Частни училища - информативна тема 13

• 102 204
  • 769
  •   1
Отговори
# 135
  • София - Рим и обратно
Нем, не казваш за кой клас те интересуват учебниците.
Иначе - ползват значителна част авторски материали, останалото - неизбежния минимум от одобрените от МОН. От следващата учебна година ще включват сугестопедия и валдорфска педагогика в обучението (което не съм много сигурна радва ли ме или ме тревожи Confused).
По-горе сте отбелязали най-скъпарските ЧУ, таксите далеч не са такива при нас. Дори ме зарадваха, че за вече записани деца не вдигат таксата, а само за нови (има малко увеличение на сайта им).

# 136
...неизбежния минимум от одобрените от МОН...

За целият гимназиален курс питам, конкретно математиката и БЕЛ.
Не знаех, че и вие сте там, супер.
Цените са абсолютно поносими.

Приятелка премести детето си от уж "елитно" училище в началното ОТ и е много доволна. Покрай нея погледнах и сайта на гимназията. По наше време такъв избор нямаше, за съжаление.

# 137
  • София - Рим и обратно
Нямам наблюдения върху гимназиалния им курс. Моята гимназистка е в държавна гимназия. Но знам, че имат добра кандидатстудентска школа и техните ученици я ползват почти без пари.

Малката завърши първи клас и засега сме доволни.

# 138
  • Sf
В ОТ по наше време (преди няколко години) всичко кандидат-студентско си влизаше в таксата. Учебници по БЕЛ и МАТ не помня да е имало, имат качени уроците в системата и ако някой нещо има да преговаря, отваря и чете. По ИТ имаха проекти, правеха плакати - преподавателят по Фотошоп беше прекрасен, постоянно имаха интересни неща за правене. С две думи, супер са, само хубави неща мога да кажа за тях.

# 139
  • София - Рим и обратно
Сега на лятното училище правят много интересни неща. Запознават ги с основни неща по природните науки - химия, биология, физика. Дъщеря ми е много впечатлена и горда, че "учи" вече такива предмети Laughing. По химия правят опити с магнезий, по биология - бяха рисували органите на растенията и т.н.

# 140
А някой може ли да сподели мнение за Меридиан 22? Никъде нищо не откривам...Ще съм благодарна на всякакви мнения - учебен процес, учители, деца, база, храна и т.н. Много благодаря!

# 141
  • София
Аз преместих дъщеря ми оттам след края на първи клас. Базата е потресаваща, учителката беше супер незаинтересована, таксата-същата като в останалите училища. И въпреки че се повтаря като мантра колко нямало значение базата, не ми е допустимо навсякъде да мирише на канализация, децата да не ходят до тоалетна, защото е мизерия и т.н. И то при положение, че са 50 деца общо.
Има и много добри учители, разбрах, че голяма част от тях са напуснали, но и част са останали.
В общи линии не бих препоръчала.

# 142
Много благодаря за мнението! А миналата година ли я отписахте? Питам, за да знам, дали е възможно да има подобрение оттогава. И ако не е тайна, къде записахте дъщеря си?

# 143
И още нещо - коя ви беше учителката?

# 144
  • в страната на чудесата
Чувала съм от бивша учителка, която напусна, че не им плащат заплатите, все имат удръжки и прочие.

# 145
Не звучи много обещаващо Sad

# 146
  • София - Рим и обратно
Много е важно да няма текучество на учители в дадено училище. Независимо ЧУ или ДУ (но като че ли, в ЧУ тези процеси са по-чувствителни, защото зависят от 1-2 души). Това ми е един от основните критерии, особено в начален курс.

# 147
Но май навсякъде има текучество. Аз за повечето ЧУ това съм чувала. От Меридиан са отивали в ПБ, от Свети Георги в Азбуки и т.н.

# 148
  • София - Рим и обратно
Но май навсякъде има текучество.
Ми не е навсякъде.

# 149
  • в страната на чудесата
Миналата година цяла група отиде от свети Георги в азбуки. Текучество има и в ПБ, макар и не в големи мащаби...
Днес чух много хубави думи от приятелка А Дорис Тенеди - за гимназиалния курс. Чудесни отношения, стабилни знания, преподаватели от академичните среди, поносима такса...

Общи условия

Активация на акаунт