Перилни препарати и омекотители – 39

• 82 029
  • 729
  •   1
Отговори
# 45
Гледам ,че сега има промоция на капсули на Ариел не съм вземала досега отзиви.В кауфланда има  промоция.
Ползвам ги в момента, наблюденията ми са, че не перат като праха, но не са лоши за нормално замърсено пране. Ползвам ги за спално бельо и кърпи, защото ухаят много хубаво.

# 46
Здравейте, искам да попитам за препаратите за черно пране - от какъв сте доволни и как дозирате от него? При пълна пералня с тъмни дрехи 4-5 кг. колко мл слагате? По-малко от колкото обикновен прах или същото количество? newsm78
Винаги съм ползвала препарат, който пише че става и за бяло, и за цветно, но искам да видя как ще е с такъв за тъмни дрехи.

# 47
Колкото пише на етикета, толкова слагаме. Обикновено дозировката на тези специализирани препарати е дадена за 2,5 кг зареждане, което означава, че за 4 - 5 кг трябва да сложиш двойно.

# 48
  • Пловдив
От този Ариел има ли доволни

# 49
Аз предпочитам прахообразният му вариант Grinning

# 50
Колкото пише на етикета, толкова слагаме. Обикновено дозировката на тези специализирани препарати е дадена за 2,5 кг зареждане, което означава, че за 4 - 5 кг трябва да сложиш двойно.

Да, значи оттам ми идва заблуждението, съответно ще трябва да увелича двойно дозата. Мерси! Peace bouquet

# 51
Здравейте, искам да попитам за препаратите за черно пране - от какъв сте доволни и как дозирате от него? При пълна пералня с тъмни дрехи 4-5 кг. колко мл слагате? По-малко от колкото обикновен прах или същото количество? newsm78
Винаги съм ползвала препарат, който пише че става и за бяло, и за цветно, но искам да видя как ще е с такъв за тъмни дрехи.

Ако досега си прала тъмни дрехи с универсален препарат /за бяло и за цветно едновременно/, дрехите би трябвало да са ти поизбелели. За тъмни и черни дрехи може да ползваш също прах за цветно Peace

# 52
Препоръчвам препаратите на Frosch:
Скрит текст:

Изпират добре, миришат на чисто, много леко и ненатрапчиво.
Има ги и в течен вариант.

# 53
  • София
Така. В къщи - ремонт (слава Богу приключи!)

Реших да изпера дантелените пердета с препарата за пердета от Джъмбо. Малко шише, течен, тяхна марка си е май (надписите на гръцки). Веднъж го ползвах, направи доста пяна, но нямах големи проблеми. Този път обаче.... пералнята преля, направо започна да шурти по пода, а спазих точно дозировката. За пръв път ми се случва, а толкова години пера с нея. Не си купувайте този боклук от Джъмбо. После с ръце изгребвах пяната от люка, пусках изплакване, едва си оправих пералнята. Пише, че избелва, дрън-дрън, бялото ми перде си е все така сиво.

Но, за пореден път да похваля праха на Денкмит. Мъжът ми се нацапа порядъчно с латекс - тениска и боксерки. Особено боксерките смятах да ги хвърлям, беше ги наклепал отвсякъде, а и те - черни, с бял латекс - чудна картинка. Не даде да ги хвърля, били му любими, удобни и т.н. Сложих ги за пране, но понеже беше вече късно, ги пуснах чак на другия ден към обяд, на 60 градуса, с праха за цветно.
Хора, боксерките излязоха абсолютно чисти, без нито едно петно от латекс, при това засъхнал латекс, знаете, че няма чистене! Тениската имаше някаква изкуствена нишка и са останали още няколко петънца, но ще я пробвам още веднъж на 60 градуса и се надявам да се изпере.
Шапка свалям на този прах! bouquet

# 54
  • София
Ти в някоя предна тема не писа ли, че си сложила по-малко от дозировката и пак се е пенил. Този пък, ако си сложила цялата.. представям си.  Joy

Този Фрош официален внос ли е и каква му е цената?  newsm78

# 55
Препоръчвам препаратите на Frosch:
Скрит текст:

Изпират добре, миришат на чисто, много леко и ненатрапчиво.
Има ги и в течен вариант.

Тук има само течните. Показаните от теб прахове за съжаление не съм виждала никъде.

# 56
Мислех, че ги има в ДМ България. В Германия ги продават в ДМ

https://www.dm.de/frosch-vollwaschmittel-pulver-citrus-p4001499144974.html

# 57
Не, DM си внасят само собствените марки. Фирмата вносител на Фрош у нас не внася праховете, а само течни, омекотители и почистващи препарати, като обикновено омекотителите са станали на малеби от старост.

# 58

Да, значи оттам ми идва заблуждението, съответно ще трябва да увелича двойно дозата. Мерси! Peace bouquet

Еее, чак двойно май не е... В табличката не Первол пише, че за 4-5 кг пране се добавят 30 милилитра към дозата. Ако водата ти е средно твърда и прането средно замърсено трябва да сложиш 90 милилитра за 2-3 килограма, и 90+30=120 милилитра за 4-5 килограма. Peace

# 59
  • София
Ти в някоя предна тема не писа ли, че си сложила по-малко от дозировката и пак се е пенил. Този пък, ако си сложила цялата.. представям си.  Joy

Да, но предния път прах само 1 перде и реших, че като има пространство в люка, се е разпенило заради това. Сега прах 5 пердета общо и затова сложих цялата доза.
Ужас и безумие просто... Shocked

Общи условия

Активация на акаунт