Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 10

• 42 919
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Даа Simple Smile, звучи добре Simple Smile, не че не съм се надвесвала над него, даже мунвпръсквам в устата да разбере какво му давам и пал не ще Simple Smile
Това с лъгането май не съм го пробвала...ще пробвам...
Ама аз го виждам, че му се спи, обаче преди засукваше за две минутки и заспиваше независимо, че се е хранил скоро...сега изобщо не иска такова нещо
Виж нощем си суче без забележки...

# 436
Толкова по-добре, ако гъбясването не е често срещан проблем, наистина е ужасно. На практика заради него загубих кърмата наполовина, така че дано не се случва на много жени...  ooooh!
Какво имаш предвид под гъбясване? За млечица ли говориш?  newsm78

# 437
Толкова по-добре, ако гъбясването не е често срещан проблем, наистина е ужасно. На практика заради него загубих кърмата наполовина, така че дано не се случва на много жени...  ooooh!
Какво имаш предвид под гъбясване? За млечица ли говориш?  newsm78
Точно тази гадост имам предвид, да. При нас, според педиатъра, основния проблем беше, че сме си дошли от болницата с готова кандидоза, но нямаше как да не забележа, че употребата на биберон много влоши нещата. И аз нали млада, неопитна и глупава майка, помислих, че белите парцалчета в устицата на бебето са от кърма, а нацепените до кръв зърна са от сукането и си викам, че ще минат от само себе си...  ooooh! Още не мога да си простя каква беля направих и на двете ни!

# 438
Здравейте,
Бебето ми е на месец и половина и сме само на кърма и на поискване. Обикновено през около 2 часа през деня и 3-4 часа през нощта. Напоследък започна да се дърпа от гърдата и да плаче след като е сукало 3-4 минути. Мисля че не ми достига кърма или бебето се дразни че не тече силно. Как да я увелича, след като не иска да стои на гърдата? Виждам че е гладно.

# 439
Цедене след кърмене дори и на сухо, много течности, сминдух, чела съм че имам някакъв на теблетки, който много помагал. Чай за кърмачки, на хип е хубав, също така никакъв чай от мента, защото действа анти на кърмата. Има много храни, които имат славата на лактогонни. Също така може да кърмиш по-често нощем, тогава може и да не се дърпа. През деня може да пробваш да кърмиш в различни пози или в движение. На месец и половина още не тежи много, та можеш да кърмиш разхождайки се из стаята.
Дърпането може и да е защото се е наяло, има шампиони, които бързичко се наяждат.
По време на кърмене може да прилагаш компресия на гърдата, така струята ще е по-силна.

# 440
  • над кукувичето гнездо
Да допълня с предлагане на двете гърди на всяко хранене, като може неколкократно да се редуват (пинг-понг) и на следващото хранене се дава последната от предходното.
По-често предлагане на гърда.
Салвията също спира кърмата.
Сминдух 2 с.л., запарен половин час в 600 мл вряла вода, се прецежда и запарката се пие на три пъти по 200 мл през деня. Много течности, почивка, спокойствие, гушкане с бебето, ако е необходимо, голи - кожа до кожа, да усеща и помирисва мама добре.
Може просто да е скок в растежа, на организма в такъв случай са му нужни 4-7 дни за реагиране в млекопроизводството. Peace

П.П. Ако ака и пишка достатъчно, значи се храни достатъчно. Не се филмирайте с "не ми достига млякото". Потърсете блога на хедра и "Книга за кърменето" на Хана Лотроп.

Успех! Пишете пак при необходимост bouquet

# 441
Здравейте,
Бебето ми е на месец и половина и сме само на кърма и на поискване. Обикновено през около 2 часа през деня и 3-4 часа през нощта. Напоследък започна да се дърпа от гърдата и да плаче след като е сукало 3-4 минути. Мисля че не ми достига кърма или бебето се дразни че не тече силно. Как да я увелича, след като не иска да стои на гърдата? Виждам че е гладно.
Според мен преди всичко се убеди, че детето не се е нахранило. Моя от родилното изсукваше по 100 мл за 3-4-5 мин така, че е абсолютно възможно да се дърпа, защото се е наял.
Сега вече като се дърпа така, го оригвам- давам му почивка и пак предлагам, ако не иска значи се е наял. Според мен е лудост да караш със нон стоп напомпани гърди.
иначе Ваня ти е дала достатъчно изчерпателен отговор как да стимулираш производство на още кърма.
Аз също вече трети месец почти пия чая на Хип Peace

# 442
И българския Фитолек е хубав  Peace и е двойно по-евтин

# 443
  • град-държава
Вчера по обяд изцедих кърма в шише за хранене и веднага я прибрах в хладилника като мислих, че ще ми трябва след около час-два. Стана така, че остана и сега не знам дали мога да я сам на детето ми. Обикновено кърма стояла повече от 12часа изхвърлям. Но в случая е затворена с Калма и се чудя дали е Ок.
И също така вече 5,5м цедя на всеки 2-3часа. Излишно е да казвам, че съм на ръба на лудостта през по-голямата част от ежедневието. Старая се постоянно да предлагам кърма на дъщеря ми току-що изцедена. Но вече е живо мъчение за мен, отделно постоянното напрежение кога ще огладнее, ще имам ли за цяло хранене и пр, и пр. Та ако започна да намалям броя на цеденето, но изцеждам до край всеку път, ще ми намалее ли кърмата? Ако например оставя едно сутрешно, едно вечер и евентуално през нощта или късно вечер? Ще се регулира ли кърмата да имам в това време или ще спре напълно? Смисъл ако имам 1-3 изцеждания за денонощие ще останат ли за дълго време? Защото ако са два пъти дневно мога да издържа още много време, но както е в момента всеки ден е под въпрос. Карам и този ден, айде и този ден и така.  Tired
Ще я захранвам от средата на следващия месец, но искам поне до годинката основно са е на мляко. Предпорагам, че ако намаля ще трябва да савам и АМ в някои случаи. Досега АМ са 'и давали само в родилното. Не знам направо какво и как да се организирам. Ясно е, че и така не издържам - не мога да свърша нищо, нямам време за нищо, няма и кой да ми помага. Искам да запазя кърмата колкото е възможно по-дълго и това да не е за сметка на цялото ми нормално ежедневие.
От няколо дни започнах да изцеждам на около 4 часа и все още е същото количество, както обикновено за денонощие.

# 444
Според мен ще ти намалее кърмата, ако разредиш цеденето. Може би на 4 часа е добре, все пак наподобява режим на сукане и е добре да има поне едно нощно, защото тогава нивата на пролактина са най-високи.
Може да пробваш да захраниш от сега, на 5 месеца и половина е достатъчно за захранване, особено ако ти коства нервите това цедене, Можеш да захраниши да заместиш 2 хранения в рамките на месец-месец и половина и да премахнеш тези две цеденета. Пък по-нататък ще вкараш кисело мляко и ще се разминеш с АМ.
Няма проблем да даваш престояла в хладилник кърма, дори 2-3 дена да е седяла, важното е да е била затоврена и на студено.
Моя скромен опит с цеденето беше само за облекчаване и цядех редовно, когато детето започна да припуска едно вечерно хранене, но за около месец цедене вместо сукане вечер ми изчезна напрежението вечер, а цядех уж до край.
Успех, дано намериш правилната схема за теб и детето, защото това цедене е кошмар и ти се възхищавам че издържаш!

# 445
Успех, дано намериш правилната схема за теб и детето, защото това цедене е кошмар и ти се възхищавам че издържаш!
И аз се възхищавам. Доста воля и мотивация се иска  Peace
Изцедена кърма, ако е стояла в по-хладна част на хладилника, а не на вратата, знам, че издържа 3-4 дни. Спокойно можеш да дадеш тази от вчера.
Нали при хранене с АМ по принцип захранват малко по-рано, защото не са чак толкова богати на хран.вещества както кърмата, та си мисля, че по-добре би било да се захрани на 5,5м, отколкото да се дава добавка. За себе си, и то без да имам премеждията на Vermilion, също реших да захранвам на толкова.

# 446
  • град-държава
Направо не знам. Аз през нощта не се цедя от месец и половина, на 4м дъщеря ми сама отказа нощното хранене. Нямам промяна в изцеденото количество до този момент. Обикновено цедя мещлжду литър-литър и половина.
Кисело мляко преди годинката не е опция. Просто не смятам, че обикновено кисело мляко е по-богато, хранително и пълноценно в сравнение с АМ. Споменах АМ, понеже желанието ми е до година основното хранене да млечно, а ако махна две дневни изцеждания в следобедите със сигурност ще ми се налага. Ох ще го мисля. Няма нищо за възхищаване момичета. Пълен провал съм, поне в моите очи.

# 447
Пълен провал съм, поне в моите очи.
Ти сериозно ли? Имаш мотивация, достойна за възхищение. Правиш най-доброто за детето си!  Hug
Аз мисля,че ако ще разреждаш изцеждането, е добре да е плавно и постепенно. При рязко намаляване на 'търсенето', може много да намалее и кърмата.

# 448
  • над кукувичето гнездо
Миличка, полагаш много усилия, които лично аз не бих оценила като провал.
Ако разредиш броя на изцежданията, то е редно да изимитираш разреждане на кърменията. Така тялото ти постепенно ще се научи кога и колко мляко да произвежда. Когато започнеш захранването, заместването на дадено хранене става постепенно за около две-четири седмици, но зависи от бебчето. Не вички са еднакви, не всяко бебе се държи по един и същи начин постоянно. Та, да се върнем на захранването... днес давате две лъжички морков и 98 кърма, след два дни по тази схема, ще дадете 4-5 лъжички морков и 95-6 кърма, образно казано и т.н. Така по лека ще намалява обема на изцеденото мляко и тялото ще се научи, че по това време трябва по- малко мляко. И така, докато стигнете до сутрешно и вечерно кърмене само, за които ще има достатъчно мляко. Или, докато стигнете до някой зъб с прилежащата му драма в храненето (пу-пу, дано ви е размине).
С моя момък стигнахме до 2-3 кърмения сутрин и вечер, нямаше никакви проблеми с количествата, но после си ги увеличи до 56473 дневно и пак нямаме проблеми. Важно е да не застоява всичкото мляко накуп, а да се намалява постепенно обемът на изцеденото.
Успех и свалям шапка за куража и постоянството! bouquet

# 449
... Пълен провал съм, поне в моите очи.
Глупости говориш и се надявам само да си правиш вятър на устата така... Пълен провал щеше да си, ако беше вкарала дежурните оправдания "нямам кърма, кърмата ми не е хранителна и то заради това не иска да суче бла-бла" и по този начин да спреш да полагаш каквито и да е усилия детето да приема кърма.

На въпроса ти - при мен едно заместено хранене не оказа влияние. Но второто вече обърка цялата работа. И така с него отпадна и още едно. Цедих около месец, за да запазя лактацията и накрая се предадох. Около 8-9м имаше 2-3 заместени, 1 с АМ и 2-3 на кърма. Но когато веднъж се разболя на около 10м 2 дни изкара на нонстоп сучене и пиене на АМ от време на време и успя да ми увеличи драстично кърмата - имаше за поне още едно хранене и половина отгоре. Така че винаги може да я увеличиш обратно с малко по-усърдно помпане.

Общи условия

Активация на акаунт