Пейпал - помощ - 12-та тема

• 79 889
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Здравейте  имам проблем, не получих пратка от e bay и ми върнаха парите. Проблема е, че не мога да ги ползвам или по-точно не знам как да гои ползвам? Излиза ми в акаунта, че ги имам вуърнати, но в същото време не мога да ги прехвърля в сметката си, нито да ги ползвам за друго плащане. Иска ми някакъв банков акаунт да потвърждавам? Някой да е наясно с това?
Благодаря предварително!

# 106
  • Бургас
Здравейте  имам проблем, не получих пратка от e bay и ми върнаха парите. Проблема е, че не мога да ги ползвам или по-точно не знам как да гои ползвам? Излиза ми в акаунта, че ги имам вуърнати, но в същото време не мога да ги прехвърля в сметката си, нито да ги ползвам за друго плащане. Иска ми някакъв банков акаунт да потвърждавам? Някой да е наясно с това?
Благодаря предварително!

Ето това ми изписва:
When you add your bank account, you can withdraw funds from your PayPal balance to your bank account.

# 107
Здравейте момичета! И аз ще помоля за помощ,казуса е следния на 4 юни платих чрез пейпал с карта,която изтичаше края на месец юни.Не получих стоката,отворих диспут съответно, го спечелих и сега не мога да открия парите Sad пише,че са преведени по старата карта,отварям онлайн банкирането, тъй като е важна сметката според мен, но парите ги няма по нея.. и така какво да правя сега  ooooh!

# 108
Здравейте,
обръщам се към Вас за помощ имам PayPal акаунт ,  който ползвам от дъжд на вятър последно съм го ползвала март месец тази година.Сега се опитвам да вляза в акаунта си и не мога. На няколко пъти получавах имейли в който пишеше , че е нужна допълнителна  информацията за акаунта, но не го направих т.к се притеснявах да не е измама. В последният имейл от Pay pal пише че акаунта ми ще бъде заключен. 
Моля Ви за съдействие английският ми не е много добър!

# 109
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте, влизам и аз с въпросче.
Чакам пари по пейпал, НО първо на изпращача му дава някаква грешка, пуснах рекуест за сумата, но ми излиза, че трябва да потвърдя картата. Направих всички стъпки, но за да "потвърдя" ми трябва някакъв код, който ще получа при плащане - е платих, но тоя код не го намирам. Насоки къде да търся?
Скрит текст:

# 110
В извлечението от банковата ви сметка или в електронното банкиране.

# 111
хей пипъл. значи donate на един човек без дайсках и добре, че нямаше толкова пари в картата. и сега имам мейл your payment is pending дали като има тази сума ще я дръпне или не?

# 112
  • Sofia
   Мисля, че да.

# 113
И щом ще вземе как може да откажа? В сайта поне нищо такова не намирам? Няма никаква транзакция?Или гледам на грешното място.

# 114
  • Sofia
   Моля за малко помощ, имам следния въпрос – когато правиш продажба в eBay, как точно се формира таксата на PayPal? Аз съм регистрирана в България, купувачът е в САЩ – знам, че това е от значение, защото става въпрос за международна продажба. Отделно, сделката е приключена в долари. На различни места из нета срещам противоречива информация. Знам, че се плаща определен % от крайната сума + фиксирана такса. Мисля, че таксата е $0.30, ако не бъркам, но колко точно е процентът? Моля за прецизен отговор, че ми е важно. Мерси! bouquet

# 115
  • Мадрид / София
   Моля за малко помощ, имам следния въпрос – когато правиш продажба в eBay, как точно се формира таксата на PayPal? Аз съм регистрирана в България, купувачът е в САЩ – знам, че това е от значение, защото става въпрос за международна продажба. Отделно, сделката е приключена в долари. На различни места из нета срещам противоречива информация. Знам, че се плаща определен % от крайната сума + фиксирана такса. Мисля, че таксата е $0.30, ако не бъркам, но колко точно е процентът? Моля за прецизен отговор, че ми е важно. Мерси! bouquet
Ще ти кажа моя опит, като имаш предвид, че го правя от Испания. Та, когато влезеш в акаунта си в eBay и оформяш продажбата на нещото си, което продаваш, надолу из полетата има опция за плащане с PayPal. Даваш отметка там. Виж дали няма няколко подопции за такова плащане. Нищо повече не се иска да правиш. Можеш да зададеш няколко вида начини на плащане, ако това те устройва. Относно процентите: eBay си взима 8% плюс данък, върху цената, на която се е продало (когато се продаде). После ако парите минат през PayPal те си взимат процент, мисля, че беше към 2% за да ти прехвърлят парите в твоята банкова сметка. Ако ги оставиш там и не ги прехвърлиш, не ти взима нищо. Ако си приложила няколко снимки и други подробности при обявата като наддаване например, които се плащат допълнително (0.35 евро плюс данък за обява, тип наддаване), тогава на края на месеца eBay ти взима тази сума. Но ако обявата ти е била в рамките на безплатните, то тогава не дължиш нищо повече на eBay.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2016, 19:33 от Angela61

# 116
  • Sofia
   Angela61, благодаря за включването, но някои от нещата, които си написала за таксите на PP, за съжаление, не са точно така (щеше да е идеално, ако наистина не се дължеше нищо). Laughing

В общи линии, нещата стоят така, когато продадеш нещо:

– Веднъж eBay ти взема 10% Final Value Fee, начислена върху стойността на артикула + шипинга;

– Втори път PayPal те таксува за продажбата, като точно за това ми беше питането – интересува ме колко точно е процентът, който ти удържат. Иначе, таксата на PayPal е определен % + $0.30 на листинг. Така се формира;

– И вече има трета такса, както си писала ти, ако решиш да прехвърлиш сумата от PayPal баланса си към банковата сметка / дебитната си карта. Тя е фиксирана и е точно 2 евро, независимо от големината на сумата, която прехвърляш. Именно затова повечето хора предпочитат да държат средствата си в PayPal баланса и да ги използват за бъдеща покупка, вместо да ги прехвърлят.

На мен питането ми е провокирано, не поради друго, а защото при последната ми продажба PP ми е удържал доста висока (според мен) такса, за която нямам идея как е формирана. Би следвало да е по-ниска. Примерно, моят случай е горе-долу такъв (цифрите са произволни) – продала съм дадена стока за $100 и в момента на плащането от страна на клиента PP ми е удържал $7, отделно eBay ще си вземат тяхната такса (10%) на някакъв етап. Та, наистина се чудя как се формира таксата на PP за хора от България, продаващи в американския eBay. Rolling Eyes Нещо не ми излиза математиката. Освен да пиша на PayPal и да ги питам... Знам, че отговарят на запитванията, които получават.

# 117
  • Мадрид / София
Таксите на EBay (Испания) ги проверих при писането на отговора ти. Поне за този EBay това са процентите плюс 21% данък ДДС (тукащния такъв) и това за публикуването на обявата. Освен това тукашния EBay вече е отделно от РР и сумите, които ти удържат са само от страна на EBay. Тоест всеки един е сам за себе си. За РР няма как да проверя, защото си закрих смятката. Но последния път платих само за прехвърлянето на сумата в банката. За България е възможно да има различия и тях няма как да ги знам.

# 118
  • Sofia
   PayPal винаги имат и са имали такса за продавачите, независимо от коя страна са. За купувачите е безплатно. Peace Ето конкретно за Испания (3.4% от крайната сума + 0.35 евро), но и за другите държави не е много по-различно, даже май е същото, 1:1.

Въпросът е, че таксата, която са ми наложили, е по-висока от цитираното по-горе и се чудя защо. Thinking

P.S.: В световен мащаб eBay и PayPal вече не са заедно, да.

# 119
  • Sofia
Въпросът е, че таксата, която са ми наложили, е по-висока от цитираното по-горе и се чудя защо. Thinking

Така, коригирам се – успях и сама да си обясня тънкостите относно PayPal-ските такси. Simple Smile Ще споделя в темата, защото може да е от полза и на някого друг, следящ дискусията.

Точно толкова е трябвало да платя, колкото са ми удържали. Ето тук всеки, който продава от България, може да си изчисли нещата сам за себе си: цък. На "Buyer country" пѝшете от коя държава е купувачът ви, на "Transaction currency" слагате валутата, в която сте продали стоката (при мен е $), и автоматично ви се изчислява таксата, която ще трябва да платите. При мен е 4.4% от крайната сума (артикул + доставка) + $0.30. Получа се точно толкова, колкото са ми дръпнали, като купувачът ми е превел парите. Всичко е точно и занапред ще си знам. Peace

Общи условия

Активация на акаунт