Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 10

• 41 357
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
Zveti81, сестра ти може да пие нурофен и парацетамол, но нищо по-силно.
Аз искам да попитам може ли да се дава кърма, престояла във фризер една година. Детето ми е на година и половина и не ми се е налагало да използвам никога резервите, но ми е жал да  ги изхвърля. Чудех се дали мога да давам тази кърма с каша или в твърде стара.

# 31
Аз не бих я дала. Спорихме в темата колко може да се държи кърма във фризера и мненията бяха 3 до 6 месеца, но повече не.

# 32
Zveti81, сестра ти може да пие нурофен и парацетамол, но нищо по-силно.
Аз искам да попитам може ли да се дава кърма, престояла във фризер една година. Детето ми е на година и половина и не ми се е налагало да използвам никога резервите, но ми е жал да  ги изхвърля. Чудех се дали мога да давам тази кърма с каша или в твърде стара.
Благодаря Ваня!  bouquet

# 33
  • над кукувичето гнездо
На моят човек му давах кърма, престояла осем месеца. Всичко беше ок, освен вкуса, който се променяше много бързо, така или иначе, но не знам колко са се запазили полезните неща в нея. Най-малко, ако решите да я използвате, трябва да сте сигурни, че не се е размразявала случайно при спиране на ток и т.н.

# 34
Само да ви кажа,че в Джъмбото има пликчета за кърма по 350 мл.Най-накрая намерих големи!!!Цената е 4 лв за една кутия/вътре са 16 пликчета/.

# 35
Само да ви кажа,че в Джъмбото има пликчета за кърма по 350 мл.Най-накрая намерих големи!!!Цената е 4 лв за една кутия/вътре са 16 пликчета/.

А като замръзявате голямо количество, а детето изпива по-малко на едно хранене, какво правите с останалата размрраьена кърма ? Аз нисля, че веднъж размръзена, вече не става..

# 36
Аз давам кърма от чаша на по-голямото ми дете.Не мисля,че е нещо лошо.

# 37
  • над кукувичето гнездо
Използвам я до следващия ден. Замразявах в бурканчета от пюре, предварително стерилизирани в микровълновата.

# 38
Момичета, от няколко дни момчето ни е доста неспокойно вечер. Дава сигнали, че е гладен, но се дърпа, когато му предложа гърда. Понякога дори започва да плаче неистово. До скоро вечер хапваше много на често, явно за да зареди за през нощта, но сега от 5 до 9 много трудно се храни.
Вчера изцедих малко и му дадох със шише, преди да се усети го прехвърлих на гърда. Когато приключи обаче, започна да нервничи и да мрънка. Пробвам различни пози, събличам го голичък, говоря му... успокоява се, но доближа ли го до гърда, се започва дърпане и рев. Допускам, че може и да не е гладен, а просто изморен... но пък щом яде от шише, явно иска.
Ние веднъж преминахме през такъв период, през който плачеше почти на всяко хранене (от 4ти ден след раждането, до към месец), а сега наново. На 2 месеца е. Много ми е мъчно. Дали е възможно да има медицински проблем?

# 39
  • над кукувичето гнездо
Това, по-скоро, лекар би могъл да каже.

На мен ми звучи малко като стачка. Или колики. Или иска да спинка. Имали сме и ние такива периоди. Искаше си само бибата, а на гърда пищеше. След много мъки и чудене разбрах, че се нахранва с петте минути сукане и иска да го оставя на мира да играе и спи.
Продължавайте с методите, които смятате, че работят, пробвайте каквото друго се сетите. Позволете на бебчето да ви покаже.
В предишната тема се обсъждаха подобни проблеми, може да прелистите последните 10-15 страници, за да видите за идеи.
Ако силно ви притеснява, потърсете педиатъра. Бяхте ли вече на консултация? Как наддава? Или проблемът е възникнал в последствие?
Успех!

# 40
Подозирам, че просто е изморен-прави така след 5ч- тогава му е "кривото" време. Но идва момент, в който си личи, че е гладен, а отказва да суче. ще потърся из темата, сигурно е често срещан проблем Simple Smile Благодаря за отговора!

# 41
  • Варна
Подозирам, че просто е изморен-прави така след 5ч- тогава му е "кривото" време. Но идва момент, в който си личи, че е гладен, а отказва да суче. ще потърся из темата, сигурно е често срещан проблем Simple Smile Благодаря за отговора!

И ние минахме през такъв момент. Беше ми много трудно и мъчно, още повече, че не желаеше и от шише да яде. Всичко си дойде на мястото. И аз на скоро се запознах с термина "стачка"  Grinning

# 42
Jane.happy,пробвай да го поносиш в слинг.Аз вкъщи всеки ден я нося малката госпожичка.Навън не излизаме със слинга,защото се претопля,но вътре си е ок.

# 43
Здравейте! Изцедена кърма колко часа може да стои на стайна температура? И колко пъти на ден трябва да се стерилизира ръчна помпа?

# 44
Някъде по листовките на помпата ми или шишетата ми или торбичките за кърма, не помня вече, пише до 4 часа на стайна температура. Но ако температурата е над 25 градуса аз не бих в оставила повече от час. Принципно най-добре е да не стои на стайна температура.

Иначе аз частите на помпата ги стерилизирах всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт