СЕДМИ клас - 8 - Успех!/06.06. - 12.06.2016 г./

• 157 281
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
Деспина, при нас още на първата родителска среща директорът съобщи, че оценката от първия модул влиза като текуща. Не смятам, че е редно оценката от изпита да е годишна. Все пак при едно изпитване, в каквато и да е форма, присъства и психологически момент. Невинаги представянето на един изпит е показател за способностите и знанията за цяла една учебна година.

# 196
  • Варна
Здравейте, има ли тема в която да се обсъждат училищата след 7-ми клас във Варна ? Търсих , но нищо не намерих .

# 197
  • Варна
Благодаря на всички, които ми отговориха на предишните въпроси.
Продължавам да ви заливам с нови. Уж чета внимателно, но пак остават неща, които не съм разбрала. Embarassed
Има ли квотен принцип при приема в някое от варненските училища?
Длъжни ли са учителите да напишат като годишна оценка получената на матурите? Оказа се, че детето не се е представило така добре и му оставят като годишни оценки тези от матурите, въпреки старанието и оценките през учебната година.
Деспина във Варна от години няма квоти.

# 198
  • София
Аз само да пиша и тук: понеже вече е записан моя "извънземен" в АК,  и дори и след време да отпадне оттам, ще го преместя в друго ЧУ, затова реших, че е безсмислено да подаваме документи за което и да е държавно училище, т.е. такива като моето дете, което е 397-ото поред момче по сумарен бал в София, няма да ги видите дори и на първо класиране - предпочетох някое момче да си се класира по първо желание там, където иска, а не ние да го изместваме. Трудно е обаче да се прогнозира колко родители ще мислят като мен.

# 199
Днес отидохме да видим работата по БЕЛ, защото синът ми има 5.04, а очакваше около 5.30 - 5.50. Оказа се например, че на задача за преобразуване на израз в не знам си какво, му бяха написали 0 точки, въпреки, че е вярно. Проблемът бил, че не е преписал останалата част от изречението, а е написал само преобразуваната част Sad  Това струва ли ви се редно? Все пак са 3 т! Така или иначе балът ще му стигне за къде иска, защото по мат има 5.88, но все пак ми се стори прекалено ...

Последна редакция: пн, 06 юни 2016, 15:16 от Frederika

# 200
  • Варна
Благодаря за отговорите.
И аз така знаех, че ще е само текуща оценка, но учителите са заявили на децата, че ще им ги оставят за годишни и не са съгласили на допълнително изпитване. Не всички учители по предметите на матурите, но едната от тях е тази по математика.
alexpet, тук се обсъжда за всички градове.

# 201
Здравейте,
Има ли някой който може да сподели впечатления относно обучението и преподавателите по немски в  паралелките с немски в СМГ. Колко момичета има в тези паралелки?
Благодаря предварително.

# 202
  • дядовата ръкавичка
Днес отидохме да видим работата по БЕЛ, защото синът ми има 5.04, а очакваше около 5.30 - 5.50. Оказа се например, че на задача за преобразуване на израз в не знам си какво, му бяха написали 0 точки, въпреки, че е вярно. Проблемът бил, че не е преписал останалата част от изречението, а е написал само преобразуваната част Sad  Това струва ли ви се редно? Така или иначе балът ще му стигне за къде иска, защото по мат има 5.88, но все пак ми се стори прекалено ...

Дъщеря ми каза, че и на нея за това са отнети 3т. За същата задача е питала квесторите и е получила грешни инструкции  #2gunfire

# 203
Днес отидохме да видим работата по БЕЛ, защото синът ми има 5.04, а очакваше около 5.30 - 5.50. Оказа се например, че на задача за преобразуване на израз в не знам си какво, му бяха написали 0 точки, въпреки, че е вярно. Проблемът бил, че не е преписал останалата част от изречението, а е написал само преобразуваната част Sad  Това струва ли ви се редно? Така или иначе балът ще му стигне за къде иска, защото по мат има 5.88, но все пак ми се стори прекалено ...

Дъщеря ми каза, че и на нея за това са отнети 3т. За същата задача е питала квесторите и е получила грешни инструкции  #2gunfire

Много несправедливо! И децата се ядосват ... Какво да им обясним - че животът е такъв Sad

# 204
  • Пловдив
Айяла, а квесторите откъде да знаят? Не е тяхна работа да казват кое да се изписва цяло и кое да не се изписва. То затова не се питат квесторите.

MIKSONIA, е как да се разбере тази година колко момичета ще има.
Моята дъщеря е в паралелка без квоти. През 2013 г. в тази паралелка имаше 2-3 момичета, през 2014 - 5, а в нейния клас са 12. Та година с година не си приличат.

# 205
Здравейте,
Има ли някой който може да сподели впечатления относно обучението и преподавателите по немски в  паралелките с немски в СМГ. Колко момичета има в тези паралелки?
Благодаря предварително.

Най-малкият ми син е в 5-ти клас с немски при г-жа Вълкова. Много е доволен от това, колко е научил и го учи с удоволствие. Мисля, че тя ще поеме и един от немските 8 клас.

Доколкото знам има и още една г-жа по немски. И за нея сме чували само добри неща.

# 206
  • Варна
alexpet, тук се обсъжда за всички градове.

Да  Simple Smile , аз затова питам за темичка която да е за мнения и коментари за училищата след 7-ми клас във Варна . За съжаление не открих такава , но се надявах на мен да е убягнала .

# 207
И аз имам въпрос:

При направена подредба:
1. 91 НЕГ
2. СМГ - НЕ
3. 73 СОУ -НЕ/АЕ/МАТ

Ako при първо класиране се установи на 3-то желание и заяви участие във второ класиране. при което по първо желание балът падне и тя може да се класира за него, но по второ желание остане същия и нейният бал не достига за СМГ - НЕ, ще се позиционира ли на първото си желание, прескачайки второто?

Дано да е разбираем въпросът ми.

# 208
Пише ли някъде кои са гнездата-училища в Пловдив за 2016 година? Тъй като не живея там не знам кои са гнездата.
А и няма кой да ми помогне с подаването на документи и т.н , защото цялото ми семейство е в Англия, само аз останах и сега трябва да се справям сама...  Tired

# 209
  • Пловдив
blaga2005, да. Компютърът ги класира отгоре на долу по желанията. ако стига за първото желание, ни кой не проверява за второто.

teddy898 - пишеше на сайта на РИО
Хуманитарната /бившата Благоев/, 60-класното в Тракия /Софроний Врачански/, СОУ П.К.Яворов, СОУ К-К Филисоф /бившето Г.Димитров/ до гарата  Peace

за деца от други област - СОУ "Софроний Врачански" в Ж.К. Тракия

Общи условия

Активация на акаунт