Скандали заради името на бебето

• 175 957
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 335
Ама не изобщо като стане на 7-10-12 г . изобщо не му идва наум да се подиграва никога, за нищо, на никой! Някои разсъждения ей така си ги пишете, обаче. Нямало ли е Хасановци или Айшета покрай вас, да ви питам еднакво отношение ли е имало към тях?

# 1 336
  • sofia
Нямало ли е Хасановци или Айшета покрай вас, да ви питам еднакво отношение ли е имало към тях?
Отношението към някого не се определя от името му.
Имала съм съученици с арменски произход и съответно с много странни имена. Не помня някой да им се е подигравал.

# 1 337
  • Бургас
Нямало ли е Хасановци или Айшета покрай вас, да ви питам еднакво отношение ли е имало към тях?
И какво по-различно трябва да ни е отношението към Хасан и Айше  newsm78
За справка - имахме една Айше в класа.

# 1 338
Ама никакво не трябва да е, но го има колкото и да го отричате.
 Сори, че го повдигам пак този Севар, но на първо четене би имало почуда каква народност е това дете. Аз лично това не бих го причинила на детето си, да има риск да се чувства неудобно.
 Наясно съм, че името не прави човека и т.н., така че нямам нужда от убеждаване.
 Не мога да се съглася, обаче че Айше в училище е била на равен старт с останалите и не е имало различно отношение към нея.

# 1 339
Не знам дали някой се подиграва на Хасан заради името му, по-скоро този някой мрази турци/помаци. Страшен пример даде. Слава Богу, поне сред такива хора не отраснах, най-малкото пък в гимназията е имало подобни.

# 1 340
Какъв по точно пример искаш, за да ме разбереш? И да, ако не знаеш в Бг много хора мразят турците и циганите, не ми казвай, че това те учудва?
 Изместваме темата, обаче. Спирам.

# 1 341
Зои, Айше не е имала никакви проблеми в гимназията, в която учехме, балът беше много висок и не влизаше всеки. Завършила е с 6.00 и е продължила да учи в Германия. Пък ти си вярвай, че сме я замеряли в междучасието, защото е помакиня от Гоце Делчев/Якоруда. Айше и Ана да се казва, който има такива предразсъдъци, ще си я мрази само защото е помакиня.

# 1 342
  • Бургас
Ама никакво не трябва да е, но го има колкото и да го отричате.
 Сори, че го повдигам пак този Севар, но на първо четене би имало почуда каква народност е това дете.
 Не мога да се съглася, обаче че Айше в училище е била на равен старт с останалите и не е имало различно отношение към нея.
Как може да говориш с такава категоричност  ooooh! Нашето Айше не се различаваше от никого, всички се държаха добре с нея, тя също. Ако ти си склонна да делиш хората по имена, вероизповедание, раса, говори зле за теб, но не всички мислят така.....и слава Богу.

# 1 343
  • sofia
Синът ми има съученик Гюрай. До колкото знам не харесват и групово отблъскват един Кристиян. Определено не е заради името.

# 1 344
Случва се да има и тормоз или поне подигравки заради името. Но може и на дете с нормално име да се случи. В началните класове имах съученичка Радина. Името за мен е хубаво, но момчетата все крещяха след нея "Радина- Пърдина".  ooooh!

# 1 345
  • Най-красивата страна
Децата на площадката изолираха едно от момиченцата.Питахме ги защо.
Името и било грозно.Питаме детето как се казва.И то отговаря-Лорета.
Нормално име,даже модерно.Ама не,грозно било. Hug

# 1 346
В местните гимназии има доволно много Айшета и Хасановци. Колкото и да не им се вярва на някои хора, нито името, нито произходът са били повод за изолиране на въпросните.

# 1 347
Аз не бих кръстила на никого не защото не уважавам свекър си или майка си примерно, а именно защото уважавам и двамата достатъчно и не мога да ги степенувам по важност. Как да кръстя детето на някого с ясната идея, че и другият е имал не по-малка роля в живота ни? На базата на какво да ги степенувам - че имаме апартамент от свекър ми и че толкова много ни е помагал или че майка ми си е давала залъка от устата, за да ме направи човек? За мен просто не може да се сравнява, а кръщаването на някого ми идва точно като сравнение. Кой е най-заслужил, да кръстим детето на него? Ако има второ евентуално, първият подгласник ще се класира, ако ли не...  newsm78 Това е моето лично усещане, не казвам, че е така по принцип, но аз лично не бих могла да кръщавам на никого детето си, защото показвайки уважение на единия, ми се струва че ще покажа пренебрежение към другия. А в семействата, в които присъстват и по двама родители от всяка страна, не ми се мисли какво е...  #Crazy

Това са и моите разсъждения. Първото го кръстихме на свекъра, ама живот и здраве още 3 трябва да родя, та да има и за останалите. Защото и на мен ми е трудно да деля бабите и дядовците.

# 1 348
  • Deutschland
Имам съседка с пет деца. Всички баби и дядовци са уважени, петото се роди на Коледа и съответно си дойде с името на бял свят. Съпругът й обаче искал да има още едно момче, за да уважи свой чичо  Shocked
Питам ги ако се роди пак момиче, какво?!? Ми кво, опитите продължават  ooooh!

# 1 349
  • при късмета
По-големите деца измислят прякор или обида също и с нормалните имена. Всяко име може да се изопачи според случая. В никакъв случай не са само етническите.
Сигурно в темата няма човек, който да нее учил с турци или цигани. Даже направо няма да повярвам, ако някой го каже.
Аз до трети клас живеех в съседство с една от най-лошите цигански махали. По Тошово време не смееха да шукнат. Дойде демокрацията и бях една от най-големите им защитнички. Живеех с тях от как се помня и не се заключвахме. Сега определено съм от нетолерантните, но това е защото въпросния етнос ме накара да си обърна мнението, като цяло. С турците съм по същия начин, пак от собствени наблюдения и никак не ме е срам. И този опит не е бил в детските ми години, както и не е свързан с имената им.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2016, 19:52 от ма ко

Общи условия

Активация на акаунт