Епилепсия- ТЕМА 23

• 97 325
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Ние сме правили ЕЕГ само в детската клиника при Летвиненко и там Д-рката която ни прави ЕЕГ-то нз как се казва сигурно ще ви направи най- краткото. Много съм недоволна само гледаше да ни претупа и да си ходим, много мърдала е бебе на 9 месеца как няма да мърда и в крайна сметка последния път не е хванат на ЕЕг-то никакъв пристъп, което не е добре според мен.

# 601
Нашия ЯМР излезе и е без изменения,което е супер,само дето  все още си имаме нощни пристъпи,макар и доста по-рядко ,не са спрели нацяло.От началото на Конвулекса малкия е качил около 1,5 кг. За около 1 месец време.Много ли е,трябва ли да се притеснявам?Той е доста слаб по принцип и засега е далеч от проблеми с килограмите,но ако не намали темпото?

# 602
  • София
Ели, моето дете беше 17г на почти 6 години, когато започнахме с Конвулекса. Качи 5 кг за може би 2 месеца. Сега е 22. Беше много слаб сега е добре и вече 8 месеца не е качвал нищо. Това, което ми прави голямо впечатление е гладът около пристъпите. До една седмица след пристъп яде като разпран. Ние сме имали 4 общо. Иначе е доста злояд.

# 603
  • София, Люлин-8
non4eto0 защо не искаш при Алексиев?  newsm78

bebok_86 искат детски психиатър за да установи степента на изоставане, паравят едни тестове с детето и виждат какво може и какво не може да прави и дали отговаря на календарната възраст, при изоставане задължително го искат тази година и ние ще ходим на преосвидетелстване и ще трябва да минаваме по тази процидура, защото малката е с леко изоставане.  Peace

Ох и аз трябва да отида до тоя доцент за резонанса ама напоследък нещо много работа имам и не ми остава време.
Zenda А да те питам той дава ли ти някакво писмено становище за резонанса от тази консултация, според мен е удачно при такса от 60 лв. За да спре Божинова да ми мрънка за нов резонанс.

# 604
Алексиев беше първият ни лекуващ лекар . Синът ми беше на 8м, тогава. Пристъпите му бяха много рядко- в годината по един.-два,  но започна с доста силна доза ривотрил. От него синът ми беше като парцал, но и той като проф. Чавдаров не искаха и да чуят моето мнение .А в крайна сметка аз като майка имах по-добри наблюдения от тях върху това как влияе ривотрила на детето.

# 605
  • Варна
Доц. Иванов не ни даде нищо написано като становище след консултация. Иначе е доста конкретен и показва какво вижда. Много чакахме обаче, около 4 часа.
При нас пък е обратно, всички казват да не бързам с резонанса, а аз съм си наумила, че трябва да направим.

# 606
bebok_86 искат детски психиатър за да установи степента на изоставане, паравят едни тестове с детето и виждат какво може и какво не може да прави и дали отговаря на календарната възраст, при изоставане задължително го искат тази година и ние ще ходим на преосвидетелстване и ще трябва да минаваме по тази процидура, защото малката е с леко изоставане.  Peace
Ние намерихме при кого да я заведем в града ни, но не е детски. Дори и в съседния град няма детски психиатър. Трябва да бием 100 км до Пловдив, а това няма да стане. Дано само не ми направят проблем, че не е детски, въпреки че не е изрично посочено да е такъв. Аз и не очаквам нищо от ТЕЛК-а, така че ми е все едно какво ще стане. Даже обмислях да не ходим  Mr. Green

# 607
Момичета днес ходихме при Тачева и сменихме Конвулекса с Депацин, някакви отзиви за него може ли да ми кажете? Надявам се да го приеме по добре, че Конвулекса едва го приемаше, гадене,не яде и така. А тая нощт бяхме по болниците, при по силно възбуда неможе да си поеме въздух, прислушваха я и нищо не установиха. Ние си мислим че е от постояното гадене и всичко и се вдига на горе и от там идва всичко, затова настояхме да сменим и сиропа.

# 608
  • София, Люлин-8
Конвулекс и Депакин е едно и също. Peace

# 609
И аз така разбрах,дано спре да и се гади.

# 610
  • София
Раманол,  даде ни подробно разчитане и на 3-те изследвания.

# 611
Момичета здравейте! Имали такива сред вас които са спрели ламиктала и как се чувстват? Имали някакво нарушение във съня и безпокойство?

# 612
Здравейте някой знае ли на какво се дължът стръсканията? Докато я кърмя, тя се унася и се стряска, също почна и в будно състояние от по- силен шум. Според вас трябва ли да званна на Тачева или е нормално за епилепсия.
Другия ми въпрос е ние от скоро сме на Депакин от смяна с Конвулекс и все още гледам как и действа, но си мисля че тия пристъпи не отшумяват нито с единия, нито с другия. В началото не ги правеше, като почнахме лечението, но сега си ги прави от време на време. Въпроса ми е така ли трябва да преминава лечението- просто намаляват или трябва да спрът изведнъж? Дали трябва въвеждането на друго легарство?

# 613
Здравейте някой знае ли на какво се дължът стръсканията? Докато я кърмя, тя се унася и се стряска, също почна и в будно състояние от по- силен шум. Според вас трябва ли да званна на Тачева или е нормално за епилепсия.
Другия ми въпрос е ние от скоро сме на Депакин от смяна с Конвулекс и все още гледам как и действа, но си мисля че тия пристъпи не отшумяват нито с единия, нито с другия. В началото не ги правеше, като почнахме лечението, но сега си ги прави от време на време. Въпроса ми е така ли трябва да преминава лечението- просто намаляват или трябва да спрът изведнъж? Дали трябва въвеждането на друго легарство?
По принцип е нормално бебетата да се стряскат. Ако те притеснява нещо по-добре се обади на диспансерната. Тя какви пристъпи прави?

# 614
Трептене на цялото тяло и присвиване на очичките. Ще изчакам още малко и ще се обадя.

Общи условия

Активация на акаунт