Отчаяние

• 38 848
  • 338
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Скрит текст:
Имам проблеми с хормони - лекарите казват, че е от стреса ...нямам никакви изменения и  от 3 месеца съм на еутирокс ... само това, гледам да не пия дори и успокоителни - не мисля, че ми влияят ...

Лекувай се, ходи на изследвания по-често /поне в началото/ за да знаеш дали има ефект от лечението, дали дозите на лекарството са точни или им трябва корекция. Един от основните странични ефекти при заболяване на щитовидната жлеза е депресия, липса на всякакво желание за всичкп и нищо не може да те развесели. Нормализирай си хормоните в необходимите граници и проблемът ти ще изчезне на 90-95%. За останалото - помисли какво те прави щастлива и го прави. Казваш, че ходиш на маникюр, фризьор - значи се поддържаш, което е мн хубаво, но ако ти сама не се харесваш, трудно е на друг да придадеш усещането, че си красива, за това си повиши самочувствието. То не може да си винаги весел и щастлив, всеки си има и кофти моменти, но те не трябва да са постоянно състояние.
Изобщо не е задължително човек да има депресия, може просто да няма енергия. А и авторката може да няма депресия, насъбрало и се е, вкиснала се е и толкова. Ще и мине. Ако не може да спи добре и да ходи на работа да отиде и на психиатър, пък той да прецени има ли връзка с щитовидните неща или не и ако има каква е.
Това което тя описва си е абсолютна депресия. Очевидно има и причина - нарушена функция на щ.ж.
В нейния случай, без необходимата доза лекарства няма да й мине - има хормонален дисбаланс, установен вече, с назначено лечение.  Ще си пие хапчетата до живот и това й е решението. Нито е първата нито последната с такъв проблем.
Диагнози по интернет не могат и не бива да бъдат поставяни. Това, което описва е подтиснатост, дали е депресия може да каже лекар. А пак казвам, не е задължително при нарушена функция човек да има депресия. Нито е задължително щом продължава да е подтисната лекарствата и да не са достатъчно. Има си изследвания, лекари и ще я видят. Не знам защо толкова много хора искат да практикуват медицина в този форум.

# 76
Бояна, това да категоризираш човек, който два пъти в темата каза, че му идват суицидни мисли, като "вкиснала" също не е правилно. Защото е възможно подценяване.

# 77
  • Sofia
И аз съм се чувствала точно като авторката, пък не съм доживот на лекарства. Но ако си бях останала с бившия мъж, може би и в психодиспансера щях да съм вече. Наистина лесно се поставят диагнози по интернет и се предписват хапченца и "нищо няма да ти стане от такова мъничко хапченце".
Че има нужда от лекар - ендокринолог, психотерапевт, да, но те да определят има ли нужда и от какво лечение.

# 78
  • София
Бояна, това да категоризираш човек, който два пъти в темата каза, че му идват суицидни мисли, като "вкиснала" също не е правилно. Защото е възможно подценяване.
Това да категоризираш изобщо човек по интернет не е правилно. Малкото лекари, които познавам и пишат тук никога не го правят, това може да ти говори достатъчно. Човек пита за човешката страна и можем да отговаряме за нея. Че трябва да се ходи на лекар трябва, авторката ходи, а и да не иска да отиде това не е отговорност на непознати във форум. Пък да наричаш в лицето суициден човек, да го сугестираш с това, както и с диагнози е широко известно като вредно. Това имам предвид аз, без да имам право да казвам на някой какво да прави, разбира се. Нито имам желание да споря.  Peace

# 79
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Имам проблеми с хормони - лекарите казват, че е от стреса ...нямам никакви изменения и  от 3 месеца съм на еутирокс ... само това, гледам да не пия дори и успокоителни - не мисля, че ми влияят ...

Лекувай се, ходи на изследвания по-често /поне в началото/ за да знаеш дали има ефект от лечението, дали дозите на лекарството са точни или им трябва корекция. Един от основните странични ефекти при заболяване на щитовидната жлеза е депресия, липса на всякакво желание за всичкп и нищо не може да те развесели. Нормализирай си хормоните в необходимите граници и проблемът ти ще изчезне на 90-95%. За останалото - помисли какво те прави щастлива и го прави. Казваш, че ходиш на маникюр, фризьор - значи се поддържаш, което е мн хубаво, но ако ти сама не се харесваш, трудно е на друг да придадеш усещането, че си красива, за това си повиши самочувствието. То не може да си винаги весел и щастлив, всеки си има и кофти моменти, но те не трябва да са постоянно състояние.
Изобщо не е задължително човек да има депресия, може просто да няма енергия. А и авторката може да няма депресия, насъбрало и се е, вкиснала се е и толкова. Ще и мине. Ако не може да спи добре и да ходи на работа да отиде и на психиатър, пък той да прецени има ли връзка с щитовидните неща или не и ако има каква е.
Това което тя описва си е абсолютна депресия. Очевидно има и причина - нарушена функция на щ.ж.
В нейния случай, без необходимата доза лекарства няма да й мине - има хормонален дисбаланс, установен вече, с назначено лечение.  Ще си пие хапчетата до живот и това й е решението. Нито е първата нито последната с такъв проблем.
Диагнози по интернет не могат и не бива да бъдат поставяни. Това, което описва е подтиснатост, дали е депресия може да каже лекар. А пак казвам, не е задължително при нарушена функция човек да има депресия. Нито е задължително щом продължава да е подтисната лекарствата и да не са достатъчно. Има си изследвания, лекари и ще я видят. Не знам защо толкова много хора искат да практикуват медицина в този форум.

Аз диагноза не съм й давала. По нейни думи и по името на предписаните й хапчета, разбрах за хормоналния й дисбаланс. Все пак от обща култура човек може да има понятия. Явно лекр/и са й диагностицирали проблема, щом са й изписали лекарства. Че е за лекар за лекар е момичето - но за ендокринолог, не за психиатър ooooh!. При наличие на открит проблем, би следвало да се лекува и това няма нищо общо с форума.
При авторката не става въпрос за моментно състоние, а за дълъг период от време, така че не сравнявайте лошото настроение породено от кофти случки /което трае кратко време/, с лошо настроение без видима причина /което трае месеци или години/. Съвсем различни неща са.

# 80
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Аз диагноза не съм й давала. По нейни думи и по името на предписаните й хапчета, разбрах за хормоналния й дисбаланс. Все пак от обща култура човек може да има понятия. Явно лекр/и са й диагностицирали проблема, щом са й изписали лекарства. Че е за лекар за лекар е момичето - но за ендокринолог, не за психиатър ooooh!. При наличие на открит проблем, би следвало да се лекува и това няма нищо общо с форума.
При авторката не става въпрос за моментно състоние, а за дълъг период от време, така че не сравнявайте лошото настроение породено от кофти случки /което трае кратко време/, с лошо настроение без видима причина /което трае месеци или години/. Съвсем различни неща са.
Ти не си лекар, тя е била на лекар, ако е счел, че има депресия или настроението и има връзка с хормоните можеше да и изпише антидепресанти заедно с Еутирокса. Общата култура не стига, за да бъдеш лекар. Не е задължително хората с хормонални проблеми да имат депресия, иначе половината страна щеше да е в депресия. Но както казах, всеки има право да прави каквото пожелае. Да учиш медицина и да специализираш е трудно. Затова ако на човек му е мечта явно най-лесно може да я сбъдне в интернет. Толкова от мен.

# 81
Авторката не е "в лошо настроение без видима причина". Мъжът й е темерут, а тя му трепери и живее в страх той да не я зареже. Това ако е причина за добро настроение  ooooh!

# 82
  • София
Обикновено към Елтироксина не изписват антидепресанти, т.к. самия елтиросин коригира нивата на хормоните, ама явно ти знаеш повече.

# 83
Аз открих проблема... Успях някак си да му откл телефона и да го преровя и видях - обаждания по вайбър към някаква жена, нейни снимки и то отпреди дни - изпращани по вайбър.... Твърди, че нямал връзка с нея , но си говорел с нея, защото с мен не можел... А според мен - не говори с мен, защото е намерил друг човек, с който да го прави... Обвинява мен за всички, а този път не се чувствам виновна по никакъв начин! Колкото и проблеми да сме имали, можехме да седнем да говорим, а не така! Щом е допуснал да  споделя с нов човек - жена, а не с мъж приятел... проблема за мен е огромен.. Аз нз какво да направя оттук нататък.. получих няколко нервни кризи вчера... и той остана заради това, сигурна съм, че ако не се беше стигнало до това щеше да си събере багажа.. честно казано дори ми се губят части от целия скандал явно заради  преживяното... Наистина незнам какво да направя...

# 84
bilval,
сигурно не очакваш да чуеш точно това, нито пък искам да го оправдавам.
Но..
Има вероятност и да е прав - не е изневяра, а отпускане и разговори с друга.
Защото в последно време е виждал край себе си вечно мрънкаща, нещастна и неудовлетворена жена, за която е чувствал вина. Как да й сподели нещо?

# 85
Билвал, от обвинения и скандали няма полза.
Трябва да се успокоиш, колкото и да ти е трудно. Вземи си почивка и отиди при майка си, за да не бъдеш сама.

# 86
Той е бил с нея, намерих я !!! Намерих всичко, разбрах за всички лъжи - уж много работа, а я е водил по екскурзии.... уж нямал време за мен, а намерил време за друга!!!!! Уж не била никоя и не искал да е с нея и нямало и да бъде, а в същото време не знае дали да ми иска прошка или да се разведе с мен?!?!?!?
Не трябваше ли да ме моли а аз да не го искам?!

# 87
bilval, ако продължиш да ровиш и да правиш нервни кризи, е съвсем сигурно, че ще се влошиш. нямаш ли близък човек, който да вкараш в ситуацията и да ти е опора?

Сега прочетох развитието. Случило ти се е нещо, което се случва на страшно много жени, не е болка за умиране. Не съм чула и видяла прегрешил мъж да се моли на жена си да го приеме обратно и да му прости. Обикновено е зает да я обвинява, че тя е виновна, а той нищо лошо не е направил. Очаквай и нападки, за дето си му ровила в личното пространство. Махай го тоя мъж и това е  ooooh!

# 88
  • София
Аз открих проблема... Успях някак си да му откл телефона и да го преровя и видях - обаждания по вайбър към някаква жена, нейни снимки и то отпреди дни - изпращани по вайбър.... Твърди, че нямал връзка с нея , но си говорел с нея, защото с мен не можел... А според мен - не говори с мен, защото е намерил друг човек, с който да го прави... Обвинява мен за всички, а този път не се чувствам виновна по никакъв начин! Колкото и проблеми да сме имали, можехме да седнем да говорим, а не така! Щом е допуснал да  споделя с нов човек - жена, а не с мъж приятел... проблема за мен е огромен.. Аз нз какво да направя оттук нататък.. получих няколко нервни кризи вчера... и той остана заради това, сигурна съм, че ако не се беше стигнало до това щеше да си събере багажа.. честно казано дори ми се губят части от целия скандал явно заради  преживяното... Наистина незнам какво да направя...
Добре, какво е онова, което не можеш да преживееш в този мъж? Не си щастлива с него, явно той не те иска, по-добре ще е да не сте заедно. Даже и деца нямате. Отхвърлянето ли те травмира така?
Потърси терапевт ако си толкова зле да те центрира малко, да ти даде техники да се справиш с преживяванията си. Даже и личния лекар да даде лек антидепресант, за да се кротнеш и да помислиш върху нещата. Това е само един мъж, нищо особено, не се втрисай така.  Hug

# 89
Бояна, това ние с нашите към 40 годинки вече го мислим, ама иначе, авторката предполагам е в 20те си още. Ако е тип по-привързваща се, и ще го преживее тежко, нормално.

Мога и още да кажа, но не смея, ще ме баннат, но ето първата половина: Мъж, ако го видиш, червата да му се влачат, му кажи....... Повечето го знаят.
Знам как звучи, но много риби има в морето.

Общи условия

Активация на акаунт