БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ - хранене и захранване - 41

• 69 385
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,мами ! Вчера педито ни каза да започваме с 1/4 жълтък през един ден.Въпроса ми е как вие давате жълтък на дечицата си и слагате ли го в някоя храна или не ?
Благодаря !

# 91
Слагам го в зеленчуковото пюре.

# 92
  • Бургас
Майка ми едно време слагаше жълтъка в попарата на сестра ми (тя беше ужасно злояда, ама на мен колко ми беше вкуснооо....) Има ли проблем да се дава така? Сега чета, че се слага в зеленчуковото пюре.

# 93
Майка ми едно време слагаше жълтъка в попарата на сестра ми (тя беше ужасно злояда, ама на мен колко ми беше вкуснооо....) Има ли проблем да се дава така? Сега чета, че се слага в зеленчуковото пюре.

Млякото и млечните продукти пречат на усвояването на желязо. Затова се препоръчва да се слага в зеленчуково пюре.

# 94
Здравейте,мами ! Вчера педито ни каза да започваме с 1/4 жълтък през един ден.Въпроса ми е как вие давате жълтък на дечицата си...
На тази възраст не.

# 95
Здравейте!
Имам въпрос - кога се въвеждат следните зеленчуци:
- зеле
- брюкселско зеле
- червено цвекло

# 96
Дъщеря ми е с диария и се чудя вече какво да и готвя...Докторката каза диета-картофи,моркови,ориз.Вчера давах картофи и моркови,днес ориз  Sick Как да направя нещо,което да не я разхлаби,но и да не е съвсем без вкус?На обед дадох ориз с много малко обезсолено сирене,ама не знам дали е добре така.Давам попара-чай от шипки,сирене и сухари,каша от лечебната хумана,оризова каша-тези ги редувам за закуска и СЗ.Пробвах гювеч картофи с моркови,ама без мазнина не станаха и след 3 часа си бяха сурови и пак дадох чист ориз  Sick

# 97
На най-добрата ми приятелка,малкия като беше с диария (много упорита,но тогава беше големичък -1 и 2 месеца) освен диетата му бяха изписали и пробиотици-всъщност това го оправи, и бг кисело мляко (те са в Испания).Незнам на колко е детенцето ти.Морковите ако са рендосани ще се сварят по-бързо.Даваш ли кисело мляко-в комбинация с банан или само банан има леко запичащо действие.Елда също може да приготвиш, ако хапва.Сухарчета с морковена крем супа пак е вариант.Ако сте по-големи и водичка с няколко капки лимон помага.

# 98
На 1 г и 4 м е.Давам какво ли не вече,за първи път е с диария и съм...  #Crazy
Пробиотици давам от раждането,въобще не сме ги спирали.Видях сега,че кътник е пробил,дано кучешките ги изкара по-леко,че ще се побъркам. Благодаря много за съветите  Hug bouquet

# 99
Първия път, когато се случи на моето дете и аз се подведох по съветите за диета. Положението се влоши много, 6 дни, накрая вече едва ходеше. Добре че намерих това в скрития текст и детето се изправи на крака веднага. От тогава, вече доста години, се водя по него и нямаме никакви проблеми.

Скрит текст:
Цитат на: Birdie
Такъв вид диети са опасни, забавят с дни възстановяването на децата и могат да доведат до тежки електролитни нарушения и алергични реакции при опит за въвеждане на храни след дълго гладуване!

Такъв вид "диети тип Аушвиц" водят до пълно съсипване на чревната лигавица с дълбоки хистологични промени в нея, бактериален свръх растеж и малабсорбционни феномени, нуждаещи се от седмици за пълното им коригиране!!

...

Принципни неща:

*диария повече от два дена изиска посявка. Също и диария със слуз и/или кръв, незвисимо от времетраенето.
*след кратка пауза от 2-3 часа детето се храни с редовната за него храна без неща, които така или иначе не се дават на деца-мазно и пържено, сокове, силно сладки плодове (банан може, но сливи-не), кроасани, солети, бисквити.
Храната се базира на
*супи, бульони, с или без фиде.
*печено без мазнина, готвено с катрофки, морков (но не мазно), тиквички (варени или печени), Варено месо със или без картоф, морков.
*макарони с настъргано сирене или малко кашкавал или без тях
*препечен хляб намокрен в бульон или чай.
*ябълки-варени или печени.
За оводняване-вода или неутрални, незахарни чайове (но не и запичащи)-липа, мента, например, но и не много концентрирани.
Млеката е добре да се разредят 2:3 за 2 дена. Кисело мляко-зависи от детето-някои ги приемат, други не. При по-големите деца спирането на млеката за два дена помага много.

Ако по принцип храните детето нормално у дома, няма какво много да променяте. Колкото по-неподходящо го храните, толкова неща трябва да "изваждате".

# 100
Аз и дадох месо днес-патешко,въпреки че е мазно.Страх ме е за хемоглобина и утре ще дам и 1/4 жълтък.По принцип детето е със запек от раждането,а сега диария...Страхувам се ако пак се запече,не знам после как ще и действат разхлабителните.Давам и и Хидрасек и Ентерол,лечебна хумана...Днес почти нормално си се изака.Страшна паника съм,побърквам се от страх просто.Благодаря НСЧ,ще си запиша тези съвети.  bouquet

# 101
Може ли да се направи каша от пълнозърнесто овесено брашно на бебе на 9 месеца?
Имам спомен, че за бебета продуктите не трябва да са пълнозърнести, но не съм сигурна... Rolling Eyes

# 102
Някои хора не препоръчват пълнозърнести продукти, заради това, че се обработват по-трудно от храносмилателния тракт. Аз пък ги предпочитам пред рафинираните заради по-голямото количество влакнини.
Но пък като говорим за брашно не мисля, че има голяма разлика от тази гледна точка, така че не би трябвало да има и проблем да направиш кашата.

# 103
Предполагам че може Simple Smile Разтворими готови пълнозърнести каши  има от 6-ия месец.Нали е смляно брашно-не би трябвало да раздразни коремчето на детенцето.

# 104
Благодаря за отговорите!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт