Епилепсия- ТЕМА 23

• 96 502
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • София, Люлин-8
Sivotopile Наваксването в развитието е трудно да бъде прогнозирано точно в кой момент ще се се случи и ако някой ти каже точно в коя възраст ще стане е несериозно от опит го знам.  Peace
Ето например Вики много изоставаше, но сега изведнъж за 6 месеца навакса почти година в развитието си и то при положение че си има пристъпи, всичко е безкрайно субективно и си зависи на първо място индивидуално от самото дете.  Hug

Аз забравих да се отчета, миналата седмица бяхме при Алексиев и огнището, което го имаше преди да започнем невротопа го няма, но пък за сметка на това се е появило ново фронто-централно и то двустранно.  Rolling Eyes
А уж пристъпите са й по-малко, вече и аз незнам при толкова хапчета вече трябваше ЕЕГ-то да е пушка. Минахме на таблетки Конвулекс хроно 300 и малко ни вдигна Конвулекса.

# 91
Аз съм малко нетърпелива да навакса поради съмненията ми, че нещо пропускаме. Реално тя няма пристъпи от 1,5 година. Еегето й е почти идеално от 9 месеца, мозъчни увреди не намериха, а изоставането расте. В говора вече изостава с 1 година. На какво се дължи? Не съм я оставила и ден без рехабилитации и упражнения , а виждам как изоставането ще си расте още.
Четох 160 страници за кепрата, от които става ясно, че тя не влияе на интелекта и концентрацията , да не говорим, че рядко се използва като при нас като монотерапия, т.е не би трябвало и хапа да обвинявам.

# 92
  • София, Люлин-8
Да Кепрата е един от малкото медикаменти който не се отразяват на развитието.  Peace
По мое мнение най-брутален в това отношетие е Конвулекса. 

Нашето изоставане също растеше, на 2 г. и 8 м. имаше изоставане от година половина в говора и  от година в моториката. На 4 г. и 5 м. изоставането в говора вече беше 2 г и половина, а в моториката 2 г.
Сега на 5 г. и 1 м. изоставането в говора ни е около 1 г. и половина, а в моториката около година, т.е. процесът започва да върви в обратна посока.  Peace

# 93
Sivotopile, вие на хидрокортизон ли сте сега или само на кепра? Горе- долу как вървяха основните етапи на развитие- кога започна да сяда, става, прохожда детенцето? На какво ниво е говоренето?
Аз съм ужасена от изоставането и неразвитието на моето дете. Вторите пристъпи, които получи съвсем го върнаха назад. Надежда за наваксване и развитие, близко до нормалното нямам. Ние до 10 дена напълно спираме Сабрила, Конвулекса остава.
Романол, много се радвам за вас! Дано все така напредва!

# 94
Роси, мнооого се радвам за вас. Дано скоро навакса и спре пристъпите окончателно.
veranoНашето развитие е мнооого особено. на месец вдигаше главичка по корем, но беше с много висок билирубин и точно на месец, на коледа почти спря да диша. от дам 10 дни на вентолин и лампи. След това детето не беше същото. Спря да вижда, изгуби контрол на главата. После на 4 месеца направи пристъпа. Почнахме сабрила и на първия ден пристъпите спряха но еегто беше гадно и искаха да ни вкарат в болница на синкатен. Казаха, че има и корова слепота. Тогава се свързах с туркинята и тя само по еегто и ямр, които й изпратих, ми каза, че дето си вижда и има шансове да се оправи. и така когато беше на 5 месеца и половина тя ни спря сабрила и даде хидрокортизон и конвулекс. след 1 седмица малката прогледна на 6 месеца се появи и контрола на главата. Сега на 13 месеца седна, но ккато спряхме хидрокортизона седежа и се влоши. изправя се ако има за какво да се хване от около 2 месеца(1г.6м). от 3 седмици прави крачки, ако я държим под мишница. Не говори, не сочи , не маха за чао и здрасти. Сега пием хидрокортизон по схема за стягане на мускулите, т.е по 10 дни на месец с надеждата, че това ще и дръпне физическото развитие.

# 95
Роси, мнооого се радвам за вас. Дано скоро навакса и спре пристъпите окончателно.
veranoНашето развитие е мнооого особено. на месец вдигаше главичка по корем, но беше с много висок билирубин и точно на месец, на коледа почти спря да диша. от дам 10 дни на вентолин и лампи. След това детето не беше същото. Спря да вижда, изгуби контрол на главата. После на 4 месеца направи пристъпа. Почнахме сабрила и на първия ден пристъпите спряха но еегто беше гадно и искаха да ни вкарат в болница на синкатен. Казаха, че има и корова слепота. Тогава се свързах с туркинята и тя само по еегто и ямр, които й изпратих, ми каза, че дето си вижда и има шансове да се оправи. и така когато беше на 5 месеца и половина тя ни спря сабрила и даде хидрокортизон и конвулекс. след 1 седмица малката прогледна на 6 месеца се появи и контрола на главата. Сега на 13 месеца седна, но ккато спряхме хидрокортизона седежа и се влоши. изправя се ако има за какво да се хване от около 2 месеца(1г.6м). от 3 седмици прави крачки, ако я държим под мишница. Не говори, не сочи , не маха за чао и здрасти. Сега пием хидрокортизон по схема за стягане на мускулите, т.е по 10 дни на месец с надеждата, че това ще и дръпне физическото развитие.
Много благодаря за подробното описание! Стискам палци сегашната схема на лечение да бъде успешна!

# 96
  • Русе
Романол според теб Конвулекса влияе зле на развитието докато се приема или си остава постоянно.
 Ние сме на Конвулекс и Сабрил. В момента сме в процес на намаля не на Сабрила и ако всичко върви по план декември трябва да сме го спрели и да сме само на Конвулекс. Изоставане и ние имаме. От  три седмици се изправя сама в леглото, обикаля сама кошарата си като се държи за нея. Не може да маха за здрасти и чао, със различните играчки играе по един и същ начин. Мисля да я запиша в център за работа с деца да видим дали ще имаме по голям напредък.
Това което засега е по успокояващо е че доктора не е казал че ще имаме постоянен проблем.Каза че  най важното в момента е да я накараме да проговори.

# 97
Здравейте! И аз мисля,че Конвулекса потиска развитието.Моето момченце е на 10 м,почти от 3 м пие Конвулекс и Сабрил.В началото беше много отпуснат,направо като парцалена кукла.Не можеше да прави нищо от това което можеше преди.Той е недоносен и по принцип имаше изоставане,но не беше фрапиращо,обаче когато започнаха гърчовете изостана страшно много.Лекарствата допълнително го забавят.В момента го учим на ново да си държи главата,да хваща играчки,да се обръща,дори да яде с лъжичка.Въпреки,че напоследък има напредък и то доста добър.
Лошото е че много неща не може.

# 98
За съжаление лекарствата, не само конвулекса потискат мозъчната дейност и при повечето деца има забавяне. Синът ми пие депакин,но и при него има леко забавяне. Питала съм много пъти лекуващият му лекар оказват ли лекарствата влияние на развитието и те са категорични ,че наистина при повечето деца може да има такова нещо. Дори имам чувство, че ако някой ден имаме този късмет да спрем проклетото лекарство че нещата ще се нормализират. Но кога ще стане .....не знам.

# 99
Моето момченце в началото само спеше от лекарствата.Имаше период в който плюеше половината доза и направо му просветваше.Започна по-дълго време да е буден,да се усмихва.

# 100
На 30.08. ще правим втори ЯМР. Този път в Сити клиник. В петък се видях с анестезиолога. Не ме плаши пълната упойка, но венозната такава. А там упояват с газ и интубират. Някой има ли опит с упойка с газ?
Много ми е притеснено.

# 101
Мами, иска ли някой да се запише с мен и да ползваме отстъпка за "група"
http://associationmontessori.blogspot.bg/.

# 102
 в търсене на лекуващ тук стигнах до доктор Хинкова в Софиямед.
Която така ме хвърли в музиката, че направо ми идва да се гръмна. Беше изключително внимателна и изчерпателна, еег-ета не я впечатлиха, но ямр-то да. Повика двама други и те също алтернативно ми казаха, че това ямр би било нарма, ако макта беше на 30 години, но аз 5 месечно не е.  Промените не обясняват уеста , т.к. не са такива, но определено нещо там не ги изкефи, тъпото е, че дори не е това, което не изкефи Алексиев. Казаха трябва ти ново ямр да видим промените. Сега съм в чуденка, защото на въпроса как новото би променило леченито ми казаха никак. Дори от Иван Рилски да били забелязали по- рано пак нищо нямало да се промени. Та като нищо няма да се промени, защо да си тормозя детето?

# 103
Sivotopile, какво значи нещо "да не ги кефи" по даден ЯМР? Няма как един невролог да не знае какво вижда. Има значение какво са видели, защото някои неща са поправими с операция, например. Съответно, ако невролог не може да прецени, ЯМР се вижда от мозъчен хирург. Иначе, да, има неща в мозъка, които не подлежат на промяна.

# 104
ами гледаха го 3 неврохирурзи.първо Георгиев в Иван Рилски . Той може и да е видял нещо. Каза само,  че  нямало  нещо, което да се оперира. Мрънка  си нещо под носа и каза да си търсим невролог. На самото разчитане пише без промени. Сега го гледаха двама хирурзи и те казаха, че имало празни участъци на някои места,  което си е норма при възрастен,  но при бебето те са запълнени и с годините изчезват. и нищо не може да се направи по темата

Общи условия

Активация на акаунт