Скандали заради името на бебето

• 175 885
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 485
  • София
Ако щете вярвайте, но на посещение планира да идва американец с името Джоузеф Сливенски или поне така са го изписали. Потърсих името и намерих доста съвпадения, може и СливЕнски да е, със словашки корен.

Последна редакция: чт, 06 окт 2016, 16:10 от Cuckoo

# 1 486
Къде точно видя да твърдя за непоправими травми?

Шаренията в стара Европа я забелязвам вероятно по-добре и по-отблизо от теб Peace
Има обаче още доста хляб за изядем и ние, и децата ни, докато почнат да ни карат кораби със затворници от метрополията, надойде някой и друг милион от старите ни колонии или Азия ни залее Laughing Дотогава, дори и при сегашната трудна ситуация с бежанската вълна, имена като Фатих, Пааван и Лин Дзяо ще са екзотика.

# 1 487
Къде точно видя да твърдя за непоправими травми?

Шаренията в стара Европа я забелязвам вероятно по-добре и по-отблизо от теб Peace
Има обаче още доста хляб за изядем и ние, и децата ни, докато почнат да ни карат кораби със затворници от метрополията, надойде някой и друг милион от старите ни колонии или Азия ни залее Laughing Дотогава, дори и при сегашната трудна ситуация с бежанската вълна, имена като Фатих, Пааван и Лин Дзяо ще са екзотика.

До колкото знам колонии ние не сме имали, така че иронията ти е неуместна, а само потвърждава липсата на онова нещо като такт. Когато нещо не ти харесва, но не ти влиза в работата да го пропуснеш без коментар.

Ако на някой му харесва името Клаудия, не е нужно да се бръчкат вежди и размахват пръсти, че не е ок, ако е Стоянова и за сега живее в БГ. И на мен името Норт, особено с фамилия Уест ми звучи не ок, но... Те така са решили.

И за пореден път да кажа, че не приемам лицемерното мрънкане, особено от хора, които си противоречат. Аз си имам моите разбирания за имена и не харесвам много, но не бих си позволила да ги налагам.

# 1 488
Дотогава, дори и при сегашната трудна ситуация с бежанската вълна, имена като Фатих, Пааван и Лин Дзяо ще са екзотика.
Надявай се. В Англия още за 2014-та най-често даваното на момченца име е Мохамед. А при момиченцата Нур влиза от нулата в топ 20. В Швеция освен Мохамед имаше още две арабски имена сред най-популярните.
Така че... стара Европа отдавна е свикнала с чужди имена.

# 1 489
Изтървала съм Simple Smile
 Даун, разочароваш ме! Имах по-високо мнение за способностите ти да четеш с разбиране! Никъде не съм настоявала някой да си кръщава детето Иван или Георги, а съм изразявала личното си мнение, моето, не твоето, че не ми харесват ПамелоМеганСюзън Кочева!
 Няма какво да ти се оправдавам защо съм кръстила сина си с гръцко окончание, то е много ясно! В страна с традиции и консерватизъм в това отношение, не искам да обричам сина ми да се различава, защото липсва точно това окончание. Познавам тук Красимира, 20 години е тук, но името и показва от къде е, независимо, че тя самата иска да го скрие.
 Тази чужбина е малко по-различна от твоята и нека това да е греха ми, едно окончание на християнско име.
 Христос на гръцки ми звучи супер, точно защото е с различно ударение от Бога, всъщност нашия Христо с едно с, голям праз. Не е да е като Дзоузеф Майкъл Джефри  Laughing
 А и да добавя, че дъщеря ми е с българско име, което го има и тук, а и е интернационално.Така, че може да се възмущаваш наполовина  Mr. Green

# 1 490
  • София
И за пореден път да кажа, че не приемам лицемерното мрънкане, особено от хора, които си противоречат. Аз си имам моите разбирания за имена и не харесвам много, но не бих си позволила да ги налагам.
Не разбирам защо си толкова наострена!?
Тук е форум, а и да не беше, откога в реалността и всекидневието ни е забранено да си кажем мнението, да изкажем одобрение или неодобрение?
Малко множко ми идват хора, които непрекъснато и за всичко го играят обидени- не само заради себе си, а заради цялото човечество.
Аз съм харесала и избрала имена на децата ми и ако не съм преценила и съобразила с фамилията и с местоживеенето, или с каква гадост се римува, е мой пропуск, но през ум не ми минава да се цупя и да обвинявам когото и да било, че изразява мнение и отношение.

# 1 491
Изтървала съм Simple Smile
 Даун, разочароваш ме! Имах по-високо мнение за способностите ти да четеш с разбиране! Никъде не съм настоявала някой да си кръщава детето Иван или Георги, а съм изразявала личното си мнение, моето, не твоето, че не ми харесват ПамелоМеганСюзън Кочева!
 Няма какво да ти се оправдавам защо съм кръстила сина си с гръцко окончание, то е много ясно! В страна с традиции и консерватизъм в това отношение, не искам да обричам сина ми да се различава, защото липсва точно това окончание. Познавам тук Красимира, 20 години е тук, но името и показва от къде е, независимо, че тя самата иска да го скрие.
 Тази чужбина е малко по-различна от твоята и нека това да е греха ми, едно окончание на християнско име.
 Христос на гръцки ми звучи супер, точно защото е с различно ударение от Бога, всъщност нашия Христо с едно с, голям праз. Не е да е като Дзоузеф Майкъл Джефри  Laughing
 А и да добавя, че дъщеря ми е с българско име, което го има и тук, а и е интернационално.Така, че може да се възмущаваш наполовина  Mr. Green

Ами правилно си ме разбрала. Няма значение как и къде кръщаваш децата си. Изборът би следвало да е твой и на бащата, дори да са "тъпи" за леля Пенка. Ти обаче се зказа, как трябва да са български, а пък за твоите някак не се отнася.

Съжалявам, но не го приемам. Синът ми е Георги, тук се подвизава като Джордж, в Гърция най-вероятно ще му викат Йоргос, но и Стамат да се казваше, не смятам, че има огромно значение. Ти говориш за бг имена, за нелепо звучене и пр., а си си кръстила децата не съвсем по български.

Не отричм правото ти да ги кръстиш както искаш, но не размахвай пръстче на някой, решил да кръсти дъщеря си Британи или синът си Дениз (което е турско име, ама на теб може и да не ти звучи така, както ти звучи Севар).

# 1 492
Не, в грешка си. Специално се върнах назад да чета, повече от 93 стр., обаче не ми се връща, никъде не се прочетох, да нареждам на някого да кръщава с Бг имена или да соча с пръст. Нещо си недочела и как реши да ме захванеш за писано преди дни?

# 1 493
Зои, съжалявам, но повечето точно така те прочетахме. Не за първи път застъпваш някакви напълно противоречащи си теории.

Твърдиш, че трябва да се поддържат българските имена, но си кръщаваш децата по гръцката традиция???
За мен няма нищо лошо в това, но когато казваш, че ти се "гади" от Памела, бианка или пр. някак си противоречиш.

# 1 494
Остави, няма да се разберем. Аз не виждам противоречие в това, че не харесвам изгъзици и че ми е жал за изчезването на Бг имената. Колко пъти да ти казвам, че дъщеря ми е с Бг име?
Намали личната си неприязън към ника ми и може да ме разбереш Laughing
 " Повечето така те прочетохме" hahaha
Ами има и някои, които ме разбраха.

# 1 495
Остави, няма да се разберем. Аз не виждам противоречие в това, че не харесвам изгъзици и че ми е жал за изчезването на Бг имената. Колко пъти да ти казвам, че дъщеря ми е с Бг име?
Намали личната си неприязън към ника ми и може да ме разбереш Laughing
 " Повечето така те прочетохме" hahaha
Ами има и някои, които ме разбраха.

Всъщност нямам никава неприязън към никът ти. Зоя е едно от имената, които много харесвам. А е факт, че повечето хора те "прочетаха" като мен. Ти каза, че името на дъщеря ти е "международно". На синът ти е Гръцко. Няма драма. Драмата идва от там, че ти се възмущаваш, че някой си е кръстил детето Силвестър например. Не можеш явно да разбереш колко е смешно.

# 1 496
Мислех да прекъсна този спор, но наистина недоумявам кое му е смешното, освен да обиждам косвено някой твой избор за име. Не мога да приема, че мислиш толкова тесногръдо, а претендираш за широкоскроеност? Трябва да се оправдавам защо не харесвам завъртяни тъпотии в България, а според теб нямам право? Не ми ли налагаш ти сега твоето мнение?
 Не ника, сори, този, който е зад него Simple Smile

# 1 497
Синът ми е Георги, тук се подвизава като Джордж...
Извинявам се за офтопика, но вие вкъщи Георги ли му казвате? Там ли е роден?
Питам, защото скоро ще се местим в англоговоряща държава. В международния паспорт на дъщеря ми изписахме името ѝ както се произнася на запад (все едно Георги и Джордж), така че в предстоящата градина и училище така ще я наричат. А ние вкъщи до сега сме я наричали само с българския вариант. И се чудя как да процедирам, за да си разпознава името като идем там. За обяснения е много малка, едва на годинка е.
Та ако може да споделиш вие как процедирате. Мерси.

# 1 498
Синът ми е Георги, тук се подвизава като Джордж...
Извинявам се за офтопика, но вие вкъщи Георги ли му казвате? Там ли е роден?
Питам, защото скоро ще се местим в англоговоряща държава. В международния паспорт на дъщеря ми изписахме името ѝ както се произнася на запад (все едно Георги и Джордж), така че в предстоящата градина и училище така ще я наричат. А ние вкъщи до сега сме я наричали само с българския вариант. И се чудя как да процедирам, за да си разпознава името като идем там. За обяснения е много малка, едва на годинка е.
Та ако може да споделиш вие как процедирате. Мерси.

Казваме му Гуги  Embarassed, когато сме добре настроени и не ядосани. Иначе му казваме Георги или Джордж. Тук всички му казват Джордж. Той никога не е имал драма с името си. Джордж му е по-ок, но и Георги му е така. С "Георги" по-скоро знае, че е сгафил и аз съм ядосана  Simple Smile.

# 1 499
Мислех да прекъсна този спор, но наистина недоумявам кое му е смешното, освен да обиждам косвено някой твой избор за име. Не мога да приема, че мислиш толкова тесногръдо, а претендираш за широкоскроеност? Трябва да се оправдавам защо не харесвам завъртяни тъпотии в България, а според теб нямам право? Не ми ли налагаш ти сега твоето мнение?
 Не ника, сори, този, който е зад него Simple Smile

Ти наистина не можеш да разбереш какво много хора ти казват. кое точно ми е тесногръдо??? ти проявяваш тесногръдие и коментираш чужди избори и ги квалифицираш.

Общи условия

Активация на акаунт