Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-10

• 105 971
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • София, Bulgaria
Как купува и продава Айша всички знаем, няма нужда от дебат.
Дали е полезна Томева е въпрос на лична преценка, така че не разбирам и защо това трябва да се дискутира толкова.
Като се върнем на темата за недвижимите имоти - някой може ли да ми даде реална ориентировъчна цена за паркомясто и гараж в района на мол Парадаис. Гледам някакви обяви за 15 хиляди евро и не вярвам на ушите си!

В Кръстова вада, на ул. Ген. Иван Колев купихме на 12000Евро гараж към апартамент.  Ако е в частта на Хладилника, там са по-скъпи, защото има недостиг.

# 571
Не знаех, че три последователни поста се считат за реклама. Преди време модераторите ми направих забележка и аз се съобразявам. Просто една сутрин имах повече време и писах по 3 различни въпроса, с които се бях сблъскала през седмицата.  Единият беше по казуса със заличената по грешка ипотека в Агенцията по вписване/ някой може и да се спомня, понеже се дискутира доста/ , другия не си спомням. Модераторите изтриха двата, остана само единия и това е. ...

Бяхте изрично предупредена, че нерегламентираната реклама е забранена и води до бан.
Когато има три последователни поста модераторите просто ги сливат, явно случая не е бил такъв!
Или както правите обикновено когато Ви е удобно не сте разбрала.
Да, помним всички случая Ви със заличена по погрешка ипотека - над три месеца четохме за него!

# 572
  • София, Bulgaria
Не знаех, че три последователни поста се считат за реклама. Преди време модераторите ми направих забележка и аз се съобразявам. Просто една сутрин имах повече време и писах по 3 различни въпроса, с които се бях сблъскала през седмицата.  Единият беше по казуса със заличената по грешка ипотека в Агенцията по вписване/ някой може и да се спомня, понеже се дискутира доста/ , другия не си спомням. Модераторите изтриха двата, остана само единия и това е. ...

Бяхте изрично предупредена, че нерегламентираната реклама е забранена и води до бан.
Когато има три последователни поста модераторите просто ги сливат, явно случая не е бил такъв!
Или както правите обикновено когато Ви е удобно не сте разбрала.
Да, помним всички случая Ви със заличена по погрешка ипотека - над три месеца четохме за него!

Jolinar, и аз те обичам... дишай дълбоко...знаеш няма идеални хора.

# 573
Чак пък три месеца да сме чели нещо...

# 574
Които желае и го интересува -чете,който не го интересува просто прескача Hug
Толкова ли е трудно да се разбере това?

# 575
Томева ми беше изключително полезна със съвети, без да съм й платила и стотинка. Отговори ми на куп въпроси на ЛС, загуби си от личното време.  Разбира си от работата и с радост бих се доверила на такъв брокер. Тя няма нужда да се рекламира, защото профисионалисти като нея не остават никога без работа.

# 576
Ех, тая Томева я изядохте с парцалите:) И на мен в началото ми беше странно, че брокер пише тук и си мислих,че е реклама.Но се зачетох, в някои нейни писания и се оказаха полезни. Тези,които не ме касаят ги подминавам, но не само на Томева, ами на всички. Следя си постовете и коментарите,които ме вълнуват в момента. А пък тези със злобните коментари хич и не ги отразявам. Мен ,като продавач ме интересува движението на пазара и най-вече кой,къде и какво търси. В началото и аз не се бях задълбочила в правилата на форума и мен няколко пъти ме триха, но сега съм по наясно и си чета за удоволствие и за нова полезна информация! Айде, успешно лято на всички с търсените имоти:)

# 577
  • София
Избрах имат за покупка, договорихме се за цената с продавача. Сега подготвям необходимите документи за пред нотариуса.
Обаче аз съм недоверчива и все мисля да ли няма с нещо да ме излъже- да вземе парите, а на мен да остави някакъв проблем.
Възможно ли е точно преди изповядването ли на предварителния договор да наприви нещо с все още настоящия си имот? да го завещае (/ дари на някой друг?Какво може да провери и какво не може нотариуса?Може ли стария собственик да използва копие от стария си нот.акт, за да направи имотна измама, за да спечели още пари?
Много шантави въпроси ми се редят в главата ама имам нужда да ги споделя.

# 578
  • София
B.U 2, защо не вземете адвокат да прегледа документите?

# 579
  • In the shadows of my mind
Избрах имат за покупка, договорихме се за цената с продавача. Сега подготвям необходимите документи за пред нотариуса.
Обаче аз съм недоверчива и все мисля да ли няма с нещо да ме излъже- да вземе парите, а на мен да остави някакъв проблем.
Възможно ли е точно преди изповядването ли на предварителния договор да наприви нещо с все още настоящия си имот? да го завещае (/ дари на някой друг?Какво може да провери и какво не може нотариуса?Може ли стария собственик да използва копие от стария си нот.акт, за да направи имотна измама, за да спечели още пари?
A имате ли основание да подозирате нещо гнило в продавача?
Опитайте да договите плащане след вписване, ако е възможно. Ако сте с ипотеката - банката ще преведе чак след вписване, т.е. може да сте спокойни в този случай.

# 580
Да запитам, какви документи подготвя купувача за пред нотариус? Ако сте със заем, тревогите са излишни.

# 581
Удостоверение за семеен статус и за липса на данъчни задължения.
Нотариусите мисля, че винаги в деня на изповядването проверяват още веднъж имота и ако има проблем, просто няма да изповядат.

# 582
От къв бяс купувачът да има липса на данъчни задължения?! Това се изисква само за продавача.

# 583
  • София, Bulgaria
Ако сделката е в София, нотариусът и да проверява все тая...информацията е стара в системата, поне от преди 12 дена. За това време...всеки знае какво може да се случи...то и за 1 ден пак може.

# 584
И как тогава може да сме сигурни, че всичко е наред? Излиза, че само ако се купува с банка е сигурно, така ли? А когато се купува с налични средства? Когато и адвокат и нотариус са направили проверка? Това достатъчно ли е?

Общи условия

Активация на акаунт