Перилни препарати и омекотители – 39

• 81 952
  • 729
  •   1
Отговори
# 225
Да се включа и аз с един въпрос- интересува ме какво мислите за  праховете Персил Сензитив и Пурлан бебе. Чудя се на кой от двата да заложа, а отделно, ако сте пробвали нещо друго, също ще се радвам на мнения. Изключвам Тео бебе, Бочко и т.н
ДМ-ския също бих пробвала, а този на Сано сензитив ми се струва някак малко по-агресивен, вие какво мислите, по-запознатите със състава на праховете, ако може да ме посъветват.  Whistling
Пробвай ДМ-ския Ултрасензитив прах...доволна ще останеш. Пере безотказно..

# 226
Признавам си - нямам такъв препарат. Банята я дезификцирам с доместос чат-пат. А честото почистване го правя с т.нар. магическа гъба и вода.
Аха, ясно. Явно не ви е твърда водата.

Да се включа и аз с един въпрос- интересува ме какво мислите за  праховете Персил Сензитив и Пурлан бебе. Чудя се на кой от двата да заложа, а отделно, ако сте пробвали нещо друго, също ще се радвам на мнения. Изключвам Тео бебе, Бочко и т.н
ДМ-ския също бих пробвала, а този на Сано сензитив ми се струва някак малко по-агресивен, вие какво мислите, по-запознатите със състава на праховете, ако може да ме посъветват.  Whistling
Персил Сензитив мисля, че е ясно, че е с добро качество - съдържа хипоалергенен парфюм (но все пак съдържа парфюм: -1), добра избелваща система, добър набор от ензими, няма оцветители.
С Пурлан нямам личен досег, но като му гледам състава, не ми се струва нещо, което да си заслужава покупката.
Сано сензитив не е по-агресивен, напротив - нито съдържа ензими, нито избелители и честно казано се чудя как може да има толкова доволни хора от него. Лошото е, че е много тежко парфюмиран, ерго, не е твърде подходящ за малки бебета и деца.
За Денкмит ултрасензитив teta75 е написала есенцията. Мога да допълня само: никакви парфюми и ароматизатори, никакви оцветители, достатъчно добро ниво на избелители, добър набор от ензими, за да бори най-разпространените петна.
Според мен изборът ти трябва да е между праховете Персил Сензитив и Денкмит ултрасензитив (не течните). Просто вземи който е по-евтин или пробвай и двата и виж кой ще ти хареса повече.
Не ползвай омекотители. Пускай допълнително изплакване. Не ползвай течни препарати за бебешките дрехи, а и за вашите де.

# 227
  • Варна
Като видях съвета да не се ползва омекотител за малки деца, и то е ясно защо, та се сетих да питам - има ли въобще подходяща възраст за ползване на бебешките такива.
Онзи ден си намерих в едно шише позабравен син Сано и реших да го доизразходя та се сетих колко много ми харесваше миризмата му. Същото стана и с един течен Персил сензитив. И двата препарата ги бях загърбила точно заради силната миризма, защото особено след последното раждане изпитвам адска непоносимост към всякакви по-остри миризми. Сега обаче тези си ми харесаха и ми се ще да си взема пак, но малките нямат още 3г. и се чудя дали да ползвам само за големите или мога да карам вече на общо основание.

# 228
  • София
Според мен проблемът не е само в аромата, а по-скоро в изпирането с течните. Започнах чак сега - към 5г. - да пера на общо основание дрехите на щерката с Омо и Ариел прах. Омекотител не слагам и на нашите дрехи, на нейните изобщо не бих. Мисля, че гадостите от храната и въздуха й стигат.
При нея обаче почнаха претенциите - не й харесвало как мирише изпраната играчка, защото миришела на сапун  Crazy Дрехите, сушени на слънце, били ужасно твърди, а тя обичала мекички   Mr. Green
Диване.

# 229
  • София
Прегледах няколко стари теми за препарати за пералня. Взети са втора употреба (една с горно на Миеле  и два АЕГ-а по-големи, с нормално зареждане).
Този на Heitmann 3v1 - не го намерихме по маркетите...
Тук гледам се споменават два в ДМ и един в Карфур (еко)

Май ще избера най-евтиния, ако има избор.

ПП: Само тук ми излезна Heitmann, Но във Варна
Скрит текст:

2. Имам 2-3 вълнени неща и едно палто (с 20% кашмир). Какъв препарат да им взема, че не ми се перат на ръка повече (палтото съм го давал на химическо).
Пералнята има и за вълна програма.

Между другото, след като обезмирисах пералнята си, започнах да пера само с прах за пране (не с течен препарат) и повече не ми се е случвало да ми замирише.
Явно течните препарати полепват по тръбите, не се отмиват хубаво и започва да се вмирисва цялата пералня.
Mdam, поетапно се връщам на праховете, както и ще спра с универсалните препарати (цветно+бяло)

Някой изсипват гела вътре върху дрехите - то няма ли да прецака дрехата като е конц-ран?

# 230
  • оттам, откъдето започва България
Гелът не се изсипва върху дрехите, а се слага в мерителна чашка, която се поставя върху дрехите.  Peace Досега проблем не съм имала.

# 231
  • София
Когато ползвам течен, го изсипвам върху дрехите. Нищо им няма и не виждам какво може да им стане.

# 232
  • оттам, откъдето започва България
Другата седмица в Кауфланд на промоция е прах Персил различни видове - 6,55 лв. за 20 пранета.

# 233
Да се включа и аз с един въпрос- интересува ме какво мислите за  праховете Персил Сензитив и Пурлан бебе. Чудя се на кой от двата да заложа, а отделно, ако сте пробвали нещо друго, също ще се радвам на мнения. Изключвам Тео бебе, Бочко и т.н
ДМ-ския също бих пробвала, а този на Сано сензитив ми се струва някак малко по-агресивен, вие какво мислите, по-запознатите със състава на праховете, ако може да ме посъветват.  Whistling
Пробвай ДМ-ския Ултрасензитив прах...доволна ще останеш. Пере безотказно..

Аз искам да попитам, този прах, става ли и за цветни бебешки дрешки?
Понеже го купих и изпрах по веднъж и бели и шарени такива, но някои от по-тъмните дрешки (с тъмно синьо по тях) ми се стори, че леко изсветляха  Thinking И сега имам още една купчина шарени и не смея да ги изпера с този прах.
Гледам че и за Персил сензитив пишете, че съдържа добра избелваща система, и сега не знам на кой бебешки прах да се спра за цветните дрешки  Rolling Eyes
Помагайте  Blush

# 234
  • София
Моите наблюдения са, че Ултрасензитив ДМ прах избелва повече от Персил Сензитив прах.
Бебешките ги перях без жал, защото тъй или иначе се носят буквално няколко месеца в най-добрия случай. Но ако е дреха за по-дълга употреба, бих ползвала прах за цветни дрехи. Или Ултрасензитив гел за цветни.

# 235
Полинчето, да, избелва Денкмит Ултрасензитив прах на ДМ Peace Аз пера детските дрехи с него, от които да имам една бяла тениска. Всичко друго е цветно, шарено, тъмно Laughing Нормално е да избелва, тъй като е универсален и съдържа кислородни избелители. Няма аромат грам, но лекетата ги ликвидира безотказно...

Ев е права...може би Персила по не  избелва....аз с Персил отдавна не съм прала, но ДМ-ския с бебето си избелва, няма какво да те лъжа...Въпреки това, продължавам да го препоръчвам с две ръце...

# 236
  • Варна
Тогава този ultra sensitive сигурно е подходящ за полиестерна, ветроустойчива, чисто бяла фанела за колоездене, щом избелва ? Или да ползвам от новото ОМО, което имам вкъщи ?

# 237
Избелва цветовете...той е универсален. А универсалните правят бялото да сивее, а цветовете да избеляват. ..по назад Гес май беше писала нещо в този дух, ако си спомням правилно..
В твоя случай за бяла блуза Омото щях да пиша, че е по-подходящ, но нали и той е универсален всъщност , се сетих току що:thinking:
Омо или прах за бяло все пак..

# 238
  • Варна
За бяло - добре, но все пак е от деликатна материя и се чудя кое да избера, че имам 5 такива блузи...

# 239
Да не те объркам и да се прецакат мембраните...с препарат за спортни тъкани не ги ли переш тези спортните?

Общи условия

Активация на акаунт