Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-10

• 106 009
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Браво, Мария! Честито!
Със здраве да си го ползвате Peace

# 481
Благодаря ти, и аз много се радвам за теб  bouquet
То толкова бързо стана, че ми е като на майтап цялата работа. Не направихме предварителен договор.

То и аз съм така. Peace
Със здраве и любов да се ползва! bouquet
Не знам с каква цел е, дали за инвестиция, но само положителни емоции да има в него! Heart Eyes Hug

# 482
Здравейте!Утре ни предстои подписване на предварителен договор за закупуването на жилище.За кои неща да внимаваме и да питаме?
Благодаря предварително!
Bellanina, внимавайте за абсолютно всичко, всяка клауза е важна. Лошото е, че като нямате опит може да не се сетите да включите някоя такава ...

# 483
Успех с покупките !  bouquet

По моя случай, решихме вчера да направим оферта на новата цена,която бяха обявили за апартамента. Паднахме само с 900 евро от посочената, казаха че ще ни върнат връщане до края на деня  Stop Обадиха се в 18 :00 , и казали на брокерката,че са решили да направят козметичен ремонт и да го пуснат с 5 хиляди от горе  Laughing И отказват нашата оферта. Обявата продължава да си седи в сайта на старата цена  newsm78 Имам чувството,че някои хора изобщо не знаят какво искат да правят ..

# 484
  • In the shadows of my mind
Moят съвет е да се откажете от имота.
Разбирам какво разочарование би било за вас, особено щом имота ви е харесал много и сте усетили хубави емоции покрай него, но просто не си заслужава нервите, които ще е необходимо да изхабите. Преди време и ние бяхме харесали имот, но собственичката не знаеше какво иска и как го иска. Въртя ни известно време с "иди ми, дойди ми", променя цената, чуди се и т.н. и ние просто решихме да не си го причиняваме повече.

# 485
Здравейте!Утре ни предстои подписване на предварителен договор за закупуването на жилище.За кои неща да внимаваме и да питаме?
Благодаря предварително!
Bellanina, внимавайте за абсолютно всичко, всяка клауза е важна. Лошото е, че като нямате опит може да не се сетите да включите някоя такава ...
Кажете за какво да внимавам,четох за някакви тежести и т.н.наистина нямам опит в това!

# 486
Преди подписване на предварителен договор трябва да знаете поне основните положения за имота:
- кой е собственик и кой продава (ако е фирма - кой я представлява, упълномощен ли е, има ли Решение на общо събрание на собствениците за продажба на имота; ако е частно лице - колко са собствениците, има ли наследници, има ли съсобственици - съпрузи, деца, братя/сестри)
- има ли тежести имота и имал и е в миналото (история на ипотеки, възбрани и т.н.) - имат ли в момента УВТ, на което ясно се вижда състоянието на имота
- добре си опишете на какви пари, при какво положение и в какви сроковете купувате - изповядване да стане до дата Х, като преди тази дата те да са предоставили всички документи, които искате, кога влизате във владение, в какво състояние е имота, как ще бъде извършено плащането
- ако купувате с кредит - банката вече трябва да ви е дала списък с всички документи нужни за имота
- добре е, ако имате възможност, адвокат да прегледа нещата преди да подпишете, за да сте спокойни, че вашият интерес е защитен
- клаузата при разваляне на договора да бъде във ваша полза - да ви дължат двойно капаро например.

# 487
Отказахме се, днес пак почваме с огледите  Tired

# 488
  • София
И при мен има раздвижване- още на 3 ден от пускането на обявата имаше 2 желаещи (1 искаше разглеждане на цената, а другият- време за размисъл,е отказа се,но сега иска среща за разговор и закупуване). Сега и още един човек го иска, но с мебелите,за да го дава под наем, та как се калкулира обзавеждането  newsm78,четох,четох,но не мога да се ориентирам...
За другият имот обаче няма желаещи и мислим да започнем смъкване на цената,макар че 1 от брокерите,с които работим още си държи на мнението,че ще е по - добре да ги продадем заедно като тристаен,а не поотделно като двустаен и ателие,а другият брокер пък твърди,че се търсят малки апартаменти и наистина всеки ден води хора за оглед. Лошото е,че ако продадем този,в който живеем пръв,а останалите вда се закучат- оставаме на улицата Rolling Eyes

# 489
Здравейте! Имам един глупав въпрос , но съм нещо притеснена. Не намерих тема подходяща, ако някой е видял да даде линк.
Имаме малко спестени пари, имаме и малко жилище ( прекалено малко) , което мислехме да продадем и съчетаем нещо за по-добро . Не живеем в него, но изчакваме, защото пак не ни излизат много сметките, искаме да досъберем нещо без да теглим заеми.
Сега ще стана смешна , но ще питам. Чета на няколко места, че ще се въведе еврото и има предположения ( Мецан да не ми се смее), че може да е 1 към 1 с лева. Спестяванията са ни в евро. Това означава , че ще сме на загуба със спестяванията, а ако го продадем също може би . Ако сложим парите в лева и мине на този вариант тогава излиза, че ще можем да купим нещо сносно и добро. Вече изгоряхме преди години , сега ако пак така стане не знам.  Как е по-добре да се държат парите с оглед да може да се запазят или знам ли какво ще става.
http://epicenter.bg/article/Bryuksel-maha-leva-i-vavezhda-evroto/104738/7/50

Последна редакция: нд, 03 юли 2016, 20:38 от Sun Ray

# 490
  • София
В момента 1 Е = 1.95583 лв.
Кога, как и на какъв курс ще стане въвеждането никой не може да каже.
Аз не се наемам да прогнозирам дългосрочно.
Печеля от форекс търговия на борсата, но само ден за ден.
Може да разнообразите портфейла - в момента GBP пада заради Брексита и е изгодно да се купува.
Но пък може да падне още...........
Сложно е и малкия човек винаги е прецакан.

# 491
Парите не са ни много , но не са и малко да не се притеснявам. Не разбираме и не играем на борсата. Преди точно доларът се вдигна , когато продадохме и сме на минус , затова и сега почвам да се тревожа. То , ако е като сега съотношението лев -евро добре е май, но чета , че 1 евро за 1 лев може да стане (дали е възможно след като сме в борд валутен не му разбирам) Този вариант ме притесни , защото така направо горят спестяванията в евро. Тези в левове печелят.

# 492
 Laughing
Твърде много сме далеч от влизане в евро зоната.
Няма как 1 лев да се приравни на 1 евро.
Въобще... дори не знам как може да се хабите да се притеснявате за подобни неща. Живейте си живота и стискам палци да си намерите скоро желаното жилище Simple Smile

# 493
Парите не са ни много , но не са и малко да не се притеснявам. Не разбираме и не играем на борсата. Преди точно доларът се вдигна , когато продадохме и сме на минус , затова и сега почвам да се тревожа. То , ако е като сега съотношението лев -евро добре е май, но чета , че 1 евро за 1 лев може да стане (дали е възможно след като сме в борд валутен не му разбирам) Този вариант ме притесни , защото така направо горят спестяванията в евро. Тези в левове печелят.
В страните които въведоха еврото, народа остана прецакан, особено Франция Италия , Гърция. Най вероятно и нас това ни чака.
Най добре е да нямаш никакви пари. Няма как да се прецакаш.

Сега и още един човек го иска, но с мебелите,за да го дава под наем, та как се калкулира обзавеждането  newsm78,четох,четох,но не мога да се ориентирам...

Обзавеждането няма особена стойност. Ако човек купува за живеене, съвсем никаква стойност. Ако е за под наем, то търси се евтино и стабилно обзавеждане, за никакви пари. Тоест 1000-2000лева за всичко заедно.
Не знам какво да посъветвам, как да калкулирате мебелите, но не очаквайте голяма разлика. Купува се имот, мебелите са консуматив.

# 494
Чета на няколко места, че ще се въведе еврото и има предположения ( Мецан да не ми се смее), че може да е 1 към 1 с лева. Спестяванията са ни в евро.

Много се говореше по този въпрос, но опасенията са по-скоро, че сегашният курс от 1,95583 лв/€ е нереален и, че може да ни врътнат с курс от, да кажем 4лв/€, при приемане на еврото. По време на фалита на КТБ се изписаха сума статии, че някой се опитва да клати валутния борд, но всъщност този курс от 1,95583 е приет с акт на Парламента и може да бъде променен само и единствено от Народното събрание.

Общи условия

Активация на акаунт