СЕДМИ клас - 8 - Успех!/06.06. - 12.06.2016 г./

• 157 482
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 735
Записвам се, за да следя темата и да ви питам за добри училища с италиански в София.
Какво ще кажете за 105-то СОУ?

# 736
  • София
Казаха ли по БНТ нещо съществено по темата НВО или не? Пропуснах предаването.
Резултат над 5,50 на повече деца не е невероятен за ученици от математическа паралелка, а даже и за обикновена такава, няма спор. Аз останах с впечатлението, че става въпрос за пълни шестици от вчерашното предаване по Нова - професорът си каза директно "10 пълни шестици" П.П. Което пак не е невероятно, особено ако става въпрос само за първи модул.

Последна редакция: чт, 09 юни 2016, 09:43 от lilfi

# 737
  • София
Записвам се, за да следя темата и да ви питам за добри училища с италиански в София.
Какво ще кажете за 105-то СОУ?

Проверете дали са останали свободни места в НУКК. всяка година остават единични свободни бройки. Там сроковете са различни, така че проверете още сега.

# 738
  • София
Нищо съществено нямаше. Явно една от целите на госпожата беше да се отклонят нещата към професионалното оббразование и специално някакво "тясно сътрудничество" с туристическия бизнес. ПрИмоция, демек.

# 739
  • Варна
Информация за Варна, ако някой се интересува:
УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ, РОДИТЕЛИ И КЛАСНИ РЪКОВОДИТЕЛИ,
На 09.06.2016 г. от 14,00 ч. в Актовата зала на ІV ЕГ „Фр. Ж. Кюри“, гр. Варна, ще се проведе информационна среща във връзка с приема на документи за ученици кандидатстващи след VІІ и VІІІ клас през учебната 2016/2017 г. година.

http://rio-varna.bg/

Момичета, подадох информация за срещата, но лично аз няма да мога да отида. Може ли, ако някой ходи, да пресъздаде после с две думи съществените моменти. Благодаря предварително!

# 740
  • София
emilio94, няма космически изисквания, а нормални (някои учители са по-взискателни, други - по-малко, трети - изобщо).
Освен това учителят нанася оценката от първи модул, а не тази за кандидатстване и много деца, които имат много добра оценка за кандидатстване, имат отлична или близо до отлична (напр. 5,40) оценка на първи модул. А и при оценяването един учител гледа много други неща, различни от оценка от НВО.

# 741
  • Варна
Информация за Варна, ако някой се интересува:
УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ, РОДИТЕЛИ И КЛАСНИ РЪКОВОДИТЕЛИ,
На 09.06.2016 г. от 14,00 ч. в Актовата зала на ІV ЕГ „Фр. Ж. Кюри“, гр. Варна, ще се проведе информационна среща във връзка с приема на документи за ученици кандидатстващи след VІІ и VІІІ клас през учебната 2016/2017 г. година.

http://rio-varna.bg/

Момичета, подадох информация за срещата, но лично аз няма да мога да отида. Може ли, ако някой ходи, да пресъздаде после с две думи съществените моменти. Благодаря предварително!
Аз ще отида на срещата и ще преразкажа в кратце , за какво е ставало дума.  Peace
Моето дете категорично отказва да изучава немски език , въпреки модните тенденции. За Варна , 1-ва ЕГ явно е най-елитното училище от езиковите гимназии , но там има само немски и английски езици.
Ако трябва да избираме училище то ще е 1-ва  ЕГ , но с АЕ . Но ако избираме език става доста по-сложно . Като гледам разни класации , за Варна става дума , все още се чудя къде е по-добре да се изучава френски език в  4-та или в 5-та гимназия ?

Последна редакция: чт, 09 юни 2016, 10:48 от LeoVita

# 742
Нищо съществено нямаше. Явно една от целите на госпожата беше да се отклонят нещата към професионалното оббразование и специално някакво "тясно сътрудничество" с туристическия бизнес. ПрИмоция, демек.
Andariel, благодаря. Тъкмо бях започнала да си мисля, че съм параноичка.

# 743
И моето отказва немски. Най-после решихме как да подредим училищата - много се радвам, мнението ми съвпада с желанията на младежа. Щях, разбира се, да се съобразя с него, ако имахме разминавания.

# 744
Цитат
Аз ще отида на срещата и ще преразкажа в кратце , за какво е ставало дума.  Peace
Моето дете категорично отказва да изучава немски език , въпреки модните тенденции. За Варна , 1-ва ЕГ явно е най-елитното училище от езиковите гимназии , но там има само немски и английски езици.
Ако трябва да избираме училище то ще е 1-ва  ЕГ , но с АЕ . Но ако избираме език става доста по-сложно . Като гледам разни касации , за Варна става дума , все още се чудя къде е по-добре да се изучава френски език в  4-та или в 5-та гимназия ?

Ще чакаме вест.

Иначе за френския и аз съм пред тази дилема- 4-та или 5-та?
Моля, ако някой има отзиви да сподели Simple Smile

# 745
  • Варна
LeoVita link, Благодаря предварително. И аз съм в чуденка за езиковите. Моят синковец нещо много се е навил за 5-та с АЕ, и негови приятели и познати също - явно тя е нещо на мода сред младежите, аз обаче нещо не съм много убедена, че е най-правилния избор, но няма да му чупя хатъра. Първоначалният му избор беше коренно различен.

# 746
Alba-1, говорете с учителя! Още повече, че оценката на детето ти е чудесна.
В класа на сина ми на всички деца, които имат шансове и много добри оценки на НВО, вече са написали 6 по математика.
И по другите предмети завишават оценките, тук вече не зная защо.
Мюмла, благодаря за съвета и подкрепата! Разговарях с госпожата без успех! Накара ме да се почувствам много зле, като че ли настоявам за нещо нередно. А аз просто я помолих човешки да даде още един шанс на детето ми да докаже, че има отлични знания, защото това наистина е така. Показах й резултата от последния пробен изпит в "Регалия", който е 5.671. Дете, което може да получи такава оценка на пробен изпит в най-престижната школа в София очевидно има знания за повече от петица. Много се надявах да повторим този резултат и на НВО-то, но уви... Затова вчера писах, че има много деца, които са се представили под възможностите си заради стреса. Госпожата каза, че тази оценка не я интересува! Седя и просто място не мога да си намеря, но не виждам какво повече мога да направя... Такива преподаватели явно не си дават сметка, че поради някаква криворазбрана принципност провалят бъдещето на способни деца.

# 747
  • София
Мюмла, благодаря за съвета и подкрепата! Разговарях с госпожата без успех! Накара ме да се почувствам много зле, като че ли настоявам за нещо нередно. А аз просто я помолих човешки да даде още един шанс на детето ми да докаже, че има отлични знания, защото това наистина е така. Показах й резултата от последния пробен изпит в "Регалия", който е 5.671. Дете, което може да получи такава оценка на пробен изпит в най-престижната школа в София очевидно има знания за повече от петица. Много се надявах да повторим този резултат и на НВО-то, но уви... Затова вчера писах, че има много деца, които са се представили под възможностите си заради стреса. Госпожата каза, че тази оценка не я интересува! Седя и просто място не мога да си намеря, но не виждам какво повече мога да направя... Такива преподаватели явно не си дават сметка, че поради някаква криворазбрана принципност провалят бъдещето на способни деца.

Говорете с нея отново. Все още има време.
Миналата година бях подложена на невероятно унежение от учителката по математика.
Сигурна бях, че ще му остави 5 за годината, но в последния момент неясно как в електронния дневник се появиха няколко шестици и годишната оценка бе 6.
Не се предавайте. Кажете й да не решава тя съдбата на детето Ви.

# 748
  • Варна
Стига с тези модни тенденции за НЕ! Децата записват немски с желание и в голям процент то е осъзнато. Бала е висок което предполага деца ангажирани максимално с обучението си, не някакви неориентирани калинки. Успеха на бившия клас на дъщеря ми беше много висок. Само 3 деца писаха немски в 1ЕГ на първо желание и ги приеха. Останалите се разпределиха в МГ и 5та с АЕ по първо желание. За каква мода става дума?
За 4ЕГ и 5ЕГ и френския, вижте и локацията освен всичко друго. 4ЕГ са само 1ва смяна и почват по-късно училище, 5та са на смени. Може за някой да има значение и това. Отзиви за обучението нямам, за 5ЕГ имам но вече е старо а е и субективно.

# 749
  • София
Alba-1, съжалявам, не зная какво да кажа. Виждам и, че сте в София (съдя по школата), където оценката е много важна. Говорете и с директора! Аз принципно съм против такива неща, никога не съм се разправяла за оценки, но в случая е наистина важно за детето. Много деца с неговия резултат ще имат шестици от свидетелството.
Виждала съм и други такива случаи - от миналата година - дете с 5,70 и нещо на НВО по БЕЛ и 5 от свидетелството.

Общи условия

Активация на акаунт