"ЮЛЧЕ, време не остана, скоро ще те гушка горда мама

• 64 998
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Аз точно се чудех за памперсите... първото си дете го родих в Шейново и бебетата не бяха при нас, а ни ги даваха през 3 часа. Сега като родя живи и здрави тук в Благоевград, бебетата ще са си при майките до колкото знам. В този случай предполагам, че аз ще му сменям памперсите, нали така ? Малко ми е тъп въпроса, но да знам да сложа ли пакета в чантата за родилното, защото предния път ми ги донесоха на другия ден памперсите  newsm78 Чудя се да сложа ли и някаква пелена и подложка за всеки случай. Вече съм в 9 месец, а чантата не ми е напълно готова  Rolling Eyes

# 571
По списъцуте в интернет пише да нагласим памперси за акушерките и за нас след като са вече при нас ...

# 572
По принцип всяко бебе трябва да си има кърпички и памперси, но ако има някакво забавяне, акушерките вземат от пакетите на другите бебета.
Ваня, аз сменям памперса, защото бебето вече е в моята стая. Иначе в часовете за хранене като като минават по стаите предлагат мляко, вода и смяна на памперс (малко като стюардеси). Бебето ми го дадоха с пакета памперси и кърпички, които аз първоначално им дадох. В багажа си бях взела хавлийка, подложка, тампони за грим, които напоявам със зехтин и мажа дупето на бебето. Мислех дори да не ползвам много мокри кърпи и да го мия на мивката, но още ми е трудно да стоя права и да се движа и тези амбиции ще си ги запазя като се пооправя.

# 573
Благодаря за отговорите Simple Smile Значи ще си сложа пакетите с памперсите и мокрите кърпи в чантата да са си там, даже и крем за дупето ще взема Simple Smile

# 574
  • морето и сините вълни :)
Благодаря за пожеланията, момичета!
Искам да споделя нещо, за което преди известно време се чудехме тук повечето мами - как да е облечено бебето при изписване. Бях решила да е с боди с къс ръкав и чорапки, и една пелена евентуално. Тук в МД в следродилно отделение е доста горещо, всички бебета са с камизолки, ританки, завити с бебешка олекотена завивка и поларено одеалце. В първия момент това ми се видя прекалено, но се оказа, че ако бебето остане само по камизолка при смяна на памперса започва да киха, защото се замотах, а като го кърмя само с дрешки, без одеало му изстиват ръчичките. Та мисля да се пренасоча боди с дълъг ръкав, пелена и поларено одеалце при изписването. Всеки сам си решава разбира се, но исках да споделя, тъй като май щях да направя грешка.

А в стаите климатици има ли?
Моя син е раждан на 24 ти август.
В стаята беше с тънки гащички до под коляно,чорапки и камизолка.Завит с бархетна пелена.
Нямаше климатик и това беше напълно достатъчно.Да не говорим че като правихме опити за кърмене загряваше това дете.
Сега пак съм приготвила абсолютно същите неща за беба и то от баткото.
За мен това е малко в повече поларено одеало и олекотена завивка.
Ако има климатик ок ,ама ако няма е ужасно дебело навлечено .

# 575
Наистина е навлечено, едва се вижда, че има бебе в кошчето, може моето да е зиморничево просто Simple Smile климатици на 12 ет. няма. Обясниха на деня на отворените врати, че климатиците в родилна зала ги изключват като излезе бебето. Явно избягват да комбинират бебета и климатици.
ВЪв втория багаж имах и кремче за зърна, и подплънки за кърмачки, за да не ми се цапа нощницата от спонтанни изпускания, че предния път тези петна много ме дразнеха. От едната страна на подплънката има малка лепенка, за да не се размества в случай, че си без сутиен.

# 576
Елена,Африканчо честито да сте живи и-здрави и да се радвате на бебчетата си  Hug

# 577
Добро утро момичета Simple Smile Нещо май затихва темата.
Пипа къде си как си?
Дени ти как си? Всичко наред ли е?
Аз и снощи имах стягащи чести контракции, но малко. Утре съм на тонове и преглед. Дано всичко да е наред, че вече съм в 38 г. с.
Желая ви хубава неделя Simple Smile

# 578
Здравейте и от мен, и аз от два дена имам стягащи и понякога болезнени контракции, вчера даже и кръста нещо ме заболя през нощта. Нещо се притеснявам дали ще разбера ако почнат родилни контракции, че и на преглед съм чак в сряда.

# 579
Здравейте и от мен!
Пипа, би трябвало да е родила вече. Чакаме я с хубави новини.
Африканчо, как си? Как е бебчо?
Дени1111, как си?
Аз също има много контракции и болезнени. Кръстът също ме наболява. Ще видим кога ще дойде момента.Утре, аз също съм на ЖК и тонове, ако не съм родила. Вече съм в 39г.с.
Темата затихва може би, защото повечето от по-активните родиха и си гледат бебчетата или може би не им се пише вече. Simple Smile

# 580
Здравейте мамчета  , честито на родилите здраве и бързо въстановяване Ви желая на Вас и бебчетата. И аз съм в очакване , снощи имах контракции и стягане на корема докато гледахме мача с мъжа ми  Grinning и му казвах , че може да се поразходим до болницата , но уви пак се разминахме. Утре съм на преглед при АГ  smile3543да видим той какво ще ми каже , че влизам вече в 40 седмица.  Praynig дано новините ме зарадват .  newsm44  ylinfant

Последна редакция: нд, 03 юли 2016, 12:14 от violetajelyskova2317

# 581
Аз съм 36 Г. С и май повечко ви следя и задавам въпроси доста преди мен сте ..

# 582
Аз засега съм добре. Нямам признаци на започващо раждане, но то не е и задължително да има такива. На преглед съм средата на седмицата.
Аз също ще раждам в МД и знам, че там е мнооого топло. Няма климатици в следродилно, освен в единичните стаи. Опит нямам, но ми изглежда много странно толкова много да обличат/завиват бебенцата. Доколкото знам, при новородените е опасно както изстудяването, така и претоплянето. От Училището за родители там останах с впечатление, че следват правилото за +1 кат към тези на майката.

# 583
  • Варна
Здравейте момичета, вчера след мача се появиха първите ми контакции и докато си мислех, че са подготвителни, станаха на  4мин. За 10 минути стигнахме до МД Варна, вече бяха на 1 минута.
За 45 минути благодарение на д-р Бейлерян и екипа родих бебчо Иван-3300 и 52 см.
Тук има централна клматизация и в родилна зала и в стаите. Бебетата са д дълго ръкавче и

# 584
Честито, Красимира! Да ти е жив и здрав Иван, а на теб - бързо възстановяване! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт