Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-10

• 105 947
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Значи да преговорим. Купувам жилище с изцяло мои пари, а след 6 години сключвам брак. Сега ММ трябва да си даде височайшето съгласие, за да не остане на улицата. Е добре де, аз от улицата ли съм го взела тоя човек? Mr. Green
И не, по документи няма собствени имоти. Ще има наследствени някога.
Та да си кажа, че протестирам срещу законите.  Grinning

# 601
Да, точно затова се иска съгласието на съпруг/съпруга, за да не се продаде, без той да знае, единствено жилище.

Sause baus!, благодаря! bouquet

В 11 ми е сделката.

# 602
А ако имам НА за друго жилище, семейно, пак ли трябва да го влача при нотариуса? Имам идея да продам след време жилище, което ми е дарено, когато съм била на 4г, а съпругът ми не е тук.

# 603
Има ли риск когато се купува наследствено жилище. Разбрах, че апартамента, който гледахме го продава младо момче наследник. Ще купуваме с кредит. Но се замислих, тоз наследник дали има нотариален акт, какво точно трябва да разбера за да съм спокойна.

# 604
Има ли риск когато се купува наследствено жилище. Разбрах, че апартамента, който гледахме го продава младо момче наследник. Ще купуваме с кредит. Но се замислих, тоз наследник дали има нотариален акт, какво точно трябва да разбера за да съм спокойна.

Ако е единствен наследник не виждам да има проблем някога.

# 605
  • София, Bulgaria
А ако имам НА за друго жилище, семейно, пак ли трябва да го влача при нотариуса? Имам идея да продам след време жилище, което ми е дарено, когато съм била на 4г, а съпругът ми не е тук.

Не, защото доказвате, че продаваният имот не е единствено семейно жилище, но както казах добре е да се консултирате с нотариуса, защото някои държат на декларация, независимо, че явно не е единствено семейно жилище.
Преди 3 години купувахме апартамент, чиято собственичка живееше в Германия. Тя изпрати пълномощно на майка си, да продава имота, но според нас имаше пропуски в него, липсваха основни атрибути, не бяха изписани коректно имената. Ние отказахме да изповядаме сделка с такова пълномощно, те не искаха да вадят ново и майка и реши да ни докаже, че не сме прави и намери нотариус, който беше съгласен да изповяда сделката. Съответно ние взехме писмено становище от 5 нотариуса, че не може с това пълномощно...и така. Излишно е да казвам, че стана скандал и продавачката, която не е наша клиентка ни обвини в какво ли не...дори жалби пуска и т.н. За това казвам, че нотариуса има право да прецени.

# 606
Идвам да докладвам, че сделката ми мина без забележки!  smile3501

И да се похваля, че вече съм горд собственик на още едно жилище, (трето)! bowuu

Също да благодаря на съфорумка, която ми помогна с нот. услуги!  newsm51

На 01.08 ще си получа новия НА. Party

Томева, моите продавачи също имат друго, семейно жилище, но съпругата на продавача присъстваше, въпреки, че по НА апартамента се води само на него..

# 607
DeVa®,честито  със здраве да си го ползвате!

# 608
  • Бургас
DeVa®, честито!!!  Hug

# 609
Идвам да докладвам, че сделката ми мина без забележки!  smile3501

И да се похваля, че вече съм горд собственик на още едно жилище, (трето)! bowuu

Също да благодаря на съфорумка, която ми помогна с нот. услуги!  newsm51

На 01.08 ще си получа новия НА. Party

Томева, моите продавачи също имат друго, семейно жилище, но съпругата на продавача присъстваше, въпреки, че по НА апартамента се води само на него..

Честито! Пожелавам Ви бързо възвръщане на инвестицията!

# 610
Честито на Дева! Да си го ползва със здраве или бързо да си възвърне инвестицията!))

ПП. Защо сега е този срок удължен за НА ? Не е ли направо в деня на изповядването , нотариуса слага подпис и печат на документа изготвен от адвокат на фирмата и си тръгваш с него (помня се вписваше някъде май още в нотариата) След нотариуса  парите се превеждат в същия ден на купувача, след това  чакаш да се изнесе  от жилището , когато сте се разбрали (обикновено месец),  Това цял месец и половина да чакаш документа за собственост  защо е? Такава ли е практиката сега newsm78?

# 611
  • София
Дева е писала 1 август. Не е месец и половина.  Peace

Честит нов имот, Дева!

# 612
  • Бургас
ПП. Защо сега е този срок удължен за НА ? Не е ли направо в деня на изповядването , нотариуса слага подпис и печат на документа изготвен от адвокат на фирмата и си тръгваш с него (помня се вписваше някъде май още в нотариата) След нотариуса  парите се превеждат в същия ден на купувача, след това  чакаш да се изнесе  от жилището , когато сте се разбрали (обикновено месец),  Това цял месец и половина да чакаш документа за собственост  защо е? Такава ли е практиката сега newsm78?
Тя имаше предвид, че тогава ще си получи вписания нотариален акт. След като се изповяда една сделка нотариалният акт се вписва в Агенция по вписванията. Там нещата малко се бавят.

# 613
Дева, честито  bouquet
Моят НА излезе на следващия ден, да не би да има разлика в различните градове?

# 614
  • Бургас
Дева, честито  bouquet
Моят НА излезе на следващия ден, да не би да има разлика в различните градове?
Има, да. Моят го взех след 2-3 дни.
В Несебър например през лятото се чака около седмица /доста повече отколкото в Бургас/.

Общи условия

Активация на акаунт