Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-10

• 105 965
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Аз също ще купувам с налични средства, но засега не съм се притеснила особено.

# 586
Моята сделка е утре. Peace
Никакви документи за семеен статус и липса на задължения не са ми искали.
Само пари. Grinning
И на предната сделка пак не са ми искали.
Но може би защото не ползвам кредити. newsm78

# 587
  • София, Bulgaria
И когато се плаща с налични средства може да се договори да се плати по сметка на нотариус или по сметка под условие/ескроу/. Принципът е на двете е, че проданачът получава парите, клед като се впише сделката и ицрезе ново УВТ без тежести върху имота, като и банката всъщност плаща.

# 588
  • София

Скоро ходих при нотариус за да дам пълномощно на мой роднина за реституирани имоти и за да продам кола. И двата пъти от кантората ми извадиха декларации за сем. положение/разведена съм от 1991г. - тогава колата не е била произведена/ и за липса на задължения.
Просто увеличиха таксата с 36 лв за принтиране на 2 листа.
И двете декларации важат до 31.12.2016 г. За колата е ясно, продадена е. Но ако роднината извършва сделки с общите имоти през 2017 г. ще трябва да извадят нови срещу съответната такса.

# 589
За купувача говорим, не за продавача. На мен ми искаха ЛК единствено. Дева, чакам те с новини утре  Hug

# 590
Моята сделка е утре. Peace
Само пари. Grinning
Но може би защото не ползвам кредити. newsm78

Нашата сделка беше в сряда, като половината пари са с кредит. Искаха ни и семеен статус и липса на данъчни задължения.

# 591
  • София
На мен като продавач ми искат една камара документи, защото купувачът е с кредит. Не ми е приятно, но няма как. Само да мине след това и покупката и не искам и да чуя да ходене по разни институции.

# 592
За купувача говорим, не за продавача. На мен ми искаха ЛК единствено. Дева, чакам те с новини утре  Hug

Именно. Peace
На продавачите искат и семейно положение, и ред други неща.

Мария! Hug bouquet

# 593
  • София
На продавачите искат и семейно положение, и ред други неща.
Защо се иска актуалното семейно положение?
Не е ли по-логично какво е било то по време на покупката на жилището? Аз когато купувах апартамента бях разведена, а сега съм омъжена. Тях това последното какво ги интересува...

# 594
Тонче,ми интересува ги дали продаваш ти или ти и съпругът ти- това се определя от това кога е придобит имота. Peace Например той не може да продава , нещо което не е негово т.е. придобито е извън брака от теб-може като покупка,може като дарение,наследство,нама значение.Тоест продава , този който е купил. Peace

DeVa®, спорен и успешен понеделник Peace Peace

# 595
  • София
Sause baus, аз това го разбирам, но в моя случай с какво спомага актуалното ми семейно положение. Според мен с нищо. Мисля, че Решението за развод ще им е по-полезно, както и Удостоверението за брак. Така ще могат да видят датата на развода, както и кога съм се омъжила повторно и ще отдъхнат облекчени, че сама съм купила жилището. Това че към дадения момент пише, че съм омъжена за еди кой си и имам дете не знам с какво би обогатило инфото на банката.
Майка ми когато продаваше точно за Решението за развод я погнаха, та се наложи да вади копие, тъй като го беше изхвърлила.

# 596
  • София, Bulgaria
Тонка, необходимо е актуално сем. положение, за да се види, че към момента си омъжена и  в този случай ще искат от съпруга ти да завери при нотариус декларация по чл. 26 от СК за съгласие да продадеш апартамента и че не е единствено сем. жилище продавания имот. Той не е собственик, но СК го защитава, да не би да остане на улицата. За това се иска актуален сем. статус, щото може и 2-ри път да си разведена/извинявай/ тогава няма да се иска. А иначе ходенето по инстанци, особено лятото е чудноооо...И това, че купувачите са с банка няма значение...и да не са, пак се изискват същите документи понякога и повече.

# 597
  • София
Томева, благодаря, че ми изкристализира въпроса.  bouquet
Честно, нямаше и да ми хрумне, че мъжът ми може да има някакви претенции към имот, който не е негов. Сега ще го зарадвам, че му предстои разкарване до нотаруис.  Grinning
Е пак ме зачовърка. Ако с мъжа ми сме разделени, но не официално разведени, означава ли, че без неговия подпис не бих могла да си продам жилището, в купуването на което няма абсолютно никакво участие?

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 07:26 от Тонка*

# 598
Значи проверка за тежести в деня на изповядването не гарантира, че такива няма?

# 599
  • София, Bulgaria
Тонка, гледа се по документи, какво е положението...гледай да не го ядосваш... Joy...друг вариант е като се покаже, че той има и друг имот/ако има разбира се/, но накои нотариуси си искат декларация все пак.

Общи условия

Активация на акаунт