ooooh!

Irinka100, няма училище в което нещата да са такива, каквито са били едно време. Дори и най-елитните. Така че детето да си взима решение за езика и това е.  Peace

# 733
  • София
Надявам се родителите, на които им предстои да стават седмокласници, четвъртокласници и изобщо ученици, да не слушат алабалистиките от всички видове екрани, а да си карат по утъпканата пътека. Така беше преди трийсет години, така е и сега, пък който ще да си приказва за рИформи, квалификации и пр.

# 734
kappeli, с немски като първи език са също 35, 18, 31, професионалните гимназии НФСГ и НТБГ също.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт