Черешката на тортата - сезон 7

• 91 935
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
Много грубо да сервира пилешко на Дичо. Изключително неуважение за мен. Иначе Иво явно се справя добре в кухнята. На мен също не би ми харесало да се храня на сцена.

# 361
  • Тра-ла-ла
А защо трябва да се съобразяват с Дичо като измислят менюто?! Така или иначе винаги 1-2 от ястията стават за вегетарианци. Ами какво правим, ако всеки един от 5те участника има специфично хранене?! Един вегетарианец, друг веган, трети на разделно хранене, четвърти на нисковъглехидратна диета и т.н.

# 362
  • ГО
Еййй, на Ива какво й допадна от вечерта на Иво?
Накрая, при оценяването, уж всичко й харесало и било вкусно, а малко преди това мрънкаше,  че било солено, салатата не опитала даже, виното - гадно...

# 363
  • Sofia
Аз видях само едно основно ястие. Тоест за Дичо има салата, рязядки и десерт.
Става дума за 5 човека, а не за сватба, за мен лично е проява на неуважение.

# 364
  • София
А защо трябва да се съобразяват с Дичо като измислят менюто?! Така или иначе винаги 1-2 от ястията стават за вегетарианци. Ами какво правим, ако всеки един от 5те участника има специфично хранене?! Един вегетарианец, друг веган, трети на разделно хранене, четвърти на нисковъглехидратна диета и т.н.

В случая дори не беше необходимо отделно меню, а просто порция от гарнитурата, която беше за другите.

# 365
И за мен е проява на неуважение, не защото не сготви специално нещо вегетарианско за Дичо, а защото му тупна чинията с пилешко пред него. По-добре само гарнитура да му беше поднесъл или яйца по панагюрски, или едно постно гювече, избор голям от аламинути...

# 366
  • София
Парче кашкавал да му беше панирал, вместо да му слага пилешкото пред него.

# 367
Гледах предаването и баш накрая изпуснах оценяването Close Някоя добра душа да ми каже точките Praynig

# 368
  • София

Е да де, но Дичо е полувегетарианец, което според Уикипедия означава:

"Полувегетарианците включват в диетите си големи количества вегетариански храни, както и риба, птиче месо и други месни продукти понякога. Тези хора, чиито диети включват риба и птиче месо, често смятат за „месо“ само плътта на бозайниците и се определят за вегетарианци".

# 369
  • Тра-ла-ла
За слагането на чинията с месо пред вегетарианец съм съгласна, че не е ОК. Но пък не може да се сравни някакъв готин специалитет като основно, а на Дичо дай да му пръжнем нещо елементарно за отбиване на номера. Мен лично по би ме обидило да ми пробутат такова стъкмено ястие, отколкото ако на масата има нещо, което не бих яла. 1-2 от 5 не е драма. Драма ще е, ако никое ястие не става за Дичо.

А ние така и е разбрахме точно какъв вид вегетарианец е Дичо. От месата само морски деликатеси ли яде?! Млечни храни хапва ли си?!

# 370
Чичо Дичо каза: "Аз съм вегитарианец: не ям месо от 20 год."

# 371
Както и каза, че би опитал месо ( първата вечер мисля беше).
Ако е вегетерианец не би трябвало да яде и риба, раци и охлюви, а  той яде, както се видя.

# 372
  • ГО
Псевдо вегетарианец ми е Дичо.
Месо не яде, ама риба, охлюви  (не са ли животни), млечни, яйца. ...
Не съм наясно, ама редно ли е така?

# 373
  • София

"Полувегетарианците включват в диетите си големи количества вегетариански храни, както и риба, птиче месо и други месни продукти понякога. Тези хора, чиито диети включват риба и птиче месо, често смятат за „месо“ само плътта на бозайниците и се определят за вегетарианци".
Аз винаги съм мислила,че никакво месо не ядат, та се учудих на раците и охлювите.

# 374
  • София

Аз винаги съм мислила,че никакво месо не ядат, та се учудих на раците и охлювите.

То в днешно време всеки се прави на интересен. Peace Най-големият майтап би бил, ако някой от присъстващите не ядеше пилешко...аз познавам двама такива хора - не ядат пилешко. И когато попрочетох и се поинтересувах се оказа, че има една прослойка от хора, които не ядат пилешко месо. Всичко друго си ядат, но пилешко - не. Naughty newsm78

Общи условия

Активация на акаунт