За правото на лично пространство

• 26 018
  • 419
  •   1
Отговори
# 90
  • София
За правото на личното пространство Щом слагаш ограничения, и бариери в една връзка ти не си готова за връзка. Когато пораснеш, и престанеш с детските игрички ще дойдат и сериозните отношения. Тогава с партньора ще сте в едно пространство, и тези проблеми няма да те измъчват, абе ще ти е леко на душата. И ако искаш, никой да не прочете какво си написала не ползвай социалните мрежи. Поговорете с майка си на 4 очи, и после тя дори да сподели то разговор трудно се доказва, това е нещо като устна уговорка и да подпишеш договор. В случая съобщението е като договор, няма как да се измъкнеш и трябва да застанеш зад думите си.

# 91
Поддържам мнението , че всеки трябва да уважава личното пространство на партньора и останалите , но днес съвсем несъзнателно попаднах в ситуация , в която имах възможност да проверя тел на партньора ми. Отворих 2 файла с видео на мен , за които знаех и се изкушавах да отворя и останалите , но се почуствах отвратена от себе си - релевантно как би следвало да се чуства съпруга й по мое мнение .
От друга страна имам причини да се съмнявам в поведението му. Та в мен възникна дебата  дали не трябваше да продължа или да си заравям главата в пясъка . В този смисъл мисля, че би трябвало да се изяснят позициите в открит разговор , но от друга страна може би е по-добре да се замълчи , за да не се нанесат по-големи поражения....
Аз , с този пост , търся съвет от вас момичета как би трябвало да постъпя .
Убедена съм , че не са въвлечени други жени , но мисля , че изкушението да се търсят такива се е зародило. Объркана съм ... Не искам да говоря зад гърба му , но.....?
Ще ви бъда благодарна , ако имате време да ми дадете насоки.

# 92
  • Тра-ла-ла
Тия, дето не слагат бариери във връзките си, са Мария Гошо Иванови (примерно) във Фейсбука Laughing Голяма грешка е хората да си мислят, че влизайки във връзка - те ще си имат "половинка". Не нещо цяло, отделна личност, а половинка с която ще бълбукат в общата супа и изведнъж ще спрат да съществуват като личности и ще се слеят в един организъм Tired Сигурно и в тоалетната нямат право на лично пространство и докато единият ака, другият си бръсне краката  Joy

# 93
  • София
Няма какво да се лъжем- ако ти изнася да не се потвърдят съмненията ти, няма да ровиш.
Но, ако искаш да знаеш истината- ще проследиш и ще решиш как да реагираш после, ако се окажеш права.

# 94
 Absurt, чисто практически не ми изнася да понеса истината , но желая да спася връзката и да я освежа поне

# 95
  • Sofia
Сигурно и в тоалетната нямат право на лично пространство и докато единият ака, другият си бръсне краката  Joy

Е, чак толкова екстремни не сме, ама определено се е случвало да извършваме паралелни дейности в банята (при нас е едно с тоалетната). Така, де, времето е ценно и е най-добре да е разумно утилизирано. Mr. Green

# 96
Тия, дето не слагат бариери във връзките си, са Мария Гошо Иванови (примерно) във Фейсбука Laughing Голяма грешка е хората да си мислят, че влизайки във връзка - те ще си имат "половинка". Не нещо цяло, отделна личност, а половинка с която ще бълбукат в общата супа и изведнъж ще спрат да съществуват като личности и ще се слеят в един организъм Tired Сигурно и в тоалетната нямат право на лично пространство и докато единият ака, другият си бръсне краката  Joy
Явно не можете да си представите, че не всеки живее във Фейсбук и че го ползват единствено за връзка с роднини. Все едно вашите родители са си вкарвали отделни стационарни телефони вкъщи  Crazy

# 97
Явно не можете да си представите, че не всеки живее във Фейсбук и че го ползват единствено за връзка с роднини. Все едно вашите родители са си вкарвали отделни стационарни телефони вкъщи  Crazy

Взе ми думите от клавиатурата.
 Сливането в един организъм няма нищо общо с фейсбук. В момента спи в другата стая. Личното пространство всеки го приема по свой си начин. Нямам против да ми се чете кореспонденцията, по голямата част от нея е в групи.

axel_chiara2430 - имала си съмнения, проверила си. За мен неизвесността и съмненията са нещо, което не понасям.

# 98
I.Hr  не си позволих да проверя , защото не съвпада с моите принципи . Ти си наясно в какво положение бях от друга тема , ако си спомняш.

# 99
Скрит текст:
спомням си. тъй като и аз съм навлизала в лично пространство по-повод съмнения, мнението ми е такова.

# 100
Моля да ме извините , че измествам темата на авторката , ми се натрупа много. Ако е наложително , моля модератор да ме уведоми .

# 101
I.Hr благодаря . Ценя мненията ти много.

Последна редакция: ср, 15 юни 2016, 00:06 от axel_chiara2430

# 102
И ние сме Мария и Гошо във фейса, дори не си спомням защо стана така, първо аз имах профил, после той почна да го ползва, за да участва в една група, така си и остана. Но така или иначе фейсбук не е лично пространство, точно обратното - най-голямата клюкарка е.
Пък и трябва да е луд да седне да чете всичко, което съм изписала там, все едно да ми прочете всички мнения в бг-мамма, само мазохист може да се подложи на това.

# 103
axel_chiara2430, има ли нещо конкретно, което те навежда на тази мисъл? Доколкото помня имате семеен бизнес и сте нон стоп заедно. Т.е. едва ли наистина има нещо.
Скрит текст:
Взе ми думите от клавиатурата.
 Сливането в един организъм няма нищо общо с фейсбук. В момента спи в другата стая. Личното пространство всеки го приема по свой си начин...
И моят спи, лягаме си по различно време, и Фейсът му е запаметен на моя лаптоп, за да ми е удобно, ако се наложи да отворя някой линк (нямам мой, не ползвам), в случая си е на негово име, мразя Фейсбук и не искам да фигурирам там  Stop

# 104
  • Sofia
   При мен единственият мотив да не съм предоставила свободен достъп до пощата и Facebook акаунта си е, че много често подготвям различни изненади на любимия, детайли и подсказки към които се крият именно на тези 2 места. Laughing Ето, че все пак имам какво да прикривам. Joy

Общи условия

Активация на акаунт