Скандали заради името на бебето

• 175 876
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 500
Тука като театър на абсурда стана  hahaha

# 1 501
Тука като театър на абсурда стана  hahaha

Така ли? И кое по-точно ти е абсурдно?

# 1 502
Понеже пиша от телефона и ми е трудно да се върна назад и да търся поста на Зои- и аз разбрах поста ти като Даун.  Peace Даже тогава те питах твоите деца с какви имена са. 
П.п . А ника ти гръцки ли е? Wink

# 1 503
  • София
Така ли? И кое по-точно ти е абсурдно?
За мен, това че за някои е трудно да разберат позиция, според която, е добре да си кръстиш детето с нормално за страната, в която живееш, име.
За да не се срамуват разните Памела Койчева и Ричард Груев, Гълъб Кълвачев и т. н.
Нарочно давам пример и с български имена, звучащи смехотворно.
Сто пъти Зои обясни защо и как е кръстила децата си, с което подкрепи мнението си за имената, но ти продължаваш да навиваш, че тя била си противоречала.
Елементарно е- живее в Гърция, кръщава сина си с име, тамошно по окончание, но и българско, защото се чувства българка и иска да го направи.
Същото е с името на дъщеря ѝ.

# 1 504
  • Пловдив
Ей! Стамат е супер име! Ако имам 5ти син ще се казва Стамат! (4тия ще е Игнат)

# 1 505
  • Наблизо
И за мен са смешни изгъзиците,защото така всъщност си белязваш детето.Познавам хора със сменени имена и не е никак весело изживяване да чакаш до 18 години,за да си смениш тъпото име.
Имах съученик Майкъл,името му стана нарицателно за глупчо.
В чужбина също е така,когато си си кръстил детето по тъп начин за страната,изключая арабите,го белязва като глупак и идващ от семейство на бели боклуци.

# 1 506
Абсурдно е вече 10 страници да се върти все едно и също.

Читавите родители избират име на детето си с мисъл. Тези, които по една или друга причина са стъпили в две страни, с още по-голяма. Ако ще е с чужда фамилия, но майката се чувства българка - пък съвсем. Защото както Миранда Груева в Карнобат е смешно, така с Стамат Моранси в Лил също. И въобще е добре името да не звучи странно там, където се живее. Но ти всъщност го разбираш много добре, щом твоят собствен Гошо от Георги е станал Жорж.

... А ние вкъщи до сега сме я наричали само с българския вариант. И се чудя как да процедирам, за да си разпознава името като идем там. За обяснения е много малка, едва на годинка е.
Та ако може да споделиш вие как процедирате. Мерси.
Твърде малка е, вероятно бързо ще свикне и с ново галено, но все пак, ако вече си знае името и отговаря на него, защо просто не го въведете и в детската градина. Ще кажете на учителките как да се обръщат към нея и с времето всички ще свикнат. Толкова ли ще е странно галеното й там?

Последна редакция: чт, 06 окт 2016, 19:38 от птица

# 1 507

Познавам тук Красимира, 20 години е тук, но името и показва от къде е, независимо, че тя самата иска да го скрие.
 Тази чужбина е малко по-различна от твоята
Става ми интересно - защо се налага да си крие произхода?

# 1 508

Познавам тук Красимира, 20 години е тук, но името и показва от къде е, независимо, че тя самата иска да го скрие.
 Тази чужбина е малко по-различна от твоята
Става ми интересно - защо се налага да си крие произхода?
Ами, а де! Само с такива екземпляри се запознавам тук ooooh! Крият се, че са българки, децата им не знаят български. Някои са успели да си сменят имената. Въпросната е неразличима от гъркиня, в език и маниери, само пустото Бг име й пречи. Някъде има отношение към българите и затова- колеги, съседи и т.н.
Аз лично не съм срещала кофти отношение, но съм близо до Бг, така че много не ми се впечатляват. Само името ми им е странно, защото тук няма такова и всеки път ме разпитват каква му е историята Simple Smile Интернационално е.

# 1 509
  • Бургас
както е казал народа на Русия - "на вкус и на цвет товарищей нет", което ще рече че най прекрасното за един, може да е най- абсурдното и смехотворно за друг. Въпрос на такт и възпитание е да не правиш ядливи коментари и забележки или да се впечатляваш гласно за нечий чужд избор, особено когато е толкова лично нещо като името.

Аз лично си позволих да коментирам българските имена, които не ми харесват и са еквивалент на чуждото с което кръстих моето дете/уж/, в контекста на МОЯТ личен избор за избор на име на моето дете и не бих си позволила коментар за някой чужд човек и чуждо дете, именно защото знам, че най-вероятно е избрано с много внимание. Не бих се обидила, ако някой ден тя лично реши да го смени-също, като се очовечи.

Работя за гърци.......имена от сорта от Каидефтос Ликостратис, в началото стоях и 10 минути се чудех кое е първото, кое фамилията, ама не ми се е сторило нито тъпо, нито ненормално....знаех, че е гръцко и различно и толкова.... Сега съм толкова свикнала с хората и имената, че ми се струват повече от нормални и не мога да си представя да се казват по друг начин. Представете си като попълвам документи , за всички служители по всякакви институции и фирми, особено от името на шефа , едно спелуване се почва едно повтаряне  Joy Joy ама никой не ми се е изсмял в лицето , че видиш ли така се казва човека, по-скоро дори се чувстват масово неудобно, че не могат да го възприемат нормално. Шефката ми гъркиня, родена в  САЩ, т.е с американско име и гръцка фамилия....е там е мазало  Joy

# 1 510
  Down Under сто пъти повтори, че не я учудва името, а двойният стандарт, но както и да е.
  Явно фокусът не е важен, балансираме в периферията.

# 1 511
А аз сто пъти обясних, че няма двоен стандарт, но явно за някои хора е трудно за разбиране. Освен лично да съм ви жегнала по темата или да сте крайно неразбиращи не знам! Да беше един пост, да кажеш, че не съм се изразила, то наистина смешно стана.

# 1 512
  • София
Работя за гърци.......имена от сорта от Каидефтос Ликостратис, в началото стоях и 10 минути се чудех кое е първото, кое фамилията, ама не ми се е сторило нито тъпо, нито ненормално....знаех, че е гръцко и различно и толкова....
Ти ме подсети- съученичка в началното училище, бежанци от диктатурата в Гърция, с име Костандиня Никос Николаиду- забавлявахме се да накараме някой, не я познаващ, да изрецитира имената след първо чуване.
Разбира се, не я наричахме с пълното ѝ име- някой я беше съкратил на Дина и така си остана.
Но, нещата са различни с чужденците- техните имена и фамилии може и да са непривични, трудни за произнасяне, но не и смешни- никъде по света, освен ако нямат дума със смешно или неприлично значение, съответстваща на името.
А, ние говорим за смешно съчетание между чуждо собствено име и българска фамилия в България.

# 1 513
Това с имената като цяло е малко на подсъзнателно ниво, мое мнение. Когато коментирахме име за момиче аз предложих Магдалена. Олелеййй,като подскочи тоз мой мити мъж и като рече: как така ще кръстим детето на курва??? И аз ей така  Shocked Shocked Shocked от девет кладенеца вода извадих, не та не! Има си имена, които вътрешно някак си...не мога да го обясня. Не бих съдила за избор на име. Ми че в родилното имаше 16 Мартиновци, да обвиня майките, че са нямали въображение ли?

# 1 514
Ако са били МартОновци, голямо въображение са имали и още  как Laughing

Общи условия

Активация на акаунт