В момента чета...47

• 78 539
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
  • София
alex.viki
Вероятно защото не  край и ще има продължение, поне коментираха така в темата за фентъзи и фантастика, даже май го пишела в момента.

Последна редакция: пн, 20 юни 2016, 15:14 от Angel_Dust

# 106
  • Чукарландия
Започнах "Скитница" на Стефани Майър. Видях я в библиотеката и ме грабна обема ѝ (обичам обемни книги, но и хубави, де). И дотам. Въобще не знаех, че е научна фантастика. За мен това са пълни измишльотини и не обичам такъв тип четива. Сега ще препускам пак до библиотеката.  Joy

Имам много книги, които си чакат реда, но си ги пазя, когато не намеря нищо интересно в библиотеката (при нас е много ограничен избора), да си ги чета тогава. Mr. Green

# 107
  • Ямбол
Прочетох "Самодива" на Краси Зуркова. Не е нещо кой знае какво. Става за разтоварване след някоя сила и тежка книга.
Моля който я е чел да ми разясни

Скрит текст:
В крйна сметка какъв избор направи Теа? Края на книгата нещо вобще не ми хареса...

Скрит текст:
Май не направи някакъв окончателен избор, предпочете и двамата да са в живота й. Въпреки това май "симпатиите" й клонят към Рис.

Краят е такъв, защото сигурно ще има продължение  Tired .

# 108
Записвам се чак на осма страница... чета все още първата част на Първият закон на Абъркромби. Паралелно чета по малко и Човек на име Уве. И двете са чудесни!!!

# 109
  • Belgium
Мдам, краят на Самодива е такъв, защото ще има и втора част  Tired

# 110
Прочетох "Аз още броя дните" на Г. Бърдаров. Толкова много ми хареса, че ще си я купя/ бях я взела от библиотека/

# 111
 Hug

Нападнаха ме болежки,лошо време и депресия. Sick Обърнах се към творчеството на  О. Хенри.Както винаги подейства бързо и безотказно! Heart Eyes А семейният лекар мисли,че си пия редовно лекарствата и спазвам диета!

# 112
Момичета, благодаря Ви  Hug
Не знаех, че ще има втора част...

Започнах "Крадецът на книги". Мисля, че бяхте коментирали, че е хубава...надявам се да ми хареса.

# 113
  • София
Аз, след всички суперлативи тук, да задам един въпрос. Какво ви хареса в Амазонката на Варое? Аз запънах на около 50-та страница и нямам желание да продължа. Струва ми се написана в наивно-лековат стил. Едно време бях чела Ламята на Николай Хайтов. Същият тип е.

# 114
Какво ви хареса в Амазонката на Варое?

Хуморът.  Laughing

# 115
Прочетох "Аз още броя дните" на Г. Бърдаров. Толкова много ми хареса, че ще си я купя/ бях я взела от библиотека/
Прочели сме я едновременно! Книгата е изключителна : )  http://-spam250-/the-self/az-oshte-broya-dnite-na-georgi-byrdarov.341

# 116
"Крадецът на книги" съм я купила преди 1 година и отлежава в библиотеката.

# 117
"Крадецът на книги" съм я купила преди 1 година и отлежава в библиотеката.

И аз я имам отдавна в ел. вариянт и все не и идваше времето, но вчера вече я започнах.

# 118
Идвам да похваля "Приказки от крайните квартали" на Шон Тан. Книгата е вълшебна, удоволствие е и за четене, и за гледане (може би дори на първо място за гледане). Шон Тан разказва простичко, не поучава, но всеки може да разпознае случки от своя живот или от живота на хората около него. Да, често ти се струва, че се губиш в красотата на разказа, но мисля, че посланията все пак не са трудни за идентифициране - засегнати са теми като самотата, любовта, различността и отношението ни към нея, имиграцията и носталгията.

Илюстрациите са на самия автор, за адаптацията им в българското издание се е погрижил, и то много успешно, Кирил Златков. Неговата идея за съдържание под формата на пощенски марки е напълно в стила на книгата и много остроумна.

Преводът е на Нева Мичева, с редакция на Манол Пейков, и според мен текстът се чете безупречно на български, за разлика от всяка друга преводна книга, на която съм попадала през последните години. (Вярно е, че точно по тази причина избягвам да чета книги в превод, освен от езици, които не владея, защото обикновено разпознавам изрази и словоред от чуждия език в превода, а не трябва да бъде така.) Нева Мичева е известна с перфекционизма си, мисля, че всеки, който е чел книга в неин превод или под нейна редакция, ще се съгласи. А за тази книга е необходим точно такъв съвършен превод, в противен случай общото впечатление би било съсипано.

Изданието е с твърди корици и на гланцова хартия, т.е. луксозно - отново единственият правилен избор в този конкретен случай.

Препоръчвам. bowuu

# 119
Какво ви хареса в Амазонката на Варое?

Хуморът.  Laughing
И на мен! Плюс тънката ирония и добрия изказ. Изобщо не ми се стори лековата, по много неща ми напомни на Т. Пратчет, който също е хуморист,  но с много мъдрост в книгите си.

Общи условия

Активация на акаунт