Скандали заради името на бебето

• 175 913
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 455
 Zoι, дядо ми е роден 1902г, а брат му 1878г. За ония години казвам, но по късно и ние и братовчедите ми също сме кръстени на баба и дядо/деца на двама братя/, но вече с буквичките само. Брат ми и братовчед ми пак са с едно име, ама модерно, та се налагаше уточнение малкия и големия.

# 1 456
Много се дразня да ми казват Жана  Laughing

# 1 457
Много се дразня да ми казват Жана  Laughing
Един човек, който да си харесва цялото име! И аз го харесвам така цяло.
Повечето ми познати, когато бяхме в средния курс не си харесваха имената, а на мен пък ми харесваха. Може би и те моето са харесвали, но не ние си ги избираме.
Интересно как ти казват на галено? Аз си мислех, че Жана е галеното име на Божана.
Имахме колежка Божанка и ѝ казваха Божи. Умалително с "к", въобще не ми харесва.

# 1 458
Истината е, че семейството ми ми казва Жани. Но всички останали ми казват Жади, само че това е прякор, а не съкращение. Казват ми и Божи. А баба ми, на която съм кръстена е Божанка, но тя е настояла да се.махне ”к„-то.

# 1 459
Аз също си харесвам цялото име. С него се представям и никога не съм се срамувала.
Майка ми има приятелка Божана, изобщо не си харесва името и навсякъде се представя като Жана. Имаше претенции внучето да не е кръстено с Б, а да е Жанет/а, Жаклин, но снахата кръсти детео с Б, наречено на баба си.

# 1 460
Ето, виждате ли? Simple Smile Истината е, че няма универсална формула за имената.

# 1 461
Ето, виждате ли? Simple Smile Истината е, че няма универсална формула за имената.

Няма! Аз не си харесвах името, защото го съкращаваха. В Австралия никой не ми го съкращава и си харесвам звученето му.

# 1 462
  • Пловдив
А аз като дете никак не си го харесвах, не съм сигурна и аз точно защо, а още повече, че ме беше яд, че няма съкратена форма.  Sunglasses
Впоследствие започнах да срещам все повече жени с по-дълги имена, които си ги съкращават до моето, обаче на мен така си ми е името наистина, а те са все едно Божани и Снежани, които се правят на Жани. Пък! Wink

# 1 463

Няма! Аз не си харесвах името, защото го съкращаваха. В Австралия никой не ми го съкращава и си харесвам звученето му.
Е, при теб имам пристрастия. Това ми е едно от любимите женски имена  Heart Eyes

# 1 464

Е, при теб имам пристрастия. Това ми е едно от любимите женски имена  Heart Eyes

И на мен сега ми харесва, особено, произнесено с ози акцент от някой сърфист  Joy

# 1 465
И тук почти никой не съкращава имената. Колкото и да е дълго и завъртяно си го изговарят. Моето не ми харесва, дълго и тромаво и бях го омразила от училище и начина, по който учителките ме назоваваха. Тук вече свикнах и дори взе да ми харесва. Това исках за имената на децата ми да звучат добре цели, не да търсим умалителни. Снаха ми години не може да измисли умалено на детето и все й измисля някакви щуротии, а цялото е прекрасно, защо изобщо се налага да съкращава?!

# 1 466
  • София
Когато се говори за собствения избор (на съвсем чуждо за България име) и се защитава правото ти, не е зле да си замълчиш кое от българските не ти харесва.

# 1 467
  • където ми харесва
Моето име е от цели 4 букви. И по принцип е умалително на друго, архаично име. Но, не са ме кръстили с дългото, а с късото Joy
В интерес на истината, почти никой не ме нарича поименно. Всичките ми познати успяха да измислят съкращение и го сведоха до 2 букви.
Та, викат ми умалено на умалителното име ooooh! Joy

# 1 468
Когато се говори за собствения избор (на съвсем чуждо за България име) и се защитава правото ти, не е зле да си замълчиш кое от българските не ти харесва.
Оф, хайде спри да се заяждаш и ти! "На съвсем чуждо за България...."  ooooh! Досега не знаех, че едно окончание, характерно за страната, в която живее детето, прави съвсем нормално православно име толкоз пък чуждо за нас... Rolling Eyes
Да не си ти с Джейсъна, че така силно се засегна?

Последна редакция: чт, 06 окт 2016, 11:54 от птица

# 1 469
  • София
Не ме познаваш, няма начин да изтрещя чак толкова с Джейсън.
Имах предвид едно мнение по-назад, където хем се защитава правото на леко странно име, хем мимоходом се обяснява как българският еквивалент не ти харесва.

Общи условия

Активация на акаунт