БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ - хранене и захранване - 41

• 69 452
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Смесвали ли сте някога елда и киноа в каша? Дъщеря ми е на седем месеца и половина. Вече съм въвела киноата, а елда й давам за трети път. Добавих и круша. Надявам се да не навредя по някакъв начин..

# 196
По колко жълтък се дава на 11 месечно бебе на едно хранене? Половин или цял?

# 197
  • където ми е най-добре
Ако сега сте започнали с жълтък - 1/4, след това 1/2 и накрая цял.

# 198
Ако сега сте започнали с жълтък - 1/4, след това 1/2 и накрая цял.

Благодаря! Да, сега ще започвам и исках да знам какво количество трябва да достигна след като го въведа.

# 199
  • град-държава
Дъщеря ми прави след седмица 6м. От изписването в родилното до този момент е само на кърма(не суче-изцеждам), пие и вода. Не е захранена още. АМ 'и е давано единствено в родилното - Хип Комбиотик 1. С това и ни изписаха и ми казаха да имам вкъщи винаги. Така и си остана в шкафа, до вчера. Искам да заменя няколко хранения от кърма с АМ. Но го повърна на фонтан разрева се брутално и категорично го отказа след това. Преди половин час същата история. Забърках малко за заспивате, засука два пъти и повърна, рев до небето. Опитах млякото, може би единствената разлика, която откривам във вкуса, че не е чак толкова сладко, но не го иска.
Моля за препоръка на хубаво мляко, което се приема в повечето случаи, защото не знам какво ще правя. И така не мога да мръдна никъде, животът ми е подчинен на помпата, но не може да продължана по този начин. Ако отказва АМ не виждам начин да се цедя по нпъти дневно в следващите 2 години.  Sad

# 200
Лактана , хоп и аптамил за мен са най хубавите млека. Пробвай с хоп ХА и от другите марки има против повръщане но не знам как се водят някоя мама която е ползвала може да каже или в аптеката да попиташ. Млякото е по гъсто и по бързо се обработва от бебето. Трудно се минава при някои бебета от кърма на АМ при нас пък съвсем не го искаше. Ядеше много малко количество от него. Явно и беше тежко. Трябваше да яде по 150,160 тя ядеше 100,120 мл. Пробвай с друго мляко и с по малко количество. До няколко месеца ще свикне и няма да имате проблеми.

# 201
  • град-държава
Детето ми по принцип няма проблем с повръщане, конкретно избълва млякото на Хип, което предложих веднага след първоначално засукване. Не съм сигурна, че трябва да предложа специализирано мляко. Струва ми се, че ми трябва просто вкусно и добро мляко, не знам и аз. Нищо не знам за адаптетата, а и нямам никакво време да чета задълбочено.
Сега предложих Хип Комбиотик 1, какъв номер трябва да купя за кърмено бебе от другите млека, които ще пробвам? Чета, че Лактана био, Хумана и Милумил изглажда са най-вкусни? И как да процедирам с интервалите, на които да предлагам? Сега да опитам ли пак с този Хип, или да купя друго мляко и кога да го предложа?

# 202
  • Пазарджик
Моята дъщеря беше кърмена 40дни,но се наложи да спрем да се кърмим и минахме на аптамил.Скъса се да повръща,докато и привикна стомахчето.Нашето решение беше често хранене с малко мляко(60мл-един ден,после на 90няколко дни )и после минахме на 120мл.Понеже хапваше малко количетво и не го повръщаше.Според мен не е нужно да взимаш AR мляко.Просто и дай няколко дни да се приспособи.Ако след това продължи да повръща направи консултация с педиатър

# 203
Vermilion, Аптамил е доста сладко. Пробвай него и купи 1ца. Аз давам и Лактана и се приема добре, въпреки че има(ше) значителна разлика с кърмата ми.

# 204
Какво ви е мнението за готово мляко на Хумана, моя бебо повръща от всички мляка и даже от АР, преди два двна му взех НАН АР но и от него повръща.. помогнете ми дали да пробвам готово мляко?

# 205
Детето ми по принцип няма проблем с повръщане, конкретно избълва млякото на Хип, което предложих веднага след първоначално засукване. Не съм сигурна, че трябва да предложа специализирано мляко. Струва ми се, че ми трябва просто вкусно и добро мляко, не знам и аз. Нищо не знам за адаптетата, а и нямам никакво време да чета задълбочено.
Сега предложих Хип Комбиотик 1, какъв номер трябва да купя за кърмено бебе от другите млека, които ще пробвам? Чета, че Лактана био, Хумана и Милумил изглажда са най-вкусни? И как да процедирам с интервалите, на които да предлагам? Сега да опитам ли пак с този Хип, или да купя друго мляко и кога да го предложа?

Моето дете в началото беше на Аптамил, но се запичаше ужасно. Смених го с Лактана. От няколко дни е на 2-ка. Пробвай с тесен биберон, може би се е нахранила твърде бързо, ако си го предложила с 2 дупки...

# 206
Vermilion, не мисля, че може да повръща защото не харесва млякото и че проблема е във вкуса...затова може да не го иска, но да повръща...едва ли...пробвай друго произволно (Лактана, Аптамил и др.) и ако реакцията е същата вероятно има проблем с АМ и той не е във вкуса на млякото.
Няма "хубаво" и "вкусно" мляко... Rolling Eyes

Петяяя Алексиевааа, консултирайте се с гастроентеролог, който да препоръча мляко и евентуално лечение. Ако проблема е чисто физиологичния рефлукс АР млеката трябва да действат, ако повръща от всички това може да е знак за ГЕР, АБКМ и др. ако млеката не помагат има и сироп против повръщане, но не вземайте нищо на своя глава и не сменяйте безразборно млеката.

# 207
Как пък ще няма вкусно мляко. Аз правя значителна разлика между Аптамила и Лактаната.

# 208
Е, ти правиш, но всичко е индивидуално. Аз пък може да не правя  Wink Имах предвид, че няма едно универсално вкусно мляко, което доказано да се харесва на всички (или на повечето) бебета, а останалите марки да са невкусни  Laughing
Вкусовите възприятия на бебетата не са като нашите...на мен всичките АМ ми миришат ужасно ама бебетата си ги ядат...
И пак казвам за мен не може това да е проблема в случая...

# 209
Vermilion, не мисля, че може да повръща защото не харесва млякото и че проблема е във вкуса...затова може да не го иска, но да повръща...едва ли...пробвай друго произволно (Лактана, Аптамил и др.) и ако реакцията е същата вероятно има проблем с АМ и той не е във вкуса на млякото.
Няма "хубаво" и "вкусно" мляко... Rolling Eyes

Петяяя Алексиевааа, консултирайте се с гастроентеролог, който да препоръча мляко и евентуално лечение. Ако проблема е чисто физиологичния рефлукс АР млеката трябва да действат, ако повръща от всички това може да е знак за ГЕР, АБКМ и др. ако млеката не помагат има и сироп против повръщане, но не вземайте нищо на своя глава и не сменяйте безразборно млеката.
колкото пъти да утида на лекар казват смени млякото и от АР повръща, направо незнам вече

Общи условия

Активация на акаунт