Перилни препарати и омекотители – 39

• 82 098
  • 729
  •   1
Отговори
# 315
Ignorance is bliss, както казват американците.
Както и да е, парите са си ваши, мозъкът също.

# 316
  • Варна
TAED...дори за козметика от нисък клас като дезодоранти АХЕ или шампоан Лореал...разликата е унищожителна.През няколко години правех този тест, купувах от МЕТРО защото ми е наблизо, а нали те работят само с официален внос...и носех абсолютно същите от Париж...Думите не стигат да ти опиша разликата...все едно не сравнявах дезодоранти, а EDT и дезодорант...за шампоаните беше подобно.Въздържай се от обидни коментари, защото някои от нас ( особено Секмет ) знаят доста повече за индустрията и нейните правила, за които ти дори не предполагаш.И не е този начинът да разкрием информацията...

# 317
  • Стара Загора
Продължавам да не мога да разбера защо някой ще купува препарати предназначени за други пазари, какво им е на тукашните?
Защото качеството им не е същото, а и ги продават на не ниски цени, дори и на промоции  Peace

Кои тукашни препарати визираш, че се продават на не ниски цени, дори и на промоции? Защото Персил и Ариел много често са промоции по 6 и нещо-7 лв. за 20 пр., което като цена не срещам при перилните препарати паралелен внос.

# 318
  • Варна
 Теед моите уважения към знанията ти  bouquet. С удоволствие чета всичко написано от теб. Не съм химик и грам понятие си нямам от химия,но имам очи все пак. Няма сила,която да ме убеди,че немският Ариел не е по-добър от тоя на нашия пазар-сори. Не ползвам паралелен внос,говоря за такъв купен от немски супермаркет да кажем седмица назад. Същото важи и за дрогерийната козметика. Кремове на Лореал-дрогерийни купени в ДЕ и същите купени тук......В Берлин струва един крем 9.99евра на промоция-тук е 24лв. пак на промоция....Ок с това съм съгласна нека е по-скъп,ама не е същият мамка му  #2gunfire #2gunfire #2gunfire. Затова специално за козметика пък предпочитам българската напоследък или купувам маркова от амазон.

# 319
  • София
Продължавам да не мога да разбера защо някой ще купува препарати предназначени за други пазари, какво им е на тукашните?
Защото качеството им не е същото, а и ги продават на не ниски цени, дори и на промоции  Peace

Доказано ли е? Експертиза newsm78

# 320
Въздържай се от обидни коментари, защото някои от нас ( особено Секмет ) знаят доста повече за индустрията и нейните правила, за които ти дори не предполагаш.И не е този начинът да разкрием информацията...
TAED знае много повече, отколкото предполагаш, така че недей рипа. Опитай се да видиш и другата гледна точка.

# 321
Проличава си кой не е чел предходните теми...

# 322
  • Варна
Наясно съм със знанията, много научих от TAED, ни най-малко не рипам.Аз просто предложих трета гледна точка.Разбира се, няма как да опиша впечатления и опити за 15 години назад...в едно съобщение.

# 323
Пиша, преди да съм прочела темата, но ще се върна и ще чета...
Пера с Ариел-до преди 2 години с течен, сега основно с капсули. Да ви кажа, гадна ми е миризмата му.
Преди няколко години купувах Ариел, който ми носеха от Турция-миришеше на бензин!
Пробвах известно време да пера и с Первол-отново не ми харесва като миризма. Използвам и трите вида Первол-трите не ми допадат като миризма. Преди години обожавах миризмата на Омо. Взех си от Лидл, когато го пуснаха, но той не миришеше изобщо. Знам, че миризмата е последната като определяща, но искам прането ми да мирише на нещо, което харесвам, а не е така. А що се отнася до качеството на перилните препарати-Первол и Ариел ми изпират прането добре, пералнята ми е висок клас, обаче не мога за никоя от изброените марки да кажа, че е уау! Пазарувам предимно от Метро и вече не знам, какъв прах за пране да си купя, за да съм доволна напълно.

# 324
Защото качеството им не е същото, а и ги продават на не ниски цени, дори и на промоции  Peace

Кои тукашни препарати визираш, че се продават на не ниски цени, дори и на промоции? Защото Персил и Ариел много често са промоции по 6 и нещо-7 лв. за 20 пр., което като цена не срещам при перилните препарати паралелен внос.
Пресен случай - гел капсулите на Персил в Кауфланд. Почти на половин цена ги купувам от Германия. Омекотителите също, там качеството не е същото със сигурност. Мога да посоча и почистващи препарати, не са по темата, Цилит и други, които купувам на по-малко от 2 евро, а в Бг са по 5-6 лв.

# 325
  • София
Пиша, преди да съм прочела темата, но ще се върна и ще чета...
Пера с Ариел-до преди 2 години с течен, сега основно с капсули. Да ви кажа, гадна ми е миризмата му.
Преди няколко години купувах Ариел, който ми носеха от Турция-миришеше на бензин!
Пробвах известно време да пера и с Первол-отново не ми харесва като миризма. Използвам и трите вида Первол-трите не ми допадат като миризма. Преди години обожавах миризмата на Омо. Взех си от Лидл, когато го пуснаха, но той не миришеше изобщо. Знам, че миризмата е последната като определяща, но искам прането ми да мирише на нещо, което харесвам, а не е така. А що се отнася до качеството на перилните препарати-Первол и Ариел ми изпират прането добре, пералнята ми е висок клас, обаче не мога за никоя от изброените марки да кажа, че е уау! Пазарувам предимно от Метро и вече не знам, какъв прах за пране да си купя, за да съм доволна напълно.

Пробвай Персил. Мисля, че ще ти допадне повече от изброените.

# 326
  • Стара Загора
Скрит текст:
Защото качеството им не е същото, а и ги продават на не ниски цени, дори и на промоции  Peace

Пресен случай - гел капсулите на Персил в Кауфланд. Почти на половин цена ги купувам от Германия. Омекотителите също, там качеството не е същото със сигурност. Мога да посоча и почистващи препарати, не са по темата, Цилит и други, които купувам на по-малко от 2 евро, а в Бг са по 5-6 лв.
[/quote]Говорим за цени на перилни препарати от официален внос спрямо цени на перилни от паралелен внос, а не цени в Германия (примерно), защото не всеки пътува извън граница, че да си купува. И ставаше въпрос, че малките вносители слагат двойнни че и повече надценки и цената на Персила (примерно) от вън е двойна спрямо цената на Персила официален внос, а качеството на вносния препарат, не е чак двойно спрямо тукашния, че да предпочета него. Виж, ако се продават вносните на цени като тукашните, и са в срок на годност, бих си купила. Да си призная преди няколко години давах луди пари за скъпи перилни препарати от (паралелен внос), но вече-не, именно защото са с изкуствено надути цени, за мен.

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 15:43 от galeta

# 327

Никой не е сравнявал цени в големите и богати държави с тукашните. За разликата си има обективна причина. В Германия живеят над 10 пъти повече хора, чиято средна покупателна способност е няколко пъти по-висока от тази на българина. Пазарът е несравнимо по-голям. Ние не само, че сме една шепа народ, но и масово се купуват бюджетните брандове. Как искате да е по-евтино? И това не важи само за битова химия.

Сравнявахме цените на гаражните търговци, внасящи с куфари и бусове, с тези на препаратите, които се внасят официално.

По отношение на качеството, понастоящем разликата във формулировките за различните пазари е минимална или никаква. Ако говорим за P&G и Henkel, с изключение на суперкомпактните им прахове, които никога не са се внасяли официално тук и в половин Европа, всичко останало е на практика идентично. Това е закономерно. Производителите видяха, че се пести повече от унифицирано производство, отколкото от регионално формулиране.
Беше време когато наистина имаше такива разлики, но и тогава те не винаги бяха в ущърб на продуктите за източноевропейския пазар. Имаше формулировки за югозападна Европа например, които бяха определено по-орязани. Има и други примери, но те изискват повече познания за състава и функцията на съставките...
Накрая, не всяка разлика е продиктувана от цена. И такива примери има, но и там бих могъл да дискутирам само конкретно.

Това са фактите, останалото са самовнушения. Не спирам никого да се завира по претъпканите със застояла стока гаражи и да плаща повече за стари препарати или да си пълни куфарите и да си губи времето с прахове за пране в чужбина. Както написах, мозъците са си Ваши-всеки има глава на раменете си.

По темата на ангро няма да коментирам повече. Само с факти и конкратна информация за състава, ако има желаещи.

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 16:48 от TAED

# 328
  • София
Аз се оглеждам и за прах за цветно и цветоулавящи кърпи на оферта, понеже нямам възможност да деля по нюанси, цветове и т.н. по 3-4 перални  Rolling Eyes .
Е, белите няма с пъстри дрехи да слагам.

Чудя се само дали светлосини/зелени чаршафи и тениски да ги слагам към белите или да ги разделя на трета категория newsm78 Забелязвам по престилките (бели) че са поели и не са вече бели.

ПП: Как може да се омекотят дрехите, без да ползваш омекотител? Със сода ли?

# 329

Пробвай Персил. Мисля, че ще ти допадне повече от изброените.
Благодаря, ще го пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт