ВТОРИ КЛАС 2016/17 (набор 2008) - Тема 7

• 91 379
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте! Случайно открих темата, търсейки идеи за домашното по Околен свят (2 клас) за правата и задълженията на членовете на семейството...  Crazy   Някой сблъскал ли се е вече с казуса?

# 571
По Български език мои близки ми препоръчаха това помагало.
Благодаря, ще го потърся.

# 572
  • София
Здравейте! Случайно открих темата, търсейки идеи за домашното по Околен свят (2 клас) за правата и задълженията на членовете на семейството...  Crazy   Някой сблъскал ли се е вече с казуса?
Кое те затруднява?

# 573
Има ли издадени сборници със задачи по математика, в които са дадени обясненията на задачите  за втори клас?

Има задачи, които аз бих ги решила със система две уравнения с две неизвестни. Разбира са, че има други начини за обяснение, но хубаво е да ги знаем.

Как бихте обяснили тази задача на дете 2 клас:
Дължините на страните на един триъгълник в сантиметри са различни двуцифрени числа и
обиколката му е равна на 33 см. Колко сантиметра е дължината на най-дългата страна на триъгълника?

Взета е от Коледно-математическото състезание  , 2 клас. Как да се сети?

# 574
Кое те затруднява?

Ние се затруднихме от правата.
Всеки изтъкваше задължения.

# 575
Има ли издадени сборници със задачи по математика, в които са дадени обясненията на задачите  за втори клас?

Има задачи, които аз бих ги решила със система две уравнения с две неизвестни. Разбира са, че има други начини за обяснение, но хубаво е да ги знаем.

Дължините на страните на един триъгълник в сантиметри са различни двуцифрени числа и
обиколката му е равна на 33 см. Колко сантиметра е дължината на най-дългата страна на триъгълника?

33:3=11
10, 11, 12 см -  различни двуцифрени числа, сбор 33 см

# 576
  • около Варна
Такова деление не учат втори клас.

# 577
  • София
Моята има 4 по БЕЛ.Госпожата каза ,че е допуснала елементарни грешки.Мн се разсейвала.В къщи диктовките ги прави без грешка.Тм не мисли.Сборник по математика взех Мечо и Медунка

# 578
  • София
Кое те затруднява?

Ние се затруднихме от правата.
Всеки изтъкваше задължения.
Според моята щерка, каквото ти е право, това ти е и задължение  Mr. Green

Иначе - права на детето - да взима участие при взимането на важните решения в семейството, да се учи, да се храни и т.н.
Мама и тати май права нямат  Joy освен да взимат решения за семейството

# 579
Тогава просто съобразява
33 = 10 + 11 + 12

# 580
  • Mars Hotel
Тогава просто съобразява
33 = 10 + 11 + 12
Де да ставаше толкова лесно това съобразяване.  Laughing

Според мен, детето (както и останалите от семейството) има право да прекарва свободното си време в занимания по свой избор, както и да търси подкрепа и разбиране от семейството, когато има проблеми.

# 581
  • София

Оххх... Така е... То и принципа на задачите за състезания не се учат Sad

# 582
А какво писахте за правата и задълженията в училище?
За семейството е следващия урок, още не са го взели.

# 583
  • Пловдив
Понеже в задачата се пита кой е най дългата страна ,детето трябва да се сети ,че другите страни са възможно най-малките двуцифрени числа-тоест 10 и 11.Останалото вече е лесно

# 584
Скрит текст:

Детето няма как да се сети, ако не е решавало подобен тип задачи. Според мен е въпрос на тренинг, в резултат на което малко или много решаването се автоматизира. Деление, уравнения с няколко неизвестни и системи уравнения е ясно, че са неприложими.

Скоро в училище са решавали задача: Иван е ученик и сборът от цифрите в годините му е 4. На колко години е Иван?
Сещате се, че такава задача е елементарна за нас, но за доста от децата не е. Няма математическо записване на начина на решаване. Просто детето трябва да съобрази няколко неща. В момента знанията им са ограничени до събиране и изваждане, затова за мен е важно да се набляга на логическото мислене, аз лично го занимавам с такива задачи вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт