Перилни препарати и омекотители – 39

• 82 567
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
За зимни черни якета ползва Елви за черно пране. Ухае хубаво, държа да отбележа, че прането ми не е било с петна и захабявания.

# 91
  • София
Привет,
свърши ми Корала за черни дрехи и  трябва да купя отново гел за черни дрехи, но от стандартния внос. До сега само Корал съм използвала и моля да ми дадете препоръки към какво да се ориентирам за покупка (отивам в Кауфланд).

Вземи си течния Ариел за тъмни и цветни дрехи. Върши същата работа.

# 92
В Билла Ариел е 6,99 лв. и ще е някак глупаво да го вземе от Кауфланд за 12 лева. Laughing
В Кауфланд има една марка Burti. Тя също е немска като Корал и имаше доволни от нея през годините.

Скрит текст:
Как в този пек носите черни дрехи, не ви знам.

# 93
Благодаря за съветите. Значи ще се разходя до Била.
Относно черните дрехи - за съжаление мъжът ми трябва да се съобразява с много строг дрес код (черно, тъмно синьо, кафяво и за разкош светло синьо и бежово) по отношение на цветовете.

# 94
За зимни черни якета ползва Елви за черно пране. Ухае хубаво, държа да отбележа, че прането ми не е било с петна и захабявания.

Едва ли възрастен човек има дрехи с петна и захабявания, еле пък ежедневно черно яке...Все пак не се капем като децата, нали Wink Но има и друг тип замърсявания, като пот, миризми и т.н...та липсата на петна не е показател за чиста дреха все пак...

Черно, подобно на всеки друг цвят като червено , зелено и т.н., пера с прах за цветно пране..

# 95
Благодаря за съветите. Значи ще се разходя до Била.
Относно черните дрехи - за съжаление мъжът ми трябва да се съобразява с много строг дрес код (черно, тъмно синьо, кафяво и за разкош светло синьо и бежово) по отношение на цветовете.
Горкият човек. Бих казала, че това е издевателство.

Ей това търси в Билла:
Скрит текст:

# 96
Sekhmet, благодаря.

# 97
teta75
От жегата сигурно понякога не се усещаш и хапеш, но няма да те отразяват.

# 98
Здравейте,не съм спирала да ви чета,но рядко пиша.ММ както сменял маслото на колата си напръскал гащите и сложихме на петната Тест(помислих,че нали е масло,а теста се справя с мазни петна)Да,ама не,не се изпира.Търках ги и със сапун за петна,пак нищо.Дали не трябваше с обезмаслител още в началото(както той самия си предложи,но аз нали уж съм по-веща и не го послушах).Та сега се чудя има ли изпиране,или вече са фиксирани петната?Помагайте!   newsm78

Ако не си гладила "гащите",насипи обилно върху петната талк. Лекичко потъркай с пръст-да се набие в плата и да постои 7-8 часа поне. После изтупай.Спасявала съм така дрехи,но напръскани я с олио я с някаква друга мазнина. Петно от масло за кола не съм пробвала,но мисля,че ще помогне.

# 99
..........А пък докато го изхабиш или трябва да висиш с едно шише вода, за да го отмиваш от чекмеджето, или да го слагаш в барабана, примерно в една чашка от течен препарат.

Да върна малко темата - това все пак е вариант, ако не се отмива от чекмеджето, нали? Пак ще си се изперат дрехите, ако прахът се сложи директно в барабана.

# 100
Аз бих го отмила с шише вода допълнително още в началото. Не ми се вижда добра идея директно в барабана...вярно, капсулите се разтварят и там директно, но все пак...като се има предвид днешните перални и програми с колко малко вода перат, има риск да остане неразтворен...?
 Това само при пране в реално време. При отложен старт няма как обаче Confused

# 101
Да върна малко темата - това все пак е вариант, ако не се отмива от чекмеджето, нали? Пак ще си се изперат дрехите, ако прахът се сложи директно в барабана.
Да, разбира се, че ще се изперат, ако прахът се разтвори напълно. Обаче по принцип мястото на праха е в чекмеджето. В зависимост от праха и количеството дрехи е възможно да не се разтвори правилно и да остане залепен върху дрехите. Аз предпочитам да си го слагам в чекмеджето.

# 102
  • оттам, откъдето започва България
При по-малко пране съм го правила това, но в чашката си разтварям праха с вода и така я слагам в барабана. За повече пране не съм пробвала.  Peace

# 103
Момичета, за да не ви се разтваря праха в чекмеджето, най-вероятно водата не тече под силно налягане. За това помага да се изчистят дюзите в горната част на дупката, където се поставя чекмеджето. Ако и това не помогне, може да се провери маркучът за входящата вода - в двата му края има мрежички, които да улавят боклуците във водата и ако те са затлачени, може да пада силата на входящата вода. Третият вариант е налягането във водопровода да е по-ниско, но за това няма "лечение".
Пробвайте също така да разполагате праха по-напред или по-назад в чекмеджето и като установите, че на дадено място се разтваря хубаво, сипвайте го там.
Друг акъл не мога да дам.

# 104
  • оттам, откъдето започва България
Днес в нашия Кауфланд са пуснали Пурлан прах за 80 пранета, огромна кутия е, е можах да намеря такава, че да ви я покажа. Странно, вчера го нямаше, откъде ли са го изкарали и въобще кога е имало такива големи разфасовки?  newsm78 Цена - 14.99 лв.

Общи условия

Активация на акаунт