Скандали заради името на бебето

• 175 950
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 350
  • Бургас
Една от основните причини, да се зарека да изнеса детето, ако не сега, то в момента в който се "осефери", е именно "толерантните" ни разбирания и привички.

За щастие живея в голям, туристически град и тука има всякакви имена, етноси, туристи, парашутисти и т.н.....имената на никого не правят впечатление, защото има всичко....за съжаление са малко подобни градове и населени места, които са имали възможност да посрещнат различни етноси, религии, нации и щат не щат са се научили на толерантност. Всичко друго си е дивата соц провинция, заспала във времето и мен лично ми се повръща от подобни "размисли и страсти", относно кое име какво било и за това съответно ще го толерираме или не. Децата няма от къде да си го измислят отношението, освен от родителите.

# 1 351
  • София
За щастие живея в голям, туристически град и тука има всякакви имена, етноси, туристи, парашутисти и т.н.....имената на никого не правят впечатление, защото има всичко....за съжаление са малко подобни градове и населени места, които са имали възможност да посрещнат различни етноси, религии, нации и щат не щат са се научили на толерантност. Всичко друго си е дивата соц провинция, заспала във времето и мен лично ми се повръща от подобни "размисли и страсти", относно кое име какво било и за това съответно ще го толерираме или не. Децата няма от къде да си го измислят отношението, освен от родителите.
Няма такова нещо като " всички" дори и в мегаполис.
Има класи, има съобщества, базирани на етнос, религия, килограми, любов към даден вид животни или цвят на бикини, ако щеш.
И всеки им своите си предпочитания, неодобрения и анатемосвания.
Просто лицемерието в големите градове е издигнато на пиедестал, за да осигури оцеляването на индивида.
Така че, спри с тоя соц, защото на мен пък ми се повръща от дупедавски чуждопоклонници, за които е апотеоза на живота им да си кръстят отрочето Нанси или Ричард, пък после да го изнесат "на Запад", очаквайки, че този същий Запад дава наготово заради името, а не гледа кадърността и не скъсва задника на подложилия се.

# 1 352
  • Бургас
До преди година дума не давах да се казва да се ходи където и било,, но предпочитам лицемерните обноски и възпитание и студенина на западните привички, на фона на източните ориенталски с примес на соц култури, особено щом потърпевшо ми е детето и най-вече що се говори за толерантност.

Иначе детето не е било кръстено с цел лесна интеграция, но пък със сигурност името и подобни елементарни разсъждения от най-малко заинтересовани лица ми дават повод за сериозен размисъл за емиграция. Типично соц черта е да си кон с капаци, следващ един модел , обаче основно занимание е да си пъхаш носа и да изказваш абсолютно мнение, не за своя, а за чуждия, вечно сгрешен избор.  Shocked

# 1 353
  • София
Глупости говориш, търсейки си извинение да се изнесеш от България.
Хасан и Ибрахим, които от тази година почват да учат в София, обиколиха света и пак тук се върнаха, защо ли?
Защото имат самочувствие и вярва в това, което могат.
Не им трябват тъпи обвинения в соц. мислене на този и онзи.
Не осъзнаваш колко типично соц- кон с капаци са твоите доводи. Peace

# 1 354
Просто лицемерието в големите градове е издигнато на пиедестал, за да осигури оцеляването на индивида.
Глупости. Просто хората имат култура и зачитат повече оклните.
Може да има връзка с гъстотата на населението. Когато срещаш сто пъти повече "околни" на единица площ, ще искаш те да се съобразяваш с теб и бързо ще разбереш, че начинът да стане това е и ти да се съобразяваш с тях.
Човекът, който среща малко хора, има бедна база данни в колонката за нормално. Който среща много хора, има доста по-голяма колонка и шансът да се присмее на някого, дори да му е в характера, в по-малък.

В класа на дъщеря ми най-трудно се интегрират момиче с име Десислава и момче с име Георги.

# 1 355
Цитат
Не мисля. Като човек, живял и в много малко населено място, и в доста голямо, нямам подобни наблюдения.
Стига с този соц. Преди соца порядките са били още по-строго патриархални, така че не той има нещо общо с това, за което говорим.

# 1 356
  • София

.........................

В класа на дъщеря ми най-трудно се интегрират момиче с име Десислава и момче с име Георги.
Защо ли не се учудвам, след като прочетох разсъжденията ти? newsm78
Явно, си я записала в училище и клас, в които на почит са всички други имена, освен българските.
И още по- гадното- отрочетата на уж широко скроените мами и татковци,  не са склонни да " интегрират" българчетата с български имена.
Има един разказ от велик български писател:
" Пази, Боже, сляпо да прогледа!"

# 1 357
АбсурТ, написаното в последния ти пост ми звучи абсурдно. Освен ако си нямате заигравка с Юна, за която останалите не знаем. Синът ми е с чисто българско име. Не е бил обект на внимание или дискриминация заради името си докато сме били в България. И въобще това, което казваш на мен ми звучи странно.

# 1 358
Дъщеря ми е с възможно най-българско име, което го няма в друг език, но няма проблеми с интеграцията.
Пробвай с друго предположение за причината при Десислава и Георги Laughing

# 1 359
  • София
Мислех си, че по- странно би ти прозвучало една Десислава и един Георги да не се " интегрират" сред имената на цял един клас в българско училище..........
Юна- твърде плитко, хайде да си уважаваме поне малко интелигентността, м?

# 1 360
Не знам за интегрирането и диференцирането, но на мен би ми опротивял индивид, който държи да ми се наложи за такова лично решение.

# 1 361
  • при късмета
Мислех си, че по- странно би ти прозвучало една Десислава и един Георги да не се " интегрират" сред имената на цял един клас в българско училище..........
Юна- твърде плитко, хайде да си уважаваме поне малко интелигентността, м?
Защото интегрирането не е сред имената или заради имената. Както вече казаха назад, причината е друга. И децата не гледат имена и не се подиграват заради имена, ако не им е вменено от възрастни. Най-често родители.

# 1 362
  • София
И децата не гледат имена и не се подиграват заради имена, ако не им е вменено от възрастни. Най-често родители.
Едни и същи глупости пишеш от пост в пост!
Кой родител би вменил на детето си да се подиграва на "Камелия" наричайки я " Камила", например?
При това, детето беше слабичко, идеално сложено, с хубаво личице и прекрасни сини очи.
И не, не плюеше като камила, нито хапеше. Mr. Green

# 1 363
Наистина Аман от чуждопоклонничество и изгъзици! Кръщавайте както искате, с никого не се съобразявайте, но не очаквайте такова отношение и към вас!
 Като чуя Доротеса или Бриджит, ми се повдига. Първото от плиткоумието на майката, второто просто защото няма място по нашите ширини.
 Какви мегаполиси, какви 5 лева, ако живееш в тази страна, би следвало да се съобразяваш с нейните култура, история, религия, ако щете. Тая смешна форма на еманципация ще ни изяде главата като народ!
Лично мнение, на никой нищо не налагам,  Ма Ко, моля те спести си репертоара, знам го Simple Smile

# 1 364
Зои- щом сина ти носи името на свекър ти значи името е гръцко, нали? Интересно ми е как се възприема името в България.

Общи условия

Активация на акаунт