В момента чета...47

• 78 167
  • 731
  •   1
Отговори
# 705
Да, ако връзката с библейските герои е много ясна в книгата, а явно е така, е напълно оправдано това заглавие на български.

# 706
Здравейте на някой намират ли му се книгите Мираж и Забрави децата си на Сохер Кашоги ако мога да ползвам за прочит?

# 707
Прочетох "Белият Бим, черното ухо" на Гавриил Троеполски. Чудесна книга. Много тъжна и трогателна история. Радвам се че я прочетох.

Започнах .

# 708
  • Вестерос
Брулени хълмове

# 709
  • Русе, България
О, "Брулени хълмове" я имам в оригинал покрай един период, в който четях англоезична литература. Така и обаче не стигнах до нея, защото "Гордост и предразсъдъци" ми взе здравето и реших да търся нещо по-съвременно, като скочих направо на "Нежна е нощта".
Моля те, напиши ми впечатленията си, ако ти е възможно, когато я прочетеш. Да знам, дали да я включа в листата на чакащите. Wink

Последна редакция: чт, 18 авг 2016, 17:06 от Pyjamka

# 710
  • Вестерос
Добре Simple Smile аз я почнах днес, но да кажа, че много обичам Остин и на Шарлот Бронте Джейн Еър  Blush

# 711
  • Бургас
Чела съм я доста отдавна,спомням си,че е хубава книга.

Хубава е!

# 712
Здравейте,прочетох Нестинарка на Мишу и много ми хареса!Препоръчайте ми друга подобна на нея😊

# 713
Понеже отдавна не съм писала в темата да споделя и аз какво чета Стефан Цанев "Мравки и богове"-на финалните страници съм,скоро не бях емоционално разтърсвана от съвременен българси роман.Препоръчвам горещо.

# 714
  • на североизток от Рая
Здравейте,прочетох Нестинарка на Мишу и много ми хареса!Препоръчайте ми друга подобна на нея😊

Разказите на Йовков и Елин Пелин. Носят същата топлина каквито бяха отношенията на Нестинарката и бабата и дядото.

От авторката силно ти препоръчвам и "Балканска сага".

# 715
Благодаря! 😃

# 716
Започнах "Отклонение" на Блага Димитрова

# 717
N.N. ,
Работих с чехи и много пъти им казвах, че филмът "Болница, накрая на града" ми харесваше в миналото. Те нещо не разбираха, защо си струва да го гледаш, какво му харесваме.
Много ще ми бъде интересно, дали ще я харесаш книгата?

Приключих  "Игра на стъклени перли". Това не ми е първата среща с Херман Хесе.
Скрит текст:
В тази си книга Хесе е един дълбоко интелектуален писател, пиатет и прелконение към образованието  до момент на почти религия. Съхранението на духа, повдигането на духа е възможно само с образование.

Започнах "Спутник, моя любов".

# 718
Започнах "Отклонение" на Блага Димитрова

За мен ,, Отклонение" е най- добрата й творба!

# 719
  • София
Чета Поща на Буковски-любим автор, чета и Стъклените перли, ама малко по-трудно върви. Свърших Любов на Елиф Шафак, но нищо особено, като изключа мъдростите на Шамс.

Общи условия

Активация на акаунт