Професионални серии за коса - тема 107

• 103 085
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
Toва с ароматите е наистина много индивидуално... Но някой продукти миришат наистина потресаващо за мен - Напура, Хроноложист, коприната на Чи, 2-стъпковия протеин на Aphogee, хайверените Алтерна (странни, но им свикнах вече), Милк шейк и други, които не се сещам в момента.. Други миришат прекалено химично или прекалено ориенталски... Например Наши миришат странно, но ми харесват, Тераписта също... Аз Нутритив серията харесвам как миришат, нектар термика също... Любими са ми Митикойл и Мароканойл...
Да споделя, че направих експеримент да ползвам на две поредни миенета еднаква серия, но смених финишите и маслото...И тотално различен ефект и резултат.. Та си мисля, че финишите са май много по-отговорни за крайния вид на косата.. А аз до сега все ги пренебрегвах... newsm78
Фрея, аз имам само стъпка 3 на Олаплекс..Стои неизползван, та май ще му направя сефтето при боядисването ми тези дни...
Магнолия, благодаря... Може ли да степенуваш хидратиращите маски на Керастаз по сила и ефективност? Като Олео релакс, Елексир ултим, Нутритив, Хроноложист, Терапист, Хромакаптив и Хромарич...

Последна редакция: ср, 15 юни 2016, 15:22 от lunna pateka

# 226
  • Пловдив

Магнолийка, гледам, че и тези и екстремно хидратиращите имат протеин, но явно хидратиращия ефект надделява и не се усеща протеина чак толкова много.    Мисля да пробвам малките разфасовки от екстрийм.  
При мен се усеща протеинът и го нямаше ефектът,който търся за сухите си краища.И на мен ми трябва явно нещо чисто хидратиращо,без грам протеин вътре.

# 227
  • София
Момичета, приемайте сравненията на аромати с добро, с чувство за хумор  Hug Не виждам как това може да засегне някой, като е толкова индивидуално, че няма накъде. Същото е, като да се напръскате с любимия си парфюм, който примерно аз ненавиждам. Нима ще ми се обидите (ако сме приятелки примерно и пием кафе)?!?!  Голям праз, че някой казал мухозол, бръснар или 3 годишни пръстчета  Hug Стига и вие  Hug

Олео Релакс е слаба откъм хидратация серия. Т.е ако търсите интензивна хидратация, терапия, това не е вашата серия. Тя е по-скоро за поддържане и ежедневно ползване, според мен.

# 228
  • Пловдив
Олео релакс при мен действа с натрупване. Много я харесвам, но в момента я нямам налична. Нямам нито една серия на Керастаз, само Инициалист и ампулки Денсифик. Нутритермик ми идваше силна и оставяше усещане за неизмита и утежнена коса.
Напоследък с огромно удоволствие ползвам Алтерна Хайверените RepairX Ш+Б и Еластисайзър с нероли. След тях усещането е за здрава, жилава и много лесно разресваща се коса, няма заплитане,  няма сухота. Тези дни ще направя отново терапията на Наши и дано скоро най - накрая пробвам и аз течната коса.

# 229
Аз пък харесвам аромата на Хроноложист  Grinning (без олиото  Sick ) и още повече на Терапист  Heart Eyes, който даже ми е сред любимите аромати, заедно с Дисциплин и Денсифик. Обожавам и аромата термичните кремове - нектар и кератин. Почти не ги ползвам, но ги отварям само за да ги душа  Joy

______Freya_______, при мен Bain Satin 2 се държи прекрасно. Ползвам го обаче винаги само с Маскинтенз за плътна коса. В него има протеини и хем косата се хидратира добре и хем не губи обем.  bouquet

Последна редакция: ср, 15 юни 2016, 22:33 от Сис_

# 230
От извсетно време пробвам два нови продукта за скалп: ежедневния спрей на Алтерна Кавиар Клиникал и ампулите Денсифик.
Спреят на Алтерна е страхотен. Приятен за ползване, не омазнява, на следващата сутрин като прокарам пръсти не падат косми.
За ампулите Денсифик не мога да съм категорична. Предполагам трябва да се ползват по-дълго време? Но като миризма и усещане, все едно си слагам спирт по скалпа. Не ми харесват и няма да ги чакам да подействат с нещо евентуално.

# 231
Здравейте, момичета, надявам се да приемате нови потребители в темата. Първо имам нужда от вашата помощ! Наскоро започнах да ви чета и се зарибих много Grinning така, косата ми е дълга с нормален косъм, третиран доскоро с много преса и сешоар. Краищата ми са..изпръхнали.Косъма се разтяга като дъвка и по вашите писания разбрах, че имам нужда от протеин. Нахвърлих се на най- силния протеин по вашите думи, а именно двустъпковият на Афоджии и ми дойде супер, но на следващото миене на косата ефекта от него изчезва, т.е трябва да го правя по 2-3 в седмицата, а нямам нервите и чак толкова средства за това. Гледах серията на Лореал Липидиум и мисля да пробвам нея, но какво ще кажете вие? Как би се отразила на коса като моята, ефекта като двете стъпки ли ще е? Да знам поне дали да се нахвърлям на цялата серия- ш,б,м, серум..?

# 232
Taqna, 2-стъпковия протеин на Aphogee е протеинова терапия, не може и не трябва да се прави на всяко миене на косата..Между терапията може да ползваш протеинови серии за измиване на косата, такива са Redken extreme, Architecte Kerastase, Pro Fiber Loreal, Keratin Nashi, Loreal Pro keratin и много други... Тази серия Loreal Absolut Repair не е чисто протеинова, по-скоро балансирана, а доста момичета я усещат и като хидратираща... Между другото е най-добре да редуваш протеинови серии с хидратиращи (или поне балансирани), за да не стане пренасищане с протеин и от там сухота и матиране на косата...   Peace

# 233
Благодаря ти за отговора Hug
Исках обаче да кажа, че с двете стъпки косата ми ставаше у-н-и-к-а-л-н-а точно каквато искам да бъде, но на следващото измиване косата е пак в изходно положение т.е за този резултат трябва да правя терапията на всяко миене.. знам, че попринцип не се прави често.
Но ще те послушам и ще взема някоя от изброените от теб протеинови, а за хидратиращи съм ви чела доста така че нямам да имам затруднения там bouquet

# 234
  • София
Момичета ,направих си Олаплекса при боядисване (изрусявам се) ...и нещо не си харесвам косата,вече два пъти я измих след боята и  Sad  Та се чудя ,ако ползвам еластисайзъра  повече от веднъж за една седмица,дали ще има проблем  newsm78
Някой правил ли е подобен опит ?

# 235
Чела съм, че еластисайзъра не трябва да се ползва 3 дни преди и 3 дни след боядисване...Но защо да не се ползва два пъти в седмица? newsm78 Даже съм чела, че при изтощени коси може да се ползва преди всяко миене... Аз моя пре-уош Терапист го ползвам на всяко миене... Ако просто косата не е третирана и изтощена, тогава няма нужда да се ползва толкова често...
А това, че Олаплекса не ти е харесал малко ме притеснява, и аз мислех да го пробвам за първи път в края на седмицата когато ще се боядисвам... Confused

# 236
  • София
Благодаря  Simple Smile
Аз още не съм ползвала еластисайзъра (мина седмица от боята),но мисля че ще се наложи да сложа два пъти.
Сега се намазах и ще стоя цяла нощ,другата седмица съм на морето и май ще се намажа и преди следващото миене.
За Олаплекса, не знам  newsm78 може и да не е в него проблема,ползвам го за първи път.

# 237
WONDERS, какво не си харесваш косата след Олаплекс? Точно преди една страница писах за продукта, че няма визуален ефект. Какво използва при измиване? Ефектът е от него. Как използва Олаплекс? Може нещо да си объркала.

Лунна, ти с тази 3та стъпка нищо няма да усетиш на твоята коса. Не го казвам с лошо, просто за истинска защита при боядисване трябва стъпка 1 и 2. 3тата е много слаба и предназначена за поддържане. За да има някакъв смисъл преди боя 3тата стъпка трябва поне 5 пъти да е правена пре уош терапия с нея да речем. Но и така не ми се вярва. Просто концентрацията е ключова, а стъпка 1 е най най концентрирана.

# 238
  • София
По отношение на ароматите, не мисля, че някой се е обидил - всичко звучеше  в кръга на шегата, поне за моя изострен  поглед. Но морализаторски мнения, след които да следват извинения далеч не ми допадат и точно такива изказвания ме държат настрана от темата понякога.
Всички сме големи хора, пишем отдавна, познаваме се, някой задочно, и едва ли някой толкова може да се засегне от харесване или не на някоя миризма.

Керастаз нямат чиста хидратираща серия. Между другото едва ли има марка, която има такава. Винаги има малко протеин, но обикновено е малко количество на фона на другите съставки, поради което я определяме като хидратираща. Такива са двете серии на Филип Кингсли, които посочих. Старата маска Макадамия, Джойко Мойсчър и други.

По отношение на сериите на Керастаз. Може би най-хидратираща ( а всъщност дълбоко подхранваща) е Нутритермик, след това серията Irisome. Хидратиращи са и двете серии за боядисана коса, макар да не са удърна хидратация Хрома Ричард и Хрома Каптив. Лека хидратация е и Кристалист. Лятната серия също е хидратираща, по спомен (имала съм малки травъл  опаковки от шампона и маска) но това беше преди две лета за 3-4 ползвания и не съм напълно сигурна. Иначе по логика трябва всички летни серии да са хидратиращи, но в действителност не са.
Аз много харесвам Елексир Ултим и за мен е балансирана към хидратираща серия. Всяко лято на море я взимам с мен и косата след нея е страхотна.
Странното е, че Терапист за мен е по-малко протеинова, отколкото стария Архитект, та спокойно я причисляват към балансираните серии. Денсифик и Дисциплин доста са коментирани. И двете са балансирани,  като първата е леко изсушаваща при по-продължително ползване, а втората е малко странна - въпреки, че съдържа много кератин,  не се държи като протеинова серия, а по-по-скоро като балансирана към хидратираща.
Хронолоджист за мен е уникална. Нито хидратираща, нито протеинова, нито балансирана. Косата след нея (при мен) винаги е плътна, гладка и блестяща. Няма сухота, няма липса на обем, някак се напасва към косата. Пак казвам - това е мое впечатление, още повече всеки път правя цялата терапия и резултатът никога не ме е разочаровал.

Като цяло от сериите на Керастаз не съм ползвала тази за чувствителен скалп, а сега и новата Архитект. Към първата нямам интерес, но към втората определено имам  Mr. Green

lunna pateka Аз съм ползвала Еластисайзера непосредствено след боя. Няма поражения, само по-изсветлена е косата. Може да се ползва с всяко миене. Аз от доста вереме преди всяко миене на косата ползвам някоя преуош терапия, къде с престой от час-два, къде по цяла нощ. Като преуош могат, според мен да се ползват и маските, които не ни харесват.

Taqna pet. Няма как толкова бързо от започване "ремонт" на косата да ти става хубава от всеки продукт. Лечението е постепенно, а ти сега започваш. След силен протеин ти трябва хидратация, защото страшно бързо ще си навлечеш силна сухота по косата.

# 239
Момичета, и аз да питам за протеините. В момента имам Кератин мист на Чи, 2 минутния реконструктор на Афоджи и ето този на Матрикс - http://www.matrix.com/es/total-results/miracle-morphers-kick-up- … odyfing-treatment
Как да ги комбинирам, за да избегна пресушаване на косата?

Общи условия

Активация на акаунт