Епилепсия- ТЕМА 23

• 96 495
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Някъде из темите имаше мнение за 24 - часово ЕЕГ...но не помня къде.Сега видях, точно в Иван Рилски е било, не знам защо ви отказват.

# 76
Вярно е, че навсякъде отказват дълго ЕЕГ. В поликлиниката на Педиатрията правят възможно най- некачествено ЕЕГ според мен - нашето от там беше 10 минути само в будно състояние и в момента, в който бебето се разрева спряха записа, защото " каквото се виждало за 10 минути такова се виждало и за цяла нощ". Направиха ни разпечатка на ЕЕГ- то, обхващаща 20 секунди и ни изпратиха на преглед. Лекарят гледа само тези 20 секунди.
Ние най- качествено ЕЕГ в България се правили в Здравето - будно състояние, заспиване, сън и събуждане и през цялото време лекарят гледаше записа.

# 77
Ами от вчера звъня тук там и все ми отказват.Звънях в Св.Наум,Св.Анна,Св.Иван Рилски,Александровска и едно и също.В Здравето търсих една д-рка Христова и тя не правела дълго ЕЕГ.От Св.Иван Рилски ми казаха да отида при Литвиненко.Там обаче никога не са ни правили дълго ЕЕГ.Абе тъпа история.И да искаш да си платиш и пак не става. Sad

# 78
Как и с какви дози спирахте/ намаляхте Сабрила?
Нашата максимална доза беше 3 пъти по 1/2. Сега сме на 2 пъти по 1/2. Купила съм 2 опаковки Сабрил и ще ги давам в аптека да ми ги правят на прах(1 прахче=1/2 таблетка). Чудя се дали да запазя блистер ако  ни потрябва 1/4 или 1/8.

# 79
verano, как така да даваш хапчетата да ти ги правят на прах? В Джъмбо има супер готино уредче за рязане на таблетки и за стриването им. В секцията за разни консумативи за лекарства. Попитай в магазина да те упътят.

# 80
В крайна сметка дадох едната опаковка (30 таблетки). При стриването в аптеката слагат и нещо друго(някакви подсладители) и вкусът става по- приятен.
Не знаех, че има такива машинки.

# 81
Здравейте мога ли да попитам дали може да се дава Брейн Бустер на деца с епилепсия.
Полезен ли е сиропа при това заболяване.

# 82
Чела съм, че на хора с епилепсия не се дават продукти с гинко билоба.В този сироп видях че има...
http://www.puls.bg/health/inquisitive/news_3978.html

# 83
Да ,аз съм давала сиропчето на моят син в продължение на години и се чувстваше много добре от него,

# 84
В България ще пристигне специалист от Италия по метода на Фелденкрайс за работа с деца с особеностите в развитието.  За повече информация, моля испратете ми лично съобщение.

https://drive.google.com/open?id=0B6EaBHTFMuNhci1ZQVpJTlZvWFE

# 85
Здравейте, намерих това в Гугъл: Управителят на 12 ДКЦ д-р Васил Василев заяви, че лечебното заведение е единственият център в София, който прави електроенцелографии на деца и новият електроенцелограф е закупен със собствени средства на стойност 9 хил. лв. Той ще се използва за извършване на електроенцелографии на деца и възрастни пациенти с неврологични заболявания с редица диагнози като епилепсия, постинсултни състояния, вродени невралогични проблеми, диагностициране на някои малформации и смущения в развитието на централната нервна система. Двама лекари, които имат необходимите сертификати, ще работят по апарата.
Някой има ли впечатления? Търся къде да направим ЕЕГ на нашето дете което няма да стои мирно и със затворени очи. Може ли някакви препоръки?

# 86
Здравейте! Имам нужда от съвет относно лекуващия лекар на дъщеря ми. Тя е с фокална епилепсия. Имаше няколко пристъпа януари-февруари и диагнозата ни я постави проф.Божинова. Останахме много доволни от самата нея, но заради организацията в болницата и някои неуредици решихме, че искаме да продължим някъде другаде. Април месец ходихме при Литвиненко и останахме доволни, но проблемът при него са часовете- имахме за август в поликлиниката,смениха го за септември и ми казаха,че няма до края на годината. В крайна сметка с мъжа ми решихме,че предпочитаме да се спрем на някой доктор,при който можем да ходим малко по-редовно и сега се чудя къде да запиша час. Обмислям д-р Найденов от педиатрията и д-р Христова от Токуда/детско здраве. Другото,за което исках да питам - дъщеря ми е на Репитенд и Конвулекс, като не сме сменяли дозата от началото, а поне за конвулекса ни бяха казали,че трябва да е на всеки килограм. Тя е качила около 3 килограма. Следим валпроатната киселина и е в норма. Мислите ли,че трябва да побързаме с консултацията и дали е важно да вдигаме дозата след като няма пристъпи. Тя е с генетичен синдром и е със значително изоставане, но последните 2 месеца доста се активизира и си мисля,че може и да е от пониженото влияние на лекарствата.

# 87
И ние ходим при Литвиненко. Само веднъж с час и видяхме,че няма смисъл от записване на час. Винаги, когато е имало нужда отиваме към 12 часа, тогава той приключва с пациентите с часове и ни приема. Никога не ни е връщал. За  Христова също знам,че е добър специалист относно епилепсиите. На мен лично ми се видя доста груба. За лекарствата, щом са в норма нивата и детето е без пристъпи се съмнявам, че ще увеличат дозите. Знам,че е хубаво да се поддържат нива в долната граница. Но пак си зависи от детето. При моето действат само, когато са в горната граница. А какъв е генетичният синдром при детето ви?

# 88
Инконтиненция пигменти или синдром на Блох-Зулцбергер е. Доста е рядък, с характерни петна и дерматоложката ни каза,че е виждала само един случай 90те години, а Литвиненко спомена за 2-3. А иначе и ние сме били при Христова, но аз още не бях свикнала(не,че се свиква) да говорят за дъщеря ми като за дете,което ще има проблеми и имам малко неприятно чувство Simple Smile за това се колебая. Найденов ни го препоръчаха едни приятели като много човечен и с опит с епилепсия, но ще видим. Може да отидем, при когото има първо час Simple Smile

# 89
Да се отчетем ходихме до турция. Обстановката е доста спокойна, като се изключат турските знамена и портретите на ердоган ,особена промяна няма.
Малката е с чисто еег, но докторката като видя каква е разликата в стойката с и без хидрокортизон направо ахна. Сега сме на нова схема, за да подобрим движенията.Изоставането ни в някои отношения - говор е вече почти година, но това не я притеснявало, защото според нея детето било интелигентно, как позна, не питайте. Когато стане на 2.6, след 9 месеца ще правим ямр, да видим как се е развил мозъка. Изуми ме как не я притесняват закъсненията й. Щяла да навакса, ама кога и как не каза. Заяви, че и на 3 да проговори и проходи пак ще може да води абсолютно нормален живот. Пиша всичко това , за да успокоя тези от вас, които като мен са в ужас от развитието на децата си

Общи условия

Активация на акаунт