Професионални серии за коса - тема 107

• 103 085
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Да Freya,точно за това казах ,че за лошият резултат,може да не е виновен Олаплекса (беше ми направен при боядисване в салон ).Когато си измих косата вкъщи, сложих маската на  Kerastase Force Architecte,а и шампоана на Redken Extreme

# 241
Wonders, доколкото помня правилото за боядисване е протеин преди боята, след това хидратация, така че явно от протеиновите продукти след боята ти идва пресушаването. Пробвай нещо по-силно хидратиращо следващите 1-2 пъти и ще се оправиш, еластисайзъра трябва да ти дойде добре в това отношение, на мен ми е тежичък. Peace

# 242
И аз мисля като Линда  Peace

Jade R, най-добрия вариант е след протеиновия продукт да слагаш хидратиращ балсам или маска. Слагаш си реконструктора, стоиш колкото трябва, отмиваш, попиваш с кърпа и слагаш хидратиращ продук и така.  Peace

# 243
Момичета, а като правите преуош независимо каква, миете ли косата преди това с шампоан или слагате на суха коса?
Аз и домашните маски слагам на суха, но вчера се замислих дали е правилно...

# 244
бидейки преуош /"преди измиване"/, защо да слагам ш-н? става афтъруош  Laughing
аз слагам всичко на суха коса, но ако желаеш, можеш да навлажниш леко твоята

# 245
И аз мисля като Линда  Peace

Jade R, най-добрия вариант е след протеиновия продукт да слагаш хидратиращ балсам или маска. Слагаш си реконструктора, стоиш колкото трябва, отмиваш, попиваш с кърпа и слагаш хидратиращ продук и така.  Peace
Благодаря, Фрея.  bouquet

# 246
  • София
Много ви  благодаря за разяснението ,момичета  bouquet . Ужким ви следя постоянно и пак правя грешки  Embarassed

# 247
Благодаря, Бубанка.
Четох, че е възможно да не попият добре в сухата-неизмита ( демек мръсна) коса, та затова се замислих

# 248
  • София

Някой продукти се поемат по-добре от влажна коса (Еластисайзера) други без значение (Елексир Ултим ), а трети изискват измиване с ДПШ преди това за да паднат вещества, които полепват  по косата, или различни стилизанти.
Аз винаги нанасям на влажна коса (навлажнявам или с пулверизатор, или с ръце) с изключение на нощната маска на Алтерна, която винаги слагам на суха коса.

# 249
дпш + преуош + ш-н + б-м/маска + финиш /един или два/ + евентуално стилизанти?

пп термозащитата какво се води? финиш или стилизант? и тя се слага освен всичко или може да замести нещо?
по принцип не ползвам, защото не суша

# 250
  • София
дпш + преуош + ш-н + б-м/маска + финиш /един или два/ + евентуално стилизанти?

пп термозащитата какво се води? финиш или стилизант? и тя се слага освен всичко или може да замести нещо?
по принцип не ползвам, защото не суша

Термозащитата може да бъде и стилизант,  ако има в себе си някакъв фиксатор. Такава е например тези на Секси Хеар. Може и да е просто финиш с различни благинки,  основната от които е термозащитата. Имай предвид, че термозащитата може да предпази косата лятото от нагряване от слънцето. На мен понякога така ми се е нагряла, че ми пари като я пипам (то аз съм тъмнокоса и това е нормално).  

# 251
Благодаря, не ми беше хрумвало, че термозащитата може да пази от слънце. Чернокоса съм и знам как може да ми се подпали главата  Laughing
Защитата от слънце при косата свеждах до предпазване от УВ лъчите. За кожата съм абсолютно вманиачена на тема предпазване от тях  Laughing
Шапка лятото до сега съм слагала само с цел да пазя лицето си и никога косата.  Blush

# 252
  • Велико Търново
Магнолия, беше ми отново полезна с твоите мнения за сериите на Керастаз Hug - признавам си, че отдавна не съм купувала продукти на марката/обожавах навремето Дисциплин, както и Денсифик и ги ползвах дълго/. Та, четейки те за Елексир ултим, се питам, дали ш-нът за всеки тип коса от серията би бил удачен за моя бързоомазняващ се тънък косъм Thinking Искам нещо по-хидратиращо...макар, описанията на повечето от дамите за Хроноложист силно ме изкушават Flutter

# 253
Момичета, аз да ви попитам...как нанасяте финишите си за коса?В каква последователност и колко време чакате преди да нанесете следващия продукт?Важно ли е да се чака определено време преди да нанесем например маслото след термозащитата и т.н.?И до колко финиша слагате на косата си след измиване?

# 254
  • Бургас/Пз
Момичета, свършва ми термозащитата на Филип Кингсли и тази на Секси Хеър за сешоар. Дайте идея какво да си взема. Не, че не съм доволна от тях, но ми се иска да видя нещо друго  Mr. Green

Пробвала съм Бамбуковото термо на Алтерна , Термото с кимион на Лореал и Нектар Термик - и с трите не се разбрах. Изобщо кремообразните формули нещо не ги ще моята коса  Confused

Общи условия

Активация на акаунт