Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 4

• 196 565
  • 992
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте искаме отново да почиваме в любимия ни Созопол в края на август. Досега сме почивали в къща за гости Гери, но искам да сменя този път хотела. Искам нещо по-близо до плажа и с кухня. След доста разгледани сайтове се спрях на къща за гости Натали, близо до плажа Хармани. Някой отсядал ли е там  да сподели мнение?

# 286
  • София
Да се отчета.
Вчера пристигнахме във вила Морска Нели, самото място е хубаво, вечерта е тихо. Има си собствен паркинг, та поне колата не я мисля. До плажа е 5мин. Но няма асфалтиран път, все още се застроява района. Имаме си климатик и топла вода. Досадно е ,че няма сушилник и налягането на водата е малко, матраците са безумно твърди. Иначе е чисто, а стопаните са много приветливи хора.
Втори ден и флага е червен, има силни вълни, водата домъкна водорасли, а вятъра е доста силен. Но поне е жега. Плажът Хармани ми се стори мръсен....градчето също, смрадта от контейнерите с ужасна.
Но пък ние сме малко поразглезени, защото отдавна не сме били по българското море.
  bouquet

# 287
В края на юли бях в къща за гости НАТАЛИ.Близо е до Хармани и до заведенията за хранене.Няма паркинг,но собствениците ще ви ориентират за близък по 6 лева на ден. Ние бяхме в студио ,кухня и спалня с три единични легла,два климатика и две тераси.Ако нещо друго Ви интересува питайте.

# 288
Да допълня,че в семеен хотел Натали няма заведение за хранене.

# 289
Благодаря ви за информацията но сега нямало място на обед звъннах да попи там имаше казах че следобед ще се обадя но вече нямало свободни места......голямо съвпадение няма що
Така че ще помоля да предложите квартира за 2 с малко детенце на 1,10г по възможност по близко до плаж хармани

# 290
Виж хотел Аквамарин,зълва ми бяха там по наше време,защото при нас в Натали нямаше места.Хотелчето е хубаво,звънни директно на телефон.

# 291
  • Пловдив
За мен Аквамарин се намира на доста оживена улица и не бих резервирала там.

# 292
  • София
Виж хотел Аквамарин,зълва ми бяха там по наше време,защото при нас в Натали нямаше места.Хотелчето е хубаво,звънни директно на телефон.

За мен Аквамарин се намира на доста оживена улица и не бих резервирала там.

Всъщност най-оживената.
Веселата улица.

# 293
  • Пловдив
Поне не е в долната й част, можеше да е и по-зле Laughing

# 294
Хотел Аквамарин е разположен на ъгъл,само една част от него е към улицата със сергии,другите части сочат към вътрешен двор и тиха уличка-входа е на нея.На близките ми стаята гледаше към вътрешен двор и не са се оплаквали да им е шумно.

# 295
Благодаря ви за информацията но сега нямало място на обед звъннах да попи там имаше казах че следобед ще се обадя но вече нямало свободни места......голямо съвпадение няма що
Така че ще помоля да предложите квартира за 2 с малко детенце на 1,10г по възможност по близко до плаж хармани

Комплекс Лазур препоръчвам ... много е близо до хармани и ние за първо лято бяхме там в края на юли тази година- очарована съм. Уточнявам, че не са ми никакви хората там. Нито ги познавам да не си мисли някой, че нарочно рекламирам. Просто е чистичко, тихо, има детско басейнче - водата топличка, и е на 2 минути от всичко в Созопол. И от плажа и от места за хранене и от места за разходки  иразвлечения и в същото време е тихо. А и си има място за колата ти.

# 296
  • München, Deutschland
Аз също се върнах от почивка - много доволни останахме - хубаво време, само в деня на заминаването ни, морето ни "изпрати" с дъжд.

Хотели:

За хотел Натали - там се настанявахме като студенти, но за работещи вече ми идва една идейка мизерно - стара мебелировка, слаби климатици, тясно коридорче на къщата, а собствениците са ти на долния етаж. Ние спряхме да ходим там.

Бяхме в хотел Кандрови преди (нз има ли го още) и останахме доволни. Има и басейн към хотела. Една-две сгради зад Веселата уличка е, така че хем плажът ти е близо, хем има къде д ахапнеш нещо, хем не е шумно, ако някое дете не се развикаше в басейна.

Свети Зосим отново ни хареса. Бяхме в панорамен апартамент на последния етаж. Има асансьор и паркоместа в задния двор. Стаята беше тип студио - спалня и диван, на който може да се спи, може би се и разпъва. Има кухн. бокс. с мивка, хладилник, микровълнова. Може да е имало и котлонче в шкафа прибрано, не ни се е налагало и не погледнах. Отделно има холска секция и гардеробче, т.е. има достатъчно място за багаж. На тераската има сушилка и масичка с два стола. За двама суши или двама с малко дете, мисля, че е чудесно. Макарата, която е по диагонал на 3 къщи разстояние, не съм я чула никога. Към 11 във всички заведения музиката значително се намалява, обикаля жандармерия. Единствено в Хедон ми се стори по-силна, но това е чак към 1 и то е далеч от хотела, няма как да се чуе.

Барчета:
По веселата уличка може да си купиш нещо за хапване докъм 12 вечерта, към 1 вече остават само едните палачинки, които затварят към 1:30-2. След 2 ако си гладен, трябва нещо от супермаркетите. Баровете са отворени поне до 3-4 - Хедон, Мохито, Макарата умира към 2.
В новия град - Адам и Ева, Елвис, Хаваи, бар Джак и другото метълско си работят. В района м/у тях, при билярда, има едно ново барче, което се пълни. La Maison е на марината и се пълни яко всяка вечер след 10:30-11. Едната сутрин го "затворихме" към 4:30-5.

Откъм ресторанти:

Стар град:
- Художниците силно ме разочароваха, вече за втора година, разбрах и защо.
- Ди Вали - доста ниски ми се сториха цените като за такова заведение, не беше нещо особено, но все пак вкусна храна и добро обслужване
- Дел Муро - кухнята - на страхотно ниво, както и миналата година, от обслужване - има какво още да се желае
- няма име - на централния плаж по средата, до големия хотел и точно срещу сладоледа на топчета, има едно "народно" заведенийце - много ниски цени и много хубаво готвеха. Обслужването не е върхът - сервитьорката приличаше на студентче, дошло да си докара някой лев лятото и си личеше.

Нов град:
- там не сядаме заради чалгата, но ми харесва храната - Шатрите. Хапнахме едни кюфтета за обяд - на мен ми бяха много вкусни, другите неща също бяха апетитни.

- минус един глас за Родопски специалитети - по обяд, в деня, в който заваля, 3 пъти ни смениха сервитьора, не разбраха поръчката от един таратор, една пил. супа и една минерална вода, 20 мин чакахме да ни донесат меню, после около 10-12 да ни вземат поръчката -> не сядайте там гладни Wink

Това са впечатленията тази година, догодина, живот и здраве - пак. Simple Smile

# 297
За огладняли нощем- в стария град денонощно работи пицерията Джордано, над плажа, в Металското също има вкусни сандвичи и някакви други неща.

# 298
  • Пловдив

- няма име - на централния плаж по средата, до големия хотел и точно срещу сладоледа на топчета, има едно "народно" заведенийце - много ниски цени и много хубаво готвеха. Обслужването не е върхът - сервитьорката приличаше на студентче, дошло да си докара някой лев лятото и си личеше.

Това си е ресторант Арена. Вече няколко години там си хапваме Laughing Нормални цени и вкусно хапване.

Тази година останахме доволни от ресторант Кариби. Точно до църквата се намира. На три пъти вечеряхме там, все вкусно ни беше и с добро обслужване.

За първи път ядохме риба в Морски дяволи - никак не ме впечатлиха. Пък и прясната риба по нашето Черноморие не е много разнообразна - сафрид и меджид главно.

Веднъж вечеряхме и в Стария Созопол, намира се в района на пристанището. По народно заведение, сервираха пресни картофи, а не бланширани. Но нищо особено като цяло.

За закуска сядаме понякога в Casa del sol (първото заведение над Хармани). По-скоро май го водят бистро. Правят вкусни сандвичи. Там седнахме да хапнем и в деня на големия дъжд Laughing

Направи ми впечатление, че в едното място за палачинки предлагат с два вида шоколад - Нутела или Ну крема, като за Нутела доплащаш с 1 лв повече Laughing Кой изобщо ти гарантира, че всъщност това не е отново Ну крема, която е сложена в кутия на Нутела?

# 299
  • München, Deutschland
Аааа, за Нутелата да кажа  Laughing

Аз ядох палачинките с Нутела, Нукремовите не съм яла. Понеже тук, където живея, купувам само Нутела, познавам вкуса й много одбре и наистина беше Нутела. Вкусът й е по-различен от немския, защото май беше правена за или в Гърция (или поне така пишеше на бурканчето), но определено имаше особения вкус, който никой български течен шоколад не докарва.

Преди пък не харесвах Нутела и ядях само Нукрема, та и Нукремата я познавах. Това беше и единственото място, на което видях яйца в хладилничето отстрани, а не кутийка с прахче, което се разрежда с вода, както при другите. Яйцата се местеха през деня, т.е. пликчето беше различно сгънато и тъй като не вярвам някой да го мести специално, мисля, че си използват яйцата за сместа. Отделно, палачинките наистина имаха вкус на палачинки, а не на прахче.

Общи условия

Активация на акаунт