СЕДМИ клас - 8 - Успех!/06.06. - 12.06.2016 г./

• 157 454
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 165
Скрит текст:
Тази година мисля, че бала в СМГ ще бъде по висок.
Защо?

Грубо пресметнах, че тази година БЕЛ+МАТ над 11,460 са 200 момичета и момчета
                                      а миналата - 170
Как го сметна това?
В статистиката, която гледам за тази година данните са:

11.460 - 11.469  8 105, значи 105 над този интервал и още осем в него.

# 166
Защо?

а миналата - 170
С бал от БЕЛ+МАТ над 11.460 са 105 деца, или аз не гледам където трябва?!

# 167
Защо?

а миналата - 170

Защо 200? В статистиката изрично пише 11,460-11,469  8 ученика с бал в интервала и 105 с по-добър бал....или аз нещо не разбирам от статистиката?

Polly Kasabova, писали сме едновременно

# 168
Защо?

а миналата - 170

Не знам откъде ги взех тези 200. Аз наистина ги опетлах съвсем тези статистики. Сега пак ще гледам.

Защо 200? В статистиката изрично пише 11,460-11,469  8 ученика с бал в интервала и 105 с по-добър бал....или аз нещо не разбирам от статистиката?

Polly Kasabova, писали сме едновременно

# 169
  • София

Скрит текст:
По повод на задачите Пиза един пост на наш приятел учител по мат от Фейсбук. Понеже не съм математик, копирам без коментар.
Здравейте, приятели!
Вчера излязоха резултатите он НВО за 7 клас. За съжаление това, което очаквах и от което се опасявах се случи! Резултатите по математика са по-лоши от миналата година!!! При това всички знаят защо и причината не е нито в оглупяването на децата, нито в лошата програма на обучение, нито дори в сложността на задачите. Причината е пределно проста - вече пета поредна година теста от НВО за 7 клас по математика, съзнателно и злонамерено се профанизира,като задачите се правят все по-неразбираеми и неприятни за децата, при това математическата трудност се намалява. Тази грозна тенденция се налага въпреки протеста на родителите, учителите, учениците и много журналисти следящи процеса отблизо. Тя се прикрива под маската на ПИЗА - специфичен формат за оценка на компетенции на 14 годишни ученици. Мога само да предполагам за причините за ПОДКОПАВАНЕ на образованието по математика и неговите цели, впрочем те съвсем скоро ще станат известни - ще изскочат отвсякъде анализатори и псевдоексперти, които ще започнат да обругават качеството и нивото на обучението по математика и да предлагат нови модели и стратегии. Разбира се, в дъното на всичко тава прозира корист, която е в две посоки - от една страна да се печелят пари и от друга страна, нашите деца да се демотивират и да не учат! Всяка година по това време сърцето ми се къса и съм гневен. И от 5 години - все по-зле!
Приятели, моля ви да подкрепите една кампания за възвръщане на математическия формат на теста за НВО за 7 клас! Миналата година стигнах да г-жа Мадлен Христова - която слага последния подпис под приготвените тестове. Пихме кафе и си говорихме 1 час и ... нищо. Тази година ще стигна до министър Кунева ако е нужно, но без вашата подкрепа нищо няма да чуе - просто апатията така залива обществото, че си мисля, че индивидуалните усилия са обречени на неуспех!
Споделяйте идеи, мисли и предложения, ако сте съгласни с моето мнение. Очаквам ви!
Нека спрем издевателството над нашите деца!
Професионално не свързах живота си с математиката, въпреки че средното ми образование е именно такова, от ПМГ, с математически профил. Напълно подкрепям обаче това, което Мари е копирала.

# 170
  • Варна
http://rio-varna.bg/ РИО - Варна са публикували училищата гнезда  и разпределението по номера кой къде ще подава, както и заявление за първи (трети) етап на класиране.

# 171
Скрит текст:
Защо?

а миналата - 170
Как го сметна това?

Да, сгрешила съм. Това са броя оценки само по математика над 5,80

# 172
ROKI_MAKI, благодаря за отговора!

Аз се чудя дали немският е неговият език. Ще се видя тази седмица и с учителката по немски му в училище.

Може сега да не е , но не се знае на кой етап от живота , може да му отвори затворена врата.
В къщи постоянно се чува английска реч от компютъра на сина ми... Laughing

Е и без НЕ ще оцелеят Simple Smile)

Успех ! bowuu

PS Гледам, че на 11.06  НЕГ има ден на отворените врати - хубава възможност да си поговорите и с тях .

Последна редакция: пн, 06 юни 2016, 13:43 от ROKI_MAKI

# 173
Защо?

а миналата - 170
Доста грубо си го пресметнала, защото не е така #2gunfire

# 174
  • София
Извинявам се за лаически въпрос - как се ползват статистическите данни, когато искаме да направим преценка за паралелка без квоти?

# 175
Извинявам се за лаически въпрос - как се ползват статистическите данни, когато искаме да направим преценка за паралелка без квоти?
Ползваш данните за общия брой деца без да се интересуваш от разделението по пол.

Резултати от изпита по изобразително изкуство - София

http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/appl_files/2016_docs/r … izobrazitelno.pdf

# 176
Скрит текст:
Защо?

а миналата - 170

Как го сметна това?

Да, сгрешила съм. Това са броя оценки само по математика над 5,80

Тази година в СМГ ще има много желаещи за паралелки с английски език.

# 177
  • Пловдив
То всяка година за СМГ има много желаещи  Peace
Но приемът е ограничен.

# 178
  • България, София
Тази година в СМГ ще има много желаещи за паралелки с английски език.
Ново двайсет. Това пък как го разбра?

# 179
  • София
Тази година ще има нова паралелка в СНЕГ, така се увеличават шансовете на децата  в бгмама, щото  тук се писа.

Дидева, ти успя да ме разсмееш в края на миналата тема, благодаря ти! (вързах се, помислих, че са ти откраднали ника  Simple Smile )

Общи условия

Активация на акаунт