Черешката на тортата - сезон 7

• 91 872
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
А Джулия Чайлд не е ли тази дето има 4-5-6 деца? Явно и тука имаме оприличаване с главния герой от преказката.

Джулия Чайлд е работила в разузнаването на САЩ още по времето на ВСВ и впоследствие започва да се занимава с кулинария - нарицателно е, всеки, който хване тигана я споменава, ама вече е малко олд скул...       http://armymedia.bg/archives/43934 
Не я знам има ли деца, но вече ми е скучно някой като каже че тя му е еталон.   Rolling Eyes

# 511
  • София
А Джулия Чайлд не е ли тази дето има 4-5-6 деца? Явно и тука имаме оприличаване с главния герой от преказката.
Джулия Чайлд има ли деца?
Абе няма, но и лучена супа с мед и анасон е според Манчев върха, ти за едни деца  Mr. Green

# 512
  • Sofia
Правих един път тази прехвалена лучена супа и я изхвърлих,ужасна ми беше на вкус и вид,а спазих изцяло рецептата... ooooh! Sick

# 513
  • София
Аз лучена супа все се каня и още не съм правила, щото нали се захлупва с тесто и се пече и ми се струва сложно.

# 514
  • До морето
Значи аз бъркам, да ме извини Ирина. Помислих я за една с много деца, дето живее във Франция и издава готварски книги. Страшно обяснение извадих, ама не помня друго.

# 515
  • София
Правих един път тази прехвалена лучена супа и я изхвърлих,ужасна ми беше на вкус и вид,а спазих изцяло рецептата... ooooh! Sick
Потърси тази от блога на Йоли, нищо общо с показаната тази вечер, и макар че  аз мразя да готвя с лук, правя веднъж на 2-3 месеца.

# 516
  • Sofia
Значи аз бъркам, да ме извини Ирина. Помислих я за една с много деца, дето живее във Франция и издава готвардси книги. Страшно обяснение извадих, ама не помня друго.
Джулия Чайлд е починала отдавна...

# 517
  • До морето
На Манчев рецептата за лучена супа също е много сполучлива. Има я в Лидълската книга.

# 518
  • София
Значи аз бъркам, да ме извини Ирина. Помислих я за една с много деца, дето живее във Франция и издава готвардси книги. Страшно обяснение извадих, ама не помня друго.
2004-та, не е толкова отдавна.3 дни преди рождения си ден.

# 519
Баба ѝ я е лъгала, че яде кроасани, кой знае какво ѝ е пробутала за воловани. Joy

# 520

Абе не е чак толкова отдавна - 2004. Жената е живяла до 92 г. Не са могли да имат деца. Като търсех за децата прочетох и за последният й ден.Последното й ядене е било ФРЕНСКА ЛУЧЕНА СУПА.

Това е специфична супа и не всеки я обича. Но който си я е харесал и си е нацелил неговата рецепта си я обича. Аз лично си нацелвах моята и комбинирах от няколко рецепти - за баварска и френска лучена супа.

Тайна Simple Smile Писали сме заедно.Simple Smile

Редактирам се, да се поФаля, че в неделя съм се записала при Йоана на курс за Провансалска кухня, да видя тя как ще сготви буябес-а. Поне на снимката изглежда прекрасно. В Марсилия, естествено надъхани си поръчахме в едно ресторантче на пристанището и това беше най.гадната супа, която съм яла някога - имах чувството че са смлели рибешки очи и черва. Ама не смея да твърдя, че това е гадна супа, а че просто аз не съм уцелила. Та така ще да е и с лучената супа - едни я харесват, защото са уцелили рецепта, други не, защото не са попаднали на добро решение може би, или просто не обичат лук Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 юни 2016, 23:04 от be under repairs

# 521
  • София
Значиии аз па нашенската лук яхния със сини сливи не я давам за никаква френска лучена супа.  newsm62

# 522
  • София
Значи аз бъркам, да ме извини Ирина. Помислих я за една с много деца, дето живее във Франция и издава готварски книги. Страшно обяснение извадих, ама не помня друго.

Пууу, усмърдяхме темата на лук...чак очите ми залютяха.

За тези, които се интересуват коя е Джулия Чайлд, препоръчвам този филм, ще ви хареса. А и актрисата ми е най-любимата за всички времена. Приятно гледане.

# 523
  • София
Аз го гледах, но не ми хареса.Предпочитах да я гледам по Фиеста, ама ми я спряха.

# 524
"Пекарната на мисис Чайлд" ли е предаването? Една доста възрастна дама готви, за нея ли става въпрос?

Общи условия

Активация на акаунт