БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ - хранене и захранване - 41

• 69 452
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Вървете на гастроентеролог (детски) не на обикновен педиатър. От къде сте? Ако трябва търсете лекар в София не може никой да не ви обърне внимание.

# 211
  • град-държава
Vermilion, не мисля, че може да повръща защото не харесва млякото и че проблема е във вкуса...затова може да не го иска, но да повръща...едва ли...пробвай друго произволно (Лактана, Аптамил и др.) и ако реакцията е същата вероятно има проблем с АМ и той не е във вкуса на млякото.
Няма "хубаво" и "вкусно" мляко... Rolling Eyes

Под "хубаво" и "вкусно" мляко, визирам таково от висок клас и се харесва от бебетата на кърма в повечето случаи.
Както казах проблеми с хранене и повръщане нямаме. Реално тя нищо не е яла от АМ. Давам шишето, прави 2 глъдки и го избълва и в двата случая по този начин като после с рев бута шишето и отказва. Изобщо не стигаме до никакво хранене. Веднага след това предлагам кърма няма никакви проблеми. Няма протести, не повръща, успокоява се и се нахранва.
В крайна сметка личната ни посъветва да пробваме с АРмляко , заради консистенцията и ако не го иска да изчакаме ден-два и да предложа друго мляко. Ако не иска Хип ще предложа Лактана и ще се надявам да се научи. За Аптамил чета, че много ги запича та не ми трябват други проблеми и за сега не ми е във вариантите.
За бибероните, аз нямам биберони с 2 дупки, Калма, S-ки за приспиване и М ако трябва бързо да я нахраня на Медела.

# 212
Аз също правя разлика във вкуса на млеката , А най важното , че й децата ми правят.
 Ние бяхме по същия начин. Предложа ли кърма се изпиваше за норматив без проблеми , а от АМ се мръщеше , буташе шишето и не искаше да яде. Не сме повръщали , но го отказваше. Когато предложих друга марка мляко пак правеше различна физиономия и не пиеше и аз само си хвърлях млякото. След около 2,3 месеца свикна , че няма кърма и почна да се храни нормално. ( ние почнахме от 5м АМ и някъде през 8м вече ядеше нормално) Единственото мляко което пиеше с кеф беше лечебната хумана , но нямаше как да сме на нея нон стоп.
Предимно ползвах аптамил и не сме имали проблем с акото. Акаше по няколко пъти дневно , но явно на всяко бебе различно действа. Не харесвам хип. Не се разтваряше добре и бебка я болеше коремче от него , но е факт , че се води висок клас мляко и много други бебета си го харесват.
Аз предложих мляко против повръщане не защото по принцип повръщате , а да свикне с АМ без да повръща и после да си минете на обикновено мляко.
Относно миризмата на млеката всички миришат хубаво първите 5 мин и след това започват да миришат гадно все едно се вкисват, не знам защо.
Стискам палци да намерите бързо решението и бебчето да се чувства добре , а мама да си почине малко от помпата  Hug

# 213
Лечебната Хумана нали е с банан...затова я харесват, но тя си е лечебна. Май Милумил има ли мляко с вкус на ванилия  Rolling Eyes (преди време съм чела нещо подобно тук във форума по спомени)...толкова за вкуса...
Аз по висок клас от ХИП в България не знам да има...за мен то е най - доброто, но всичко е индивидуално как го приема и се отразява на конкретното дете...

АР мляко на дете, което по принцип няма проблем с повръщане не бих дала (видях, че педиатър го е препоръчал)!  Stop

# 214
Дам лечебната хумана е с банан. Ние го бяхме взели ,защото имахме с разстройство та от там видях , че много го харесва.
Не съм на същото мнение за
 Хип. ( нито за млякото, нито за пюретата, нито за козметиката им) Прекалено ми е прехвалено , а съм на 1000% сигурна , че не е това за което го представят , но това си е мое мнение.
А, защо не би дала мляко АР на бебе? Съдържа някакво лекарство ли, което може да навреди? Питам, защото ми стана любопитно. Ние слава богу не сме повръщали и не съм запозната какво съдържа това мляко. Знам , че стомахчето на бебето го обработва по бързо от останалите млека и до там. Ако не съдържа лекарствени вещества не виждам как може да навреди на бебето. Знам ли?

Последна редакция: пт, 09 сеп 2016, 12:17 от stefyyyy

# 215
Не бих дала АР мляко на бебе, което по принцип не повръща. Просто защото млякото е за деца с проблеми, доколкото разбрах бебето като яде кърма не повръща, т.е. няма рефлукс, а просто е повърнало от 2 глътки АМ. За мен това не е основание да се дава лечебно мляко.

Няма лекарство, а сгъстяващо вещество (клей от рожкови, оризово или друго нишесте) като целта е да се сгъсти в стомахчето на бебето и да не може да се върне обратно...
Аз съм го давала близо 2 месеца, но дъщеря ми повръщаше много (по 15 и повече пъти на ден) от всички млека и нямаше друг начин. Въпреки това й се отразяваше зле, имаше ужасни колики, запек и т.н.

Не знам дали може да навреди, просто не е удачно да се използва за здрави бебета, които нямат рефлукс  Peace

# 216
АР млеката съдържат естествен сгъстител,в това което давах на дъщеря ми имаше клей от рожков.Не е лекарство,нито е вредно.Чувала съм съвет от лекар,че може в обикновено АМ да се добави малко оризова каша,пак с цел да се сгъсти леко.Но това е ,ако бебчето има рефлукс.Доктори изписват АР млека  и при запек (не знам защо),но е факт.Hipp  предизвикваше трудно изхождане и колики при нас,но това си е строго индивидуално.Aptamil го дават доста мои приятелки,които спряха да кърмят,сладникаво е .Milumil ,няма ванилия в състава,но и то мирише на нещо сладко-като че ли една идея е по-гъсто,ставаше ми на бучици,не се разтваряше много добре.Въобще с моето дете пробвахме всички АМ ,които са на пазара,в крайна сметка тя просто не харесва АМ ,въпреки че не е кърмена.... Успех ,стискам палци да намерите вашето АМ !

# 217
  • София
И моят не искаше АМ, беше изключително кърмен до 6-ия месец, но не съм цедила де, сучеше си.
От 6 месеца започнах да захранвам и да приготвям някои каши с АМ, вземах Лактана и Холе. Не им беше много фен, но ги ядеше, от време на време ги повръщаше. После, в 10-ия месец, когато започнах да отбивам лека полека, пробвах да давам с биберон АМ, за да му останат млечни хранения. Не искаше това бебе и това си е... В чудо се видях, пробвах разни шишета, биберони, малки, големи дупки - тц. А вода от същите тези шишета и биберони си пиеше.
Отказах се и просто си мина само на твърда храна човечеца, а след годинката смених АМ с обикновено краве мляко - вече не се мръщеше на храната и не я повръщаше. Никога не успя да се спогоди с АМ-то под каквато и да е форма.
Та ако бебето е на 6 месеца и е готово за захранване, 1-2 кърменета в течение на месец могат да се заменят с пюрета/каши - пак ще е облекчение.

# 218
Как ли пьк не Хип ще е най-високият клас в Бьлгария  Joy Не знам всички млека на изуст, но най-малкото Лактаната е по-висок клас  Laughing

# 219
Как ли пьк не Хип ще е най-високият клас в Бьлгария  Joy Не знам всички млека на изуст, но най-малкото Лактаната е по-висок клас  Laughing

И кое точно прави Лактана по - висок клас от ХИП?  Wink

Иначе да, несъмнено ти е много смешно, но без да се обосновеш това са само празни приказки...колко забавно  Laughing

Последна редакция: пт, 09 сеп 2016, 14:53 от Анонимен

# 220
Ox, Kalina, ще отговоря на въпроса с въпрос, просто защото пиша от телефон и ми е трудно да ти изкопая информацията. Кое точно прави Хип най-доброто на българския пазар, защото сама каза "без да се обосновеш това са само празни приказки.." Laughing

# 221
Написала съм: "по - висок клас от ХИП не знам да има", т.е. той е сред най - високия клас, но не съм казвала, че е единствен. Да речем, че с Лактана и Аптамил (въобще на Милупа млеката) може да се каже, че са на едно ниво...почти...

Ти твърдиш, че Лактана е по - висок клас от ХИП, затова питам защо, с кое точно го превъзхожда?

Аз лично съм се интересувала и от двете млека, защото съм имала колебания дали не сменя ХИП с Лактана, но след като им видях състава се отказах и ЗА МЕН ХИП е по - доброто мляко като състав, не като клас. Ако държиш да знаеш защо точно мога да ти обясня.

# 222
Може ли да споделиш кое в Лактана не ти хареса и кое в Хип ти хареса. Нищо лично , чисто любопитство.

# 223
И на мен ми е интересно. Продължаваш да хвърляш неясни обяснения.

# 224
Е,  Кристалин, ясни - нясни поне са обяснения, а от теб така не чухме защо Лактана е по - добра  Wink

Какво не ми харесва на мен? По принцип съм супер доволна от ХИП, но мислех да сменя с Лактана, защото има повече щамове пробиотици ( и са от щама bifidum, който е важен за бебетата), но не ми хареса, че в състава му има яйчно масло  Thinking и малтодекстрин (евтин изкуствен подсладител)...

Освен това лекар ми е казвал, че Лактана не се препоръчва за бебета с рефлукс, защото е доста рядко и при много деца обостря рефлукса...дори тук във форума в темата за Лактана се обсъждаха такива случаи...

По останалите критерии за мен са еднакви. Пак казвам според мен и двете млека са от един "клас" ако може така да се каже и въобще не твърдя, че Лактана е "лошо" мляко, просто намирам състава на ХИП за по - добър.

Общи условия

Активация на акаунт