Черешката на тортата - сезон 7

• 91 879
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
"Пекарната на мисис Чайлд" ли е предаването? Една доста възрастна дама готви, за нея ли става въпрос?
да

И на мен не ми хареса филма "Джулия и Джулия"

# 526
Еее, добре се справи Ирина, личеше си, че влиза често в кухнята. Създаде им обстановка , държеше вечерята под контрол и изненадите и бяха добри. Изненада ме с покривката и накъдреното перденце лепнато под тавана. Цялата стая беше в стил 50-те години, да не се е върнала модата? Или е някакъв вид "френска кухня" ?  newsm78 Щом си го харесват, да му се радват , мен шаренията ме блъсна в очите.
Лучената супа е вкусно нещо, правила съм я с истински говежди бульон . Не я повторих, не е сложна , но май имаше странични ефекти и желаещите да я похапват намаляха.
Менюто беше сборна програма от всичко което може да готви май, но се справи, дори забрави да провлачва говора си и леко живнА.
След първия епизод се приготвих да следя претенциите на Ирина Т, но Екимова я изпревари с едни гърди (всички ги видяхте, нали , малко над сушито  Mr. Green ) и не отстъпи до петъка. Днес пък стана кротка, възторжена и не ползва сложни думи. Хареса и анимацията и май си получи интеракцията. Joy
Давам оценка 10 на седмицата, възпитани хора, културно си подливаха вода, умерено се захапваха....като гледам участниците в следващата седмица, ще минем на хеви метъл, май.

# 527
  • Тра-ла-ла
Ирина Т. е бетер Ива, но е една идея по-интелигетна и по-хитра, та си прави сметка как да говори и кога да захапе Wink

# 528
На мен филмът ми беше симпатичен. Разтоварващ, с чудесна игра на Мерил Стрийп. Даже се бях надъхала тогава, ама то отдавана беше, а и цяла тема имаше в готварския, да готвя някои рецепти, та даже прословутото телешко по бургундски готвих.

Tary, много добър коментар. А шаренко аз много харесвам, даже смятам да си ошаря къщата, но просто тази шарка нещо не ми пасваше Simple Smile.

Аз ли не виждам старите предавания, но не ги откривам в нова плей? Едно време и рецепти се публикуваха от време на време, сега дори не ни показват половината храна, която се сервира, как се приготвя.

Последна редакция: пт, 10 юни 2016, 23:57 от be under repairs

# 529
Ужасна покривка...прилича ми на басмяна.
Единствено Ива яде супата по всички правила.
Ирина готви наистина добре, но тя така или иначе нон стоп взема готварски класове. Общо взето менюто и следваше класовете, които е посетила, в което между впрочем няма нищо лошо.

Замразеният банан странно беше наречен сладолед, на вкус е много далеч от сладоледа.

# 530
Изглежда повечето от нас са поразени от покривката и ще запомним само нея . Нещо в силата на цветовете беше сбъркано , в смисъл на покривката трудно се забелязват чиниите, но пък ако покапеш не ръсиш сол, не пръскаш с MEGLIO  Mr. Green
Ето една шаренийка на която всичко ще се вижда  https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQpqhdRou-X … xBoz16FCnfxJqoG9Q
Ама какво ли разбираме ние, ИТ следва най-добрите , като Джулия.
Аз пък харесах готвача на краля на Мароко, един такъв едричък и черничък до лъскаво. Видях го по Fine Living в " Обиколката на красотата с Рейчъл Хънтър". Та готви си гиганта агнешко тажин, ръси куркума, шафран.....
Скрит текст:
Мароканският тажин (Tajine или Tagine) е древно берберско ястие, известно в Северна Африка. Методът, покойто се приготвя е много практичен в горещите райони, където водните запаси са ограничени. Това е така, защото конусовидния капак на тажина създава конденз, връща изпарената течност от продуктите обратно в съда и реално е необходимо минимално количество вода, за готвенето на месо и зеленчуци.
Тажина е бавно варена пикантна яхния, обикновено направена с месо или риба в комбинация със зеленчуци или плодове. За приготвянето на тажин се използват също типични за района подправки (джинджифил, кимион, куркума, канела, шафран), ядки и сушени плодове. Мароканските тажини се се сервират с кус-кус или хляб.
а до него хубавицата дудне :" вижте колко антиоксиданти, вижте колко витамини..." , на човека му писнА и я сряза: "Само за полезности говориш, а аз искам да е вкусно.."
Дано ми простите отклонението, но вдъхновена от мароканеца ще пека, варя и пържа  за радост на душата.
Успешен уикенд на всички food002

# 531
  • Sofia
Сега си пуснах Ирина на запис. Обожавам хумус и ще пробвам този с моркови. Идеята за детския сладолед също ми хареса (много обичам кленов сироп, слагам го по всякакви детски десерти) и ще направя за децата.
Лучена супа обичам, в заведението на Манчев я правят много вкусно, не знам дали е традиционна, във френски ресторант в Монреал ядох доста по-различна (пак много вкусна, но беше по-течна, не с толкова много лук).

Ива: "допускам че притежава всички възможни електроуреди, даже някои сигурно й се повтарят"  hahaha

# 532
Да се присъединя и аз към общото неодобрение на десена на покривката-прекалено силни цветове съчетаваше-вишнево и синьо и наистина в общия план на масата не личеше нищо на фона на тази шарения.Ако толкова й харесва(което е очевивно щом е накичила къщата) тази покривка да си я остави за дневна,но по време на вечеря може да сложи отгоре втора,бяла,както беше при Иво Танев.
Ястията й бяха прекалено много за една нормална вечеря,но някой по-назад беше публикувал предходното й меню,когато е участвала,пак беше един карашик в изобилие за две,три вечери.Всяко едно от нещата,които приготви сега само по себе си не е сложно за направа и почти няма шанс за грешка.Въпреки това калмарите на мен ми изглеждаха и очаквам да са били гумени.
След като има претенциите ,че готви от 15 години би трябвало да й е ясно,че тестото за соленки не е тесто за френски кроасани.
Цялото й представяне беше като много добре изрепетирана роля,без запъване,беше една нахална и надменна демонстрация най-вече насочена към бившата с това непрестанно повтаряне на МОЯТА градина,МОЯТ дом,МОЯТА кухня,аз съм садила,аз съм отгледала,аз това,аз онова.След всяко съществително нарочно и отчетливо и без пропуск се слагаше МИ -градината МИ,домът МИ,кухнята МИ,почвата МИ и де що спомена завършваше задължително на МИ .Ако човек не е подочувал никога за нея ще остане с впечатление,че или живее сама или най-малкото половинката й е някой заврян зет,след като никога не бе споменат или не бе казано нашата къща,нашият дом и т.н.
Предвид неприятната компания ,която са заформили от предаването за следващата седмица и аз смятам да пропусна тънкото гласче на Нейнски и речника и изказа на Бони. Stop

# 533
Действително, покривката беше леко шизофренична и хубавите и чинии съвсем се загубиха върху нея.
Но пък, не мога да отрека, че доста се постара с вечерята, личи си, че има доста умения и познания в областта, въпреки, че е и работеща жена. Респект за това.
От другата седмица нямам кой знае какви очаквания. Обичайните заподозрени, Ники Сотиров никога не съм го харесвала, но съм любопитна как се справя в кухнята.

Хубави почивни дни на всички желая!

# 534
  • Sofia
Какво работи Ирина?  Rolling Eyes

# 535
  • До морето
Е, ти пък?!?!? Тя има толкова творчески проекти!!!

# 536
  • София
Е, ти пък?!?!? Тя има толкова творчески проекти!!!
По майчинство е и прави влог, дума, която ми звучи ужасно.

https://www.youtube.com/channel/UCCYNb2jhN7zyPkB1LBVwrjg/videos

# 537
  • Sofia
Не исках да прозвучи като заяждане, просто наистина не знам какво работи, видимо не работи в момента, може би помага с идеи на мъжа си. Е да, постоянно си пише за някакви творчески проекти, които не сме видели до момента.
Мисля, че точно това имаше като акцент в предаването от страна на Иво- Ива е работеща жена, на която наистина и се налага да работи и това е нейна основна задача и задължение, което според мен не е никак лесна задача за самотен родител.
Ирина, очевидно, е осигурена от мъжа си и се грижи за къщата, в което няма нищо лошо, разбира се, даже обратното, от позицията на моите скромни 2 деца оценявам като геройство да се грижиш за 3-4 деца с внимание и любов. И все пак е различно да имаш спокойствието да си останеш вкъщи, когато се налага, или спокойно да не работиш няколко дни, защото детето ти има нужда от теб.

В горния смисъл, въпреки че смятам за редно гостите да се канят вкъщи, намирам и донякъде за нормално притеснението на някои участващи да не поканят гостите си у дома. Може да се притесняват от доста по-скромното си място, което плаче за ремонт, сравнено с къщата, с която Ирина очевидно желаеше да се похвали.

# 538
Чета статиите й в "Мис блуум" и др. сайтове,  чета я и във Фб.  Отдава й се - за малките , за невидимите неща, за женското ежедневие...

Замеряйте ме сега с камъни, но ми харесва как пише Ирини!

# 539
Нито един любимец си нямах тази седмица, а Ива, Ирина Т. и Иво са ми откровено неприятни личности, но стана така, че харесах и петте вечери. Дори не мога да кажа, че някой е изпъкнал на фона на другите. Най-интересна ми се видя тази на Иво Танев, защото мястото беше необичайно, но пък подхождаше на голямата доза театралност, която лъхаше осезаемо от отношенията на участниците. Mr. Green Дори съм учудена, че бих опитала абсолютно всичко, сготвено от компанията, а специално раците на Дичо още ми причиняват слюноотделяне. Отдавна не съм участвала в такъв рачешки пир и то точно по Дичовия начин - сигурно 70 процента от удоволствието при яденето на раци е да си ги почистиш сам. Който обича слънчогледови семки, ще разбере. Simple Smile Ива ми хареса предимно с коментарите, които правеше пред камерата, а не на масата. Мисля, че беше най-честна от всички, поне не се опита да спести нещата, които не са ѝ харесали. И се радвам, че не го направи и на масата, защото това ненужно щеше да вкисне насторението на съответния домакин. Вечерта на Ирина Т. май предварително си беше планирана като "черешката на тортата" и се получи добре, но не и чак превъзходно. Харесаха ми подробните обяснения, които даваше докато готви, но и на мен ми се стори, че чак ги е репетирала предварително пред огледалото. Хубавото беше, че наистина забрави провлечения говор и без него изглеждаше в пъти по-симпатична. Изобщо, на път бях да ревизирам отношението си към нея, но тук в темата прочетох и онова интервю, в което е споделила за престилката YSL от мама, волованите с манатарки, които са замествали простонародната баница иии.....реших, че оставам на предишното си мнение за нея. Този копнеж по изтънчено родословие, пък дори и само до трето коляно, не може да ми предизвика нищо друго, освен ироничен смях. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт