Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 53

• 77 114
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Прочете ли скрития ми текст? Ако потърсиш повече информация, ще откриеш подобни текстове навсякъде, включително и на самата листовка, без значение от езика.

То и лекарствата за стимулации са не съвсем безопасни, така че като сме се хванали на хорото, ще го играем Hug

Напълно съм съгласна с теб, няма друг начин. Сега седя и си чакам да дойде време за първия преглед чаааак на 25 или 26 юли. Ще се побъркам. А сутринта бях с едно адско гадене имах чуството че ще умра.

# 661
прочетох, ама понеже половината свят хептен не ползва лекарства затова се запитах коя половина точно  Crazy
и ние го пием тоя медрол преди да се каже че има бременност, като има го спираме.
а евентуалните изследвания са баш в  бременния период.
Не. Аз го пих до девета седмица. Съвсем си бях бременна Laughing

Ето някои от местата, където може да се прочете повече
Скрит текст:
References
1. "Product Information. Solu-Medrol (methylprednisolone)." Pharmacia & Upjohn, Kalamazoo, MI.

2. Baethge BA, Lidsky MD, Goldberg JW "A study of adverse effects of high-dose intravenous (pulse) methylprednisolone therapy in patients with rheumatic disease." Ann Pharmacother 26 (1992): 316-20

3. Belmonte MA, Cequiere A, Roig-Escofet D "Severe ventricular arrhythmia after methylprednisolone pulse therapy in rheumatoid arthritis." J Rheumatol 13 (1986): 477-9

4. Chikanza C, Fernandes L "Arrhythmia after pulse methylprednisolone therapy." Br J Rheumatol 30 (1991): 392-3

5. Lyons PR, Newman PK, Saunders M "Methylprednisolone therapy in multiple sclerosis: a profile of adverse effects." J Neurol Neurosurg Psychiatry 51 (1988): 285-7

6. Fujimoto S, Kondoh H, Yamamoto Y, Hisanaga S, Tanaka K "Holter electrocardiogram monitoring in nephrotic patients during methylprednisolone pulse therapy." Am J Nephrol 10 (1990): 231-6

7. Swartz SL, Dluhy RG "Corticosteroids: clinical pharmacology and therapeutic use." Drugs 16 (1978): 238-55

8. Spoor TC, Rockwell DL "Treatment of optic neuritis with intravenous megadose corticosteroids: a consecutive series." Ophthalmology 95 (1988): 131-4

9. Bernini JC, Carrillo JM, Buchanan GR "High-dose intravenous methylprednisolone therapy for patients with diamond-blackfan anemia refractory to conventional doses of prednisone." J Pediatr 127 (1995): 654-9

10. Gunnarsson R, Lundgren G, Magnusson G, Ost L, Groth CG "Steroid diabetes--a sign of overtreatment with steroids in the renal graft recipient?" Scand J Urol Nephrol Suppl 54 (1980): 135-8

11. Black DM, Filak AT "Hyperglycemia with non-insulin-dependent diabetes following intraarticular steroid injection." J Fam Pract 28 (1989): 462-3

12. Chrousos GA, Kattah JC, Beck RW, Cleary PA "Side effects of glucocorticoid treatment. Experience of the Optic Neuritis Treatment Trial." JAMA 269 (1993): 2110-2

13. Dandona P, Junglee D, Katrak A, Fonseca V, Havard CW "Increased serum pancreatic enzymes after treatment with methylprednisolone: possible evidence of subclinical pancreatitis." Br Med J (Clin Res Ed) 291 (1985): 24

14. Pateman J, Williams MP, Filshie J "Retroperitoneal fibrosis after multiple coeliac plexus blocks." Anaesthesia 45 (1990): 309-10

15. Williams IA, Mitchell AD, Rothman W, Tallett P, Williams K, Pitt P "Survey of the long term incidence of osteonecrosis of the hip and adverse medical events in rheumatoid arthritis after high dose intravenous methylprednisolone." Ann Rheum Dis 47 (1988): 930-3

16. Clinkscales A, Cleary JD "Steroid-induced avascular necrosis." Ann Pharmacother 36 (2002): 1105

17. Bijlsma JW, Duursma SA, Bosch R, Raymakers JA, Huber-Bruning O "Acute changes in calcium and bone metabolism during methylprednisolone pulse therapy in rheumatoid arthritis." Br J Rheumatol 27 (1988): 215-9

18. Decramer M, Stas KJ "Corticosteroid-induced myopathy involving respiratory muscles in patients with chronic obstructive pulmonary disease or asthma." Am Rev Respir Dis 146 (1992): 800-2

19. Lieberman A, Le Brun Y, Glass P, Goodgold A, Lux W, Wise A, Ransohoff J "Use of high dose corticosteroids in patients with inoperable brain tumours." J Neurol Neurosurg Psychiatry 40 (1977): 678-82

20. Saisu T, Sakamoto K, Yamada K, Kashiwabara H, Yokoyama T, Iida S, Harada Y, Ikenoue S, Sakamoto M, Moriya H "High incidence of osteonecrosis of femoral head in patients receiving more than 2 g of intravenous methylprednisolone after renal transplantation." Transplant Proc 28 (1996): 1559-60

21. Cruess RL "Experience with steroid-induced avascular necrosis of the shoulder and etiologic considerations regarding osteonecrosis of the hip." Clin Orthop Jan-Feb(13 (1978): 86-93

22. Salomon F, Weinberger A, Levy L, Gelber M, Pinkhas J "Intra-articular corticosteroid-induced peripheral leukocytosis." Isr J Med Sci 22 (1986): 408-9

23. Gutknecht DR "Chemical meningitis following epidural injections of corticosteroids." Am J Med 82 (1987): 570

24. John GR, Stark WJ "Periorbital urticarial drug reaction associated with intravenously administered methylprednisolone." Am J Ophthalmol 113 (1992): 588-90

25. Campbell IA "Aggressive psychosis in AIDS patient on high-dose steroids." Lancet 2 (1987): 750-1

26. Klein JF "Adverse psychiatric effects of systemic glucocorticoid therapy." Am Fam Physician 46 (1992): 1469-74

27. Travlos A, Hirsch G "Steroid psychosis: a cause of confusion on the acute spinal cord injury unit." Arch Phys Med Rehabil 74 (1993): 312-5

28. Pies R "Persistent bipolar illness after steroid administration." Arch Intern Med 141 (1981): 1087

29. Judd FK, Burrows GD, Norman TR "Psychosis after withdrawal of steroid therapy." Med J Aust 2 (1983): 350-1

30. Louis DS, Hankin FM, Eckenrode JF "Cutaneous atrophy after corticosteroid injection." Am Fam Physician 33 (1986): 183-6

31. Rao KV, Anderson RC, O'Brian TJ "Successful renal transplantation in a patient with anaphylactic reaction to Solu-Medrol (Methylprednisolone sodium succinate)." Am J Med 72 (1982): 161-3

32. Kamm GL, Hagmeyer KO "Allergic-type reactions to corticosteroids." Ann Pharmacother 33 (1999): 451-60

33. Mansfield LE, Ting S, Haverly RW "Anaphylaxis caused by the sodium succinate ester of hydrocortisone and methylprednisolone." J Asthma 23 (1986): 81-3

34. Mendelson LM, Hamburger RN "Anaphylaxis-like reactions to corticosteroid therapy." J Allergy Clin Immunol 54 (1974): 125-31

35. McDougal BA, Whittier FC, Cross DE "Sudden death after bolus steroid therapy for acute rejection." Transplant Proc 8 (1976): 493-6

36. Freedman MD, Schocket AL, Chapel N, Gerber JG "Anaphylaxis after intravenous methylprednisolone administration." JAMA 245 (1981): 607-8

37. Niewoehner DE, Erbland ML, Deupree RH, Collins D, Gross NJ, Light RW, Anderson P, Morgan MA "Effect of systemic glucocorticoids on exacerbations of chronic obstructive pulmonary disease." N Engl J Med 340 (1999): 1941-7

38. Wysenbeek AJ, Leibovici L, Zoldan J "Acute central nervous system complications after pulse steroid therapy in patients with systemic lupus erythematosus." J Rheumatol 17 (1990): 1695-6

39. Baethge BA, Lidsky MD "Intractable hiccups associated with high-dose intravenous methylprednisolone therapy." Ann Intern Med 104 (1986): 58-9

Аз лично за себе си съм приела рисковете и при следващ трансфер, пак ще съм на Медрол. Единственото, което казвам е, че никой си няма идея какво отражение ще има след 20 години. Ама то с всяко лекарство е така.

# 662
на мен ми казаха, че трябва да го пия и след пол. тест евентуално до третия месец. Аз го пих само 10 дни, после го спрях и имах биохимична. Но това в моя случай, де.

# 663
Да де, до 9-10а седмица се пие, което си бременност отвсякъде.

# 664
  • София
Момичета резултатът ми е 26.01 малко е нисък но ...как мислите

10ти ден ли беше днес, на 5дневни ли? Ми нисичък е, но това въобще не е важно, значение има само как ще се удвоява, има доста успели момичета с ниски първоначални стойности, аз самата същи имах ниско ЧХГ, когато забременях със сина ми Hug Hug Hug

# 665
  • София
то с всичко е така, и въздуха и водата не се знае с какви вредности са в днешно време  Rolling Eyes
аз пък не го пия медрола, макар че ми го предписват, зле ми се отразява , ставам до вц-то по много пъти вечер.
и фраксипарин и аспирин също не ползвам, макар че ги предписват.
и вливки не правя, защото според мен не помагат.

# 666
на мен ми казаха, че трябва да го пия и след пол. тест евентуално до третия месец. Аз го пих само 10 дни, после го спрях и имах биохимична. Но това в моя случай, де.

А от къде можеш да си сигурна че спирането на Медрола е причината за биохимичната?

# 667
Аз също имам опит с интралипида. И правя уговорката, че имунологията е област, в която нямам познания, и в този смисъл не заставам на страната нито на имунолозите в Надежда, нито на доц. Русев. Споделям опит. На мен интралипида не ми помогна по никакъв начин. Независимо, че ми го вливаха, бремеността ми беше неуспешна. В същото време той доведе до страхотен срив в имунната ми система, чиито последици овладяване беше продължителен и мъчителен за мен период. Изпитах облекчение, когато разбрах, че в Надежда няма да ми правят такива вливания. Бих се радвала да помогне на някого, явно всичко е индивидуално. Просто моят опит с него беше лош.

# 668
Бамба, така е. Аз и затова не се вкарвам в излишни филми, няма нищо сигурно на този свят.

# 669
Както казваше един мой преподавател - Всеки си има слабо място в организма. То и цигарите убиват, ама прадядо ми живя до преклонна възраст, пафкаше си ги все едно яде солети и си умря от старост. За разлика от него,  моята леля- негова внучка, почина от инсулт, следствие на високо кръвно + цигарите, които допълнително стесняваха артериалните съдове...
Та, че си забравих мисълта, по същество- ако тие писано да се обесиш, няма да се удавиш. Медрола я повлияе на някой, я не. Ето, виждате, че и Интралипида са го изписали на човек с инсулинова резистентност и Хашимото, а резултата е повече от прекрасен!

# 670
Боби, пусни го пак след 48ч и стискаме палци да е двойно  Hug
Имунолозите в Надежда са ужасни  ooooh!

# 671
Боби, пусни го пак след 48ч и стискаме палци да е двойно  Hug
Имунолозите в Надежда са ужасни  ooooh!
+ Peace пусни го след 48ч
ахахахаха аз пък им свикнах на имуноложките. Вече си ги приемам като двете Ко-мами на моята бебка. За всичко се допитвам до тях и винаги ми се обяснява подробно. Просто първоначалната комуникация с тях е трудна. Но определено на моменти имам чувството, че някой неща са излишни..като плацентарните. Май взимат процент от тях.. newsm78

# 672
Момичета резултатът ми е 26.01 малко нисък ми се струва как мислите ?

# 673
Това е трета тема, в която питаш Mr. Green В другите две всички казаха да пуснеш след 48 часа. Да повторим и тук Hug

# 674
Има много успешни бременности с ниски нива на чхг в началото, важното е да се удвоява на около 48ч.  Peace
Шакира, никакъв подход нямат, груби и арогантни са, това ме накара да отида при доц. Русев- разговаряхме около час, отговори подробно на всичките ми въпроси, даде ми имейл и телефон, на който да му пращат резултати от определени изследвания, при + тест.
Не коментирам компетентността на тези в Надежда, но губят много пациенти заради грубостта си.
Трансфера ми се падаше около Великден и ги питах как се процедира с вливка, когато те не са работа, обясниха ми. Отложиха се нещата и трансфера беше след празниците, отидох да им кажа и да ги питам как става, когато са на работа- Пенкова каза на Балтаджиева- "Е, за стотен път ще й обясняваме на нея" и врътна очи, при което побеснях  #Cussing out На въпрос защо се налага вливка, ми казаха- ами, защото така сме ви написали като коментар  Close  Има и още, но ще замълча, че се ядосвам и сега.

Общи условия

Активация на акаунт