ВТОРИ КЛАС 2016/17 (набор 2008) - Тема 7

• 91 382
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
  • Mars Hotel
В първи клас имаха 3 часа седмично английски - 2 редовни и 1 ЗИП.
При нас също, само че още тогава взеха всички букви и ги упражняваха писмено.

В бележника има нанесени оценки от входните нива по математика и БЕЛ  - съответно 6 и 5. Питах я защо има петица по БЕЛ, била направила грешки на диктовката.

Smile_d, нямам идея колко бързо чете дъщеря ми, никога не съм засичала.

# 556
  • Варна
Вече върнаха всички входни нива - по МАТ, БЕЛ, Околен свят. Оценките по някои са им с точност до 0,25  Rolling Eyes Всички оценки се нанасят в бележника. Има деца наредили вече по две четворки (май и 3+ имало), другите коментират, много неприятно  #Cussing out Все си мисля, че учителите трябва да ги стимулират с по-високи оценки в тази ранна възраст, ако и да са незаслужени. Или да им дадат възможност бързо да си поправят слабата оценка.
Познати пък постват във фейсбук снимки на бележници с 6-ци. А това е втори клас само. Хич не ми харесва това бележкарство  Naughty

# 557
  • Пловдив
мандаринка, права си - 2 часа ЗИП и 1 СИП е било  Peace Учеха по ENGLISH ADVENTURE на Longman, а сега са на Blue Skies.
Бележник още не съм видяла. Събраха ги в началото и госпожата е казала, че ще ги върне с нанесени оценки. Според дъщеря ми много често правели контролни работи.
Ясмина, разбира се, че ще си поправят слабите оценки, ако са получили такива. Все пак са втори клас, трябва да имат някакво чувство за отговорност, стремеж към по-добри резултати. Да, не одобрявам бележкарството, но ако заслужава четворка нека я получи и да се старае повече.

Аз също не съм засичала думи, но тя чете бързо, като голям човек още от миналата година.
По-важно е дали разбират това, което четат, а не бързината  Peace

# 558
Има ли издадени сборници със задачи по математика, в които са дадени обясненията на задачите  за втори клас?

Има задачи, които аз бих ги решила със система две уравнения с две неизвестни. Разбира са, че има други начини за обяснение, но хубаво е да ги знаем.

# 559
И еднобуквените и двубуквените  думи ли се броят? Колко сложен текст?
"В, на, от, с" и т.н?
Трябва да опитам, но вероятно няма да покрие норматива.
Миналата седмица опитахме да чете "Историята като приказка" на Ангел Каралийчев- текстът й дойде сложен, с много непознати думи и се наложи да я карам да ми чете на глас, за да обяснявам на момента всяка нова дума. Беше бавно и със запъване.
Английският в училище е по "Blue skies". Сега минават буквите.
Миналата година тя ги мина в курса, думите до голяма степен й се повтарят на двете места /което на моменти ме кара да се чудя защо плащам курс, който е даже под нивото на училищния учебник, ама вече платих и ме е яд/. Карам да пише думите по 2 реда, после я карам да ги превежда и пише и при грешка да повтаря писането х2реда на сбърканите думи.
Замислям се за индивидуално обучение на частно, без школа. Намирам всевъзможни оферти, на не по-високи цени. За пример- в школата за индивидуално обучение искат 18 лв/40 мин час, което ми е невъзможно. За в група е 5лв/40 мин, но всъщност няма полза- вървят по най- бавния, дъвчат едно и също, което се покрива /или дори е леко под/ училищното ниво и оцветяват на поразия. Има оферти от 18 лв/60 мин, до 10 лв/40 мин на индивидуално на частно /на "черно"/. Замислям се за втория срок за този вариант.
Бележкарството ми е противно. Не е важна оценката, а знанията зад нея. Пък и какво значение има каква е оценката във втори клас?!

# 560
  • Пловдив
ябълка, какви задачи решавате, че чак с уравнения? За състезания ли?
В училище са стигнали до дециметър и само събират и изваждат. Текстовите задачи са елементарни.
ra2, съгласна съм, но при положение, че някои деца идват на училище и без домашни, пропускат някое помагало, не четат нищо, пишат каквото пишат в занималнята, родителя си мисли, че всичко е наред, като получи 3 на контролно ще се позамисли дали всичко е така безгрижно, както изглежда.

# 561
За тези, които не следят отблизо работата на детето вероятно оценката е индикаторът за нивото на знаенето.
Това имах предвид- важно е знанието, а оценката е каквато- такава. Не е от значение. Родителят не може да е "безгрижен" и да не следи какво и как. Тук всички наблюдават детайлно подготовката на децата си и не вярвам да има такива, дето не го правят. Това  е и нормалното положение на нещата.
Като майка на по-голямо дете с дисграфия го казвам с ръка на сърце. Поради нечетливост, грознопис, специфични "грешки" при писмени работи /а то май вече няма други/ оценките рязко се разминават с действителните знания. Затова вкъщи проверявам кое колко се знае, помагам, обяснявам, до степен да преподавам целия училищен материал от-до, по всичко, предимно в предходните години /сега му давам шанс да опита сам/. Щом знае, не е важно колко е изкарал, щом не е 2.
За съдържанието на учебниците изобщо не коментирам тук и сега.

# 562
  • София
И аз одобрявам бележниците, но само ако зад оценката стоят реалните знания на детето. Иначе остава с чувството, че каквото и да е направило, колкото и труд да е положило, получава отличен, а родителите спокойни колко добър е техният ученик в училище.
Моята госпожица изобщо не е от ученолюбивите  ooooh! Ако не я подканям и не стоя с нея изобщо няма да седне да учи или да чете. Почивните дни дори се наложи да прибягвам до заплахи - или да напише домашното, което има, или не отива на любимата тренировка. Не знам дали постъпвам правилно поставяйки ултиматуми, но идея нямам как да я мотивирам. Дори съм се замисляла един уикенд да я оставя да се организира сама, после да си получи забележките и слабата оценка, та да се стресне малко.

# 563
При нас пък бележниците изобщо не се ползват от госпожата.
Вчера са им съобщили устно оценките от входните по МАТ и БЕЛ, по околен свят - не.
Обаче не е върнала самите тестове, че и родителите да се запознаем с работите на децата.

# 564
Здравейте, следя ви от миналата година, но досега не съм участвала в темата. Сега имам молба - търся сборник по математика за 2 клас, от рода на тези на Рухова или Георгиев за 1 клас. Моля, ако някой има сканиран такъв да сподели. Съгласна съм и да си го купя, но удрям на камък - бил само за децата от съответните школи. С мъжа ми сме решили към момента да заложим повече на спорта, а "школата" провеждаме вкъщи в свободното време. В училище са по Мечо и Медунка(без коментар), както и по този на Евелина Динева(той бива), но детето има афинитет към математиката и търся още помагала. Засега решаваме задачите от миналогодишни състезания. Всички идеи са добре дошли, благодаря Simple Smile

# 565
Аз пък търся добро помагало по български език. Щерката на входното ниво по БЕЛ има 5-ца и леко се притесних, че има съществен пропуск от първи клас. Притеснението ми се изпари, когато разбрах, че на диктовката е безгрешна. Но е оплескала някакви упражнения. И понеже признавам, че упражнения от сорта на подреждане на изречения не сме правили, явно има нужда от допълнителна подготовка. Та ако се сеща някой подходящо помагало с подобни на училищните упражнения, ще съм много благодарна.

# 566
По Български език мои близки ми препоръчаха това помагало. Знам, че в темата пишат и учители. Разчитам и на тяхната помощ и идеи.  bouquet

# 567
  • София
По Български език мои близки ми препоръчаха това помагало. Знам, че в темата пишат и учители. Разчитам и на тяхната помощ и идеи.  bouquet

Това помагало и на нас ни го препоръча учител, но миналата година!

# 568
  • София
Здравейте, следя ви от миналата година, но досега не съм участвала в темата. Сега имам молба - търся сборник по математика за 2 клас, от рода на тези на Рухова или Георгиев за 1 клас. Моля, ако някой има сканиран такъв да сподели. Съгласна съм и да си го купя, но удрям на камък - бил само за децата от съответните школи. С мъжа ми сме решили към момента да заложим повече на спорта, а "школата" провеждаме вкъщи в свободното време. В училище са по Мечо и Медунка(без коментар), както и по този на Евелина Динева(той бива), но детето има афинитет към математиката и търся още помагала. Засега решаваме задачите от миналогодишни състезания. Всички идеи са добре дошли, благодаря Simple Smile

Здравей, за съжаление 1клас сборника на Георгиев, дъщеря ми направо решава в него, но знам че се продават. Пиши му лично, аз така си ги поръчах мойте, по 10лв е сборника и решаваме от него, като имай в предвид че някой от задачите се повтарят с тези давани по състезанията - СМТ, Кенгуру, тн но е полезен според мен и добре систематизиран по теми. Аз му писах тук във форума и ги поръчах: george.gig

# 569
При нас върнаха всички тестове за проверка. Отдолу са описани броя точки за оценяване, а на всяка задача колко точки получава детето. В бележника вече има доста оценки. Там се вписват предимно оценки от устни изпитвания, работа в клас, по основните предмети, изобразително и домашен бит. Тетрадките също се събират редовно  и се оценяват с "Отлично", "Много добре "и пр. Peace

Общи условия

Активация на акаунт