Епилепсия- ТЕМА 23

• 96 982
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Момичета знаете ли дали е възможно при вдигане на температура малката да получи гърч, при положение че нейните пристъпи са съвсем различни и е нямяля припадъци т. е . предразположена ли е към тях щом е с диагноза епилепсия?

# 646
  • София
При вдигане на температура може да се получи гърч. Дори деца без епилепсия получават. Много често пристъпите по време на лечение се променят.

# 647
При вдигане на температура може да се получи гърч. Дори деца без епилепсия получават. Много често пристъпите по време на лечение се променят.
И също така някъде четох че може да премине от един вид епилепсия в друг, което е доста притеснително според мен Sad

# 648
Мами, има ли сред вас някоя с опит с комбинацията ламотриджин+окскарбазепин?

# 649
Момичета,  как стои въпросът с ваксините? По принцип Хриса е освободена за една година. Днес диспансерната ми каза, че ако след тази една година няма противопоказания, може вечр да се слагат пропуснатите, въпреки приема на антиконвулсант. Мен вече ме е страх да слагам и двете реимунизации по закон мога да не ги сложа, но третата ни е тази за шарките и много се притеснявам.

# 650
  • София
На сина ми му сложиха петвалентна  (мисля, че така се казваше) след като питахме невролог. Сега пробата на манту излезе отрицателна, но отказаха да го реимунизират без становище на невролог.

# 651
На сина ми му сложиха петвалентна  (мисля, че така се казваше) след като питахме невролог. Сега пробата на манту излезе отрицателна, но отказаха да го реимунизират без становище на невролог.
Пентаксима сякаш не ме притеснява толкова, другата е синфлорикс. Но Приорикса е за 3-те шарки - морбили, рубеола, паротит), е жива и ме е страх от последствията. Някъде май бях чела, че епилептиците не е добре да се ваксинират за морбили. А най-лошото е, че ако невролога разреши, а ние не ги сложим, няма да я вземат на ясла, респективно след това на градина.

Последна редакция: пт, 07 апр 2017, 21:27 от bebok_86

# 652
  • София
Здравейте майчета,  някой от вас да е правил тест за хранителни алергии и пропускливост на червата?

# 653
Здравейте майчета,  някой от вас да е правил тест за хранителни алергии и пропускливост на червата?
Ние не сме правили на малката, но ми се ще да направим. Знаеш ли, дали може да се направи във всяка лаборатория? Предполагам цената зависи от броя храни, които се изследват или?

# 654
Ние сме правили тест за поносимост към 200 храни и контрастно изследване на хранопровода.

# 655
Днес бяхме на очен. Страховете ми се оказаха правилни. Имаме си късогледство+лек астигматизъм. Изписаха ни очила, но вуйчото ме хвърли в размисли и страсти, че трябвало да питам невролог, защото очилата влияели на мозъка. Та освен невролога да питам и вас. Влияят ли ви очилата неблагоприятно на епито?

# 656
  • София, Люлин-8
На нас ни изписаха очила още преди 2 години, но не съм сложила.
Вики няма диоптър само астегматизъм (който е генетичен ) сиреч очилата няма да го оправят.
Тая нова мода да се изписват масово очила на деца не я разбирам.
До 6 годишна възраст очната ябълка се развива и оформя и такова леки изменения са нормолни.
Аз като човек с очила ти казвам, особенно за късогледство веднъж сложиш ли ги е доживот затова не бързай.  Peace

# 657
Нашите не са много леки. Имаме по 3.75 на око. Изписаха ни очила за 2.75. Определено мисля да й ги сложа, защото смятам, че лошото зрение вреди на развитието й.

# 658
  • София
Verano, моля да споделиш къде го правихте и какви бяха резултатите. Благодаря.

# 659
  • София
Вие слага ли ли сте ваксина за туберколоза? На нас днес ни предстои.

Общи условия

Активация на акаунт