Скандали заради името на бебето

• 175 857
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 515
Редактирах се. Извинявай, избоде ли ти очите, гръцка снахо?  Mr. Green

# 1 516
  • Sofia
Че то и Мартон (с ударение на а) си е напълно обикновено име, само че унгарско.

# 1 517
  • Бургас
Дадох пример с шефката ми- гъркиня, родена в Щатите....постоянно пребиваваща вече в България, американско име, с гръцка фамилия, на територията на Бг.....толкова е малък света вече, че то е смешно да се ограничаваме в рамките на една комбинация от имена, защото звучи "странно" за някого ДРУГ. Винаги ще има странно звучене за някого, просто защото за някой ще е чуждо и непознато. За мен е напълно ок, защото се сблъсквам с тази жена всеки ден, ако съседката Пена дойде ,ще е потресена от името , ама да седи ли жената в ъгъла да се срамува.

На мен някои бг имена не ми звучат добре, защото основно ги свързвам с определени хора, а други просто не ми звучат ок, заради значението им. Има и чужди имена , които не ми се нравят,ама хич. Но това е нормално , иначе щеше да е зверски трудно да избера само 1 име за детето  Crazy все пак едно трябва да се хареса най-много.

# 1 518
  • Deutschland
В испаноговорящите Исус (Хесус) си е в реда на нещата, докато в България...чувала съм за цигане Исусчо  Mr. Green

И аз. Майката ходи в евангелска църква и кръсти поредното си бебе Исус.

# 1 519
Ей! Стамат е супер име! Ако имам 5ти син ще се казва Стамат! (4тия ще е Игнат)

Знаеш ли, че и аз като го произнесах взе да ми допада как звучи.

Всеки има право да кръщава децата си както си иска и на никой не би следвало да му влиза в работата как се казва някой. Наистина има някакви безумни имена като на футболни отбори, но аз не намирам Майкъл за странно, а само за не традиционно и не намирам за адекватен доводът "да си отива" на страната в която живее, защото това е доста несигурно в днешно време.

За Зои просто казах, че не намирам логика да защитава избора си на имена на децата, защото живеят в Гърция, а да оспорва правото на други родители да кръстят децата си с други, нетрадиционни за БГ имена.

Синът ми никога не е бил наричан Гошко, в къщи си е Гуги или Георги, а името му се произнася Джордж тук, така или иначе. Няма как да накарам местните да му казват Георги, а и няма смисъл. Ако отиде във Франция, най-вероятно ще му казват Жорж, а в Гърция Йорго.

На мен Памела Игнатова не ми пречи, както и Майкъл, Анабел или Стивън. Избор на родителите е. Не съм забелязала имената да оказват чак такова значение, а и 90% от децата не си ги харесват до някаква възраст.

# 1 520
  • Най-красивата страна
Просто има някои чужди имена,които не звучат добре в България.
Например познавам едно бебе,което се казва Елайна.

# 1 521
Елайна  #Crazy
Родителите са за бой!

# 1 522
  • Наблизо
Е,какво толкова-Е лайна Grinning

# 1 523
Аз нямам предрасъдъци към имената на хората, което не означава, че харесвам всички. Едни бих ползвала за да нарека така детето си, а останалите не ми пречат. Няма да спра да си общувам с Чайка, заради името и например и не бих коментирала пред децата си, че името на приятелчето им Съби е демоде, както и че Джесика Петрова не ми звучи добре.

# 1 524
Ох, голям смях! Търсих една хубава статия в web кафето да ви покажа и попаднах на този списък. Все са се въртяли в пространството някакви, но този е много подробен.
http://petel.bg/m/index.php?action=view&id=67249&opinion=

# 1 525
  • при късмета
Списъка само потвърждава, че родните "прекрасни" имена, които не трябва да се пренебрегват в избора на родителите, са в пъти по-смешни и за подигравка от всяка "вносна изгъзица". Което и да е вносно име бледнее в сравнение с нашите.
Та напълно разбирам родителите избрали чуждите, макар и моя избор да е друг

# 1 526
Ох, голям смях! Търсих една хубава статия в web кафето да ви покажа и попаднах на този списък. Все са се въртяли в пространството някакви, но този е много подробен.
http://petel.bg/m/index.php?action=view&id=67249&opinion=

Тцъ, не е достатъчно подробна Simple Smile няма го моят любимец Поликорпо Корвалан Костов

От друга страна има имена, които не са смешни. Странни фамилии - да, но имената са си ок

# 1 527
  • София
Смешни са, но между тях има и напълно нормални- явно, съставителите не са наясно с някои значения думите, съставили фамилиите.........

# 1 528
И аз съм попадала на странна сбирка от имена. http://stratsimir.exsisto.com/ - в този сайт можеш да въведеш име и да ти изкара подобно такова. Хубава идея, но като въведох името на дъщеря ми за момчешко подобно извежда Диван. Д и В в името на щерката липсват. ooooh! Предлага ми също така Себахтин, Хавтелин и Ноктиядослав. Joy

# 1 529
  • София
Веднъж в Созопол на некролог без да искам се натъкнах на Ортодокси - първо име.
Нали са гърци или техни потомци...

От първия списък - навремето попаднах на Исперих Бурханларски на лагер и мога да кажа, че беше звезда, момичетата го преследваха (буквално). Тогава не знаех фамилията му, 4-5 години по-късно разбрах, че е племенник на небезизвестния Максим Бурханларски (учител по математика, при когото ходех на уроци, страшна скица)

Общи условия

Активация на акаунт