Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 10

• 42 919
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Ох, да...предполагах, че така ще ми кажете...добре де, но то се получава едно почти безразборно сукане, което според мен му товари стомаха, особено нощем, когато след сукане не се оригва...към ситринта (вече слес като е сукал 2-3 пъти) започва да се върти много и да пръцка, а доста често и ака нощем, което за бебе на 4 месеца не е нормално...ама пусто много суче...
Също проблем ми се вижда денем, когато сукането съвпада с времето му за сън...тогава заспива на гърдата преди да се е нахранил...съответно след 1 час се събужда, не защото се е наспал, а защото не се е наял и съответно хленчи да си дояде...слгам го пак на гърда и той си дояжда и си доспива...и така слес 1 час пак е гладен...омагьосан кръг
Аз съм се прежалила откъм лично време, ама на него да не му вреди това постоянно сукане...а и как ще изграждаме навици за хранене изобщо не знам..
Когато дъщеря ми започна да заспива на гърдата, реших, че ще бъде най-добре да се цедя и да й давам. Така си изсукваше млякото и заспиваше сита. Разбира се, надрасна го. И при вас ще се регулират нещата, особено след като започнете със захранването.

# 196
И с цедене няма гаранция, че няма да заспи докато пие от шишето. Синът ми редовно си заспиваше по средата на шишето.

# 197
На такава възраст е малко странно, че е заспивал на средата на шишето. Дупката на шишето е от значение също. Ако едвам пуска, нормално да се уморява и заспива.

# 198
Etaniel, влизам остро, защото писва все едни и същи въпроси от все едни и същи потребителки, които или не искат или не четат какво им се пише. И преди всеки ти сподели, че няма значение на колко е детето, за да го упоменаваш като оправдание. Ще видиш, че никой нищо ново няма да може да ти каже и сега. Много съм те мислила в началото, много исках да ти помагам, ама то писва да се обясняваме и да си разправяме едни и същи случки. Никоя междувременно няма да е отгледала още 2-3 деца, че да е придобила някакъв различен опит. А тука пишем и четем относително едни и същи хора.

# 199
А! Благодаря за загрижеността, ама като ти е писнало, то игнорвай ме, що ми пишеш остро...все си мисля, че форума е не за тази цел...
Знам кои пишем, затова и доста отдавна не бях писала...а и как възрастта да не е от значение...всеки ден има значение за тия мъничета..
Както в казал Айнщайн: ако правиш едно и също, не очаквай да ти се случи нещо различно...затова вярвам, че трябва да се търсят начини за подобрение...

# 200
Аз тъпо и упорито ще продължа да ти казвам, че не прехренваш детето, кърмата се обработва бързо и след час пак може да е гладно. Моя опит показва че нощем се буди гладно дете или мъчено от зъби. Зъбите ги борихме до около годинка, после имаше период на затишие, до тогава си беше едно будене нон стоп. След годинката ни отпаднаха нощните хранения, след като детето започна да яде като човек, както се казва.
Дневен режим може да се опиташ да оформиш при началото на захранването, леко полеко да предлагаш твърда храна по обяд примерно, но често децата сами си оформят с времето режим през деня. Не се мъчи да мислиш колко и кога яде особено до 6-тия месец, радвай се до тогава че не се занимаваш с шишета, купички, буркани и т.н. и давай когато иска детето.

# 201
Ооо да заминаването с шишета и помпи е ужасно, казвам го от личен опит  #Crazy
Та по този въпрос имам питанка. Когато вече искам да си спра кърмата, какво да вземам че да не ми се образуват бучки и запушвания. Да кажа че не кърмя, а се изцеждам и много се притеснявам от това.

# 202
Ваня, мерси за подкрепата...може би наистина кърмата се смила бързо и не товари стомаха, ама като ми пръцка така често и като хленчи, все си мисля дало не е преял особено нощем
Това с децата сами да си оформят режим леко ме притеснява...нали ние сме тези, които да ги водим и насочваме? Те иначе винаги ще избират най лесното за тях, което не е съобразено с нашите нужди...синхрон трябва да има със сигурност...
Добре, значи зареждам хард диска с търпение до 6 месец и след това пак ще ви пиша Simple Smile

# 203
  • град-държава
На мен още никой не ми е казал, че трябва да храня дъщеря си, също на 4м под час. Че трябва да имам точно определен брой хранения и пр. Вчера бяхме на ДК и освн неонатолога, при когото я водя и завеждащата на неонатология, където родих я прегледа - никоя не спомена нищо за изброените.  Нито за прехранване, нито да махна нощното хранене, предвид, че качва по кило и отгоре на месец.
Също си пръцка, оригва, повръща понякога, още се обаждат колики от време на време, ака когато 'и скимне. Е, и на мен не ми е кеф да мия дупе в 4 сутринта, но не виждам нищо не нормално в това. Изглежда и лекарите не ги смущава. Това мога да кажа по темата.

# 204
Моята като ми се изака в 4 тази нощ даже се зарадвах Mr. Green Че както яде по малко и се притеснявам. На 4м не може да се говори за хранителни навици изобщо

# 205
  • София
Това, че пръцка едно бебе, няма нищо общо с преяждане. От значение е какво яде майката кърмачка, ако се похапват повече сурови плодове, мюслита и дриги газообразуващи е нормално бебето да пръцка.

# 206
Etaniel, определено ние насочваме детето, но децата по-често нямат против от това, щом са достигнали определена възраст и готовност. Децата обичат да имат режим, но не толкова малки разбира се.
За пръцкането мога да ти кажа да не се притесняваш, нас ни мъчеше до 6-ти месец, после продължи от някои храни като например чушка. Аз не вярвам че детето може да газообразува от твоето меню...

# 207
  • Варна
etaniel , относно навиците, започнах да съм по-настоятелна едва след 2.5 - 3г. и то по-скоро за поведение на масата. Кърменето при нас беше на поискване от началото до самия финал, и да... до голяма степен жертвах собствения си комфорт, за да може да нея да й е добре, включително и нощем, минали сме и през денонощно кърмене, и през колики, кърмаческа стачка, зъбки, всичко по реда си, до 1г. и половина, че и нагоре, единственото, което правех беше да предлагам твърда храна съвместно с кърменето, не съм и премахвала кърмения едно по едно, полека лека сами си отпаднаха, нощните последно. Сега е на 4г и половина и си се храни с режима за нейната възраст, мисля че това е естествен процес, навиците за мен са по-скоро във връзка с поведение на масата и храната с която се храни, там вече се намесваме възрастните.

# 208
...а и как възрастта да не е от значение...всеки ден има значение за тия мъничета.....
Не съм се изразила правилно. Не, че няма значение - има. Наистина всеки ден е голямо нещо за тях. Но за конкретно тази ситуация, при която искаш да му вмениш някакъв режим, без детето да има наченки да го иска - тогава няма значение. И това с претоварването на стомаха, и с почивката на стомаха и прочее - пак няма значение на колко е.

Искаш ли да ти кажа нещо съвсем ново от моят опит? Отбих го и почна да спи по цяла нощ! Ама знаеш ли какво - не вярвам, че е само от това. Щастливо съвпадение на много различни обстоятелства. Избили зъби най-накрая, успокоен стомах и посъзрял храносмилателен тракт, хладно време, много умора през деня, защото нонстоп ходи наляво-надясно и още куп неща. Даже не съм сигурна, дали още тази нощ няма да почне да се мята. Не бих и препоръчала на някого да си отбие детето на каквато и възраст да е, в желанието си да спи цяла нощ. И още нещо, то хубаво спи по цяла нощ, ама знаеш ли, че се буди в 6:15 наспан  Crazy

# 209
Аз не мога да повярвам, че още дъвчем Етаниел и кърменето и. Съжалявам, че и аз ще "вляза остро", но съм напълно на мнението на Кристалин. Всеки път въпросът е "как да намаля кърменето, ако може нощните направо да спрат" я поради болка в корема, я гастроентеролозите казали колко пъти трябва да се яде, я пръцка, я това, я онова...

Етаниел - бебето суче когато и колкото иска! Така се кърми на поискване. Режими има на твърда храна, на кърма няма. Ако толкова ти тежи, че през ден трябва да ти пишем едно и също, че всичко, което прави бебето ти е НОРМАЛНО, не само за 4, ами и за 8-9-10 месечни, просто спри да кърмиш и това е. То човек се опитва да подкрепя, но до един момент, после става досадно.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт