Перилни препарати и омекотители – 39

• 82 790
  • 729
  •   1
Отговори
# 420
  • София
ПРедполагам зависи и от петното.....само накапано или стабилно напоено....
Надраскано, ама не просто леко търнато с химикала, а баш надраскано.

# 421
Моето е точка с химикал. Не е нещо фрапантно, но достатъчно, че да не мога да нося дрехата. На мен пък Ариелът ми изпра петно от кръв, при това засъхнало.  Естествено, че не мога да сравнявам с него мастилото и прежалих ризата за момента. Ще продължа да я пускам със светли дрехи в пералнята, дано с още 3-4 пранета се оправи съвсем.

# 422
Вие прали ли сте с него?

Aз не и не бих. Не виждам и защо някой би го ползвал. Ако цената е проблем, има по-евтини препарати, като Tide, Tema, които не са лоши. От тук научих и че промоции на перилни препарати има почти всяка седмица.
Писал съм го и друг път, но ще го повторя. Ефектът от некачествените препарати трудно се вижда след първото или второто пране, но когато стане видим вече е късно и щетите са трудно поправими или непоправими.
Много благодаря!

# 423
TAED, защо не би го ползвал? От скромния си опит с този прах, не забелязах промяна в дрехите. Ползвах за бяло и с оглед на това, че имам сравнително малко бели дрехи, го ползвах доста време. Нямаше поражения. Това беше преди година време.

Днес пробвах и Денк мит за цветното, хареса ми. Но да кажа, че нито той, нито Ариел махнаха петното от мастило от розовата ми риза, за която писах преди седмица. Реших да не я третирам с нищо по-силно и първо я пуснах с Ариел. Малко изсветля, но не е напълно премахнато. Днес повторих с Денк мит-същият ефект. Дано с течение на времето изчезне съвсем.  За нормално замърсените дрехи прахът на ДМ се справи блестящо и ми се струва много икономичен. Сложих около 50 мл, направи  много пяна. За това вече ще слагам посоченото за леко замърсено пране - 45 мл, дори и по-малко колечество. Ароматът му е невероятен, на мен много ми допадна. Фен съм му.
Апта гел за петна се справи при мен с доста голямо петно от мастоло, може да го напръскате и с обезмаслител на Астониш.

# 424
Благодаря за съветите, nor4eto_78!

# 425
  • Бургас
Като казахте обезмаслител, търсих да взема Мелио, че от него бях доволна преди, ама в Кауфланд няма, в Била няма... newsm78 Да не са го спряли нещо или просто там вече не го продават? Имам едно солидно мазно леке, дето е или от рибено масло или от полижинакс и ми трябва нещо за третиране Tired

# 426
Аз вземам от Лидл обезмаслител, за 3 л.в в оранжева опаковка - еднаква работа ми вършат всичките. Ползвам ги обаче  само за кухнята, върху дрехи не съм все още..
С мазните лекета течните се справяха май по-добре....по спомен това от темата.

# 427
А петната, за които говорите, директно в пералнята или накисвате предварително?

# 428
А петната, за които говорите, директно в пералнята или накисвате предварително?
Намокрям дрехата, изцеждам я и пръскам петното. Стои така 15 мин и я пера. До сега не се е случвало да остане петно. Даже машинно масло махах! Но Мегльо нещо го развалиха и минах на Астониш.

# 429
  • София - Рим и обратно
Мелио, не МеГлио Rolling Eyes.
Таед, точно като реклама на кренвирши Леки ми звучат всички такива евтинки прахове и направо се чудя има ли хора да ги купуват, ама явно има. 3 лева спестени на месец си е оферта Laughing пък на дрехите "нищо им няма". Истината е, че хората свикват с гледката на захабените си дрехи и наистина не им прави впечатление, нали е изпрано.
С Ариел прах не ми се е случвало да не се изпере петно от кръв, дори и престояло 1 ден.

# 430
  • София
Мазно петно, намазано със зеления Тест / в кутиите/ не ми е оцелявало върху дреха досега.

Коя е алтернативата на Ариел за цветно? Че пере, пере, но толкова твърди като шкурка дрехи и не миришещи на нищо, все едно няма грам омекотител, не съм имала. Освен да дебна пак за Персил.

# 431
Какви 3 лв. спестени на месец? Как го сметнахте, че спестеното е точно 3 лв.?

Абе имайте заплата или пенсия 300 лв. и ще ви питам аз вас 3 лв. много ли са, малко ли са. ooooh!

# 432
  • оттам, откъдето започва България
Да не остана назад и аз днес си взех прах Денк мит за бяло пране. Довечера ще го пробвам и дано да ми хареса. Имаше от всички видове, които коментирахте по-напред. Явно в нашия град не се купува толкова.  Peace

# 433
Yovanka, и аз съм със същите наблюдения за Тест гел, зелен. Ариел прах за цветно не ми допада. Харесах на ДМ за цветно.
Sekhmet, и аз това си помислих... не всички имат достатъчно средства, за да купуват най-скъпи препарати. В изолиран свят ли се живее, не знам.

# 434
Абе имайте заплата или пенсия 300 лв. и ще ви питам аз вас 3 лв. много ли са, малко ли са. ooooh!

Законно заплата от 300 лв на месец не може да има. Въпросните 3 лв на месец съм сметнал бързо, наум ЗА КОЛИЧЕСТВОТО ПРЕПАРАТ, КОЕТО УПОТРЕБЯВАМЕ ВКЪЩИ. Именно затова и съм писал в 1 л.
Колкото и да се спестява, надали е повече от цената на дрехите, които ще се похабят, това е важното, а не дали са 3-6-9... лв на месец.

И ако някой е препоръчвал да се купуват САМО най-скъпите препарати, надали съм точно аз. Именно в едно от предходните мнения препоръчах два от по-евтините.

За "изолиран свят"-да. Стремя се да се изолирам от немислещи същества.

Последна редакция: пн, 25 юли 2016, 13:47 от TAED

Общи условия

Активация на акаунт