Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 10

• 42 919
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Не сме проверявали за скрит рефлукс ще проверя мерси
Иначе е общо взето като про Ваня...понякога спи по половин час през деня по пет пъти, друг път спи по четири часа като се буди през час да суче...
Много странно поведение, дано е някакъв период и да отмине
Ще го слагам на гърда всеки път като плаче, ако не иска, няма да суче...това поне го знам
Ще пробвам ходейки с потупване по дупето...

# 106
Ей сега ходих до АГ - начален мастит. Изписа ми АБ, ако до утре следобед нямам подобрение. Дотогава пробваме с хомеопатия. Тази гърда си ми е проблемна- и със сина ми бях изкарала леко маститче Tired

# 107
Сега като прочетох за този "скрит рефлукс" направо все едно моето бебе описват... Sad
А защо на третия месец се проявява? Не трябваше ли отначалото да е така?
Как се лекува това? На гастро детско ли трябва да се ходи за да потвърди?

# 108
Рефлуксът ако не е сериозен (бебето не връща прекалено много и най-вече си наддава нормално) не се лекува. Израства се, особено след захранването. При моята дъщеря също имаше съмнения за рефлукс като се дърпаше един месец като ненормална от гърдата и плачеше, но тъй като си качваше нормално педи каза да стискам зъби и това е. Оказа се в крайна сметка период и мина, както казах то не беше един такъв, не бяха два...

# 109
Ами наддава си повече от нормално, да...
Чета обаче, че нанся щети по хранопровода и може да доведе до стеснения в по голяма възраст...
Нали има едни млека против рефлукс...

# 110
Това ми прилича на кърмаческа стачка.
Млеката за рефлукс не са по-добри от кърмата ти. Wink

# 111
Може и стачка да е...как се справяме с нея? Кърмя го сънен? А някакви сиропи за рефлукс, ако все пак има и това е причината...
Много се мъчим през деня...едно опъване, ритане, рев...как оцелява това дете като не се храни...нямам идея...

# 112
Сироп за рефлукс на своя глава не бих давала. Синът беше с рефлукс, но така и не са му изписвали. Докато беше на кърма, си беше на кърма само, после мина на АР мляко. Сега и щерката повръща, но и тя е само на кърма.
Ако настоявате да давате сиропи, заведете детето поне на гастроентеролог да каже има ли, няма ли нужда.

# 113
Сироп за рефлукс на своя глава не бих давала. Синът беше с рефлукс, но така и не са му изписвали. Докато беше на кърма, си беше на кърма само, после мина на АР мляко. Сега и щерката повръща, но и тя е само на кърма.
Ако настоявате да давате сиропи, заведете детето поне на гастроентеролог да каже има ли, няма ли нужда.
Абсолютно! Ако наистина се съмняваш за рефлукс, консултирай се с лекар. Може и да не е, не съм искала да те вкарвам във филми, заради това огъване и плач на гърда просто предположих. А може да е просто стачка. Каквото и да е,  ще мине. Това поне вече съм го научила Simple Smile

# 114
Днес ще ходим на гастро за да каже какво би могло да е...не мисля, че без причина се гъне, трябва да се види
Ще докладвам...

# 115
etaniel, и моето бебе така се гъне на гърдата дърпа я и се гъне но не я пуска. продължава да суче. нямам представа каква е пречината. пиши, ако разбереш нещо. Не повръща а само понякога леко лигичка й тече от устата след хапване.
цветна палитра на какъв лекар се ходи при проблем с гърдите - на гинеколог, при педиатъра или при мамолог?

# 116
Ами аз при гинеколог ходих, защото в града ни няма мамолог. Иначе май и хирург би свършил работа newsm78
По мои наблюдения педиатрите в нашия град не са наясно с кърменето Crossing Arms Помня след първото раждане, като бях с Т 39 пак заради същата гърда, педиатърката ме посъветва да цедя и изхвърлям млякото Tired

# 117
Така...аз от вчера вечерта съм на АБ Зиннат. Обаче гърдата си е зачервена, напрегната и наболява. Температура също си вдигам още. Надявам се до утре АБ да свали поне температурата. Но дали ще поспадне гърдата. Аз се мъча да цедя- с помпа и ръчно(не особено успешно). Детето почти само там го слагам да суче, макар да чувам, че не успява да изсуче много. Та... какво да правя? Антибиотика дали помага и за освобождаването на напрежението? Че май остава вариант спиране на кърмата и/или цепене #Crazy

# 118
АБ, би трябвало да помогне да се разсее напрежението, но все пак детето го слагай често да суче и внимавай да не стане проблем с другата гърда, като слагаш основно на запушената. Може да пробваш по-гладно бебе и като суче да правиш компресия, на мен поне само това ми е помагало.

# 119
Напрежението, а и зачервяването е в горния дял на гърдата. Долната част успява да я поразмекне, но нагоре си седи твърдо. Давам и другата от време на време, че част от лечението ми включваше достинекс и кърмата е понамаляла така или иначе. И нея цедя нощно време.
Сега ще пробвам и компресия.

Общи условия

Активация на акаунт