Перилни препарати и омекотители – 39

• 81 942
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Искам прах, а не течен...

# 241
Разбирам...
Акъл обаче не мога да дам Confused, признавам, не съм наясно с тези мембрани, и с ензимите в конкретните прахове...Дано се включи някой със съвет...

# 242
  • София
За яке с мембрана съм купувал спец.препарат и беше течен.

# 243
Здравейте, четох по диагонал из темата, но нищо не намерих за този ароматизатор на Ленор http://www.lenor.com/de/Produkte/Was-ist-NEU-bei-Unstoppables
Всъщност аз днес го купих, не съм го пробвала, гледам че се слага по една капачка на пералня, но май ще си трябва и омекотител, че това само ароматизира.
Аз имам още една опаковка от него. Слагах го в барабана. Ако ще слагаш омекотител допълнително, то трябва да е без аромат, че иначе ще се смесят ароматите. А ако наистина си намерила омекотител, който ти омекотява прането, сподели го.  Peace
Сега да ви споделя за ароматизатора - сложих не пълна капачка в барабана с прането. Сложих и син омекотител Ленор /аромата му не е същия/, но сметнах че ще е по-добре от другите ми налични в момента, или поне по името си пасват. Всъщност прането ми беше 1/2 от калъфа на матрака. Доста силно  ухае на свежо и приятно, доволна съм, но дали пък  довечера  от силната миризата  да не може да се спи. То угодия няма  Laughing

# 244
  • София
Прегледах няколко стари теми за препарати за пералня. Взети са втора употреба (една с горно на Миеле  и два АЕГ-а по-големи, с нормално зареждане).
Този на Heitmann 3v1 - не го намерихме по маркетите...
Тук гледам се споменават два в ДМ и един в Карфур (еко)

ПП: Само тук ми излезна Heitmann, Но във Варна
Скрит текст:
2. Имам 2-3 вълнени неща и едно палто (с 20% кашмир). Какъв препарат да им взема, че не ми се перат на ръка повече (палтото съм го давал на химическо).
Пералнята има и за вълна програма.
При измиване с такъв препарат се включва на 90 градуса, кратка програма? Thinking

# 245
  • оттам, откъдето започва България
Сега да ви споделя за ароматизатора - сложих не пълна капачка в барабана с прането. Сложих и син омекотител Ленор /аромата му не е същия/, но сметнах че ще е по-добре от другите ми налични в момента, или поне по името си пасват. Всъщност прането ми беше 1/2 от калъфа на матрака. Доста силно  ухае на свежо и приятно, доволна съм, но дали пък  довечера  от силната миризата  да не може да се спи. То угодия няма  Laughing
Явно ароматът е от омекотителя. От ароматизатора прането не мирише толкова.  Peace

# 246
Според мен е от ароматизатора, омекотителя не мирише така и не е толкова силен.

# 247
Прегледах няколко стари теми за препарати за пералня. Взети са втора употреба (една с горно на Миеле  и два АЕГ-а по-големи, с нормално зареждане).
Този на Heitmann 3v1 - не го намерихме по маркетите...
Тук гледам се споменават два в ДМ и един в Карфур (еко)

ПП: Само тук ми излезна Heitmann, Но във Варна
Скрит текст:
2. Имам 2-3 вълнени неща и едно палто (с 20% кашмир). Какъв препарат да им взема, че не ми се перат на ръка повече (палтото съм го давал на химическо).
Пералнята има и за вълна програма.
При измиване с такъв препарат се включва на 90 градуса, кратка програма? Thinking
На 60 градуса на най-дългата програма, без предпране. Слага се директно в барабана. Ползвала съм няколко вида.

# 248
  • оттам, откъдето започва България
Според мен е от ароматизатора, омекотителя не мирише така и не е толкова силен.
Не знам, аз ползвах с праха само ароматизатор, не съм слагала омекотител, но не ми е оставал траен аромат.  newsm78

# 249
Наскоро в Лили имаше промоция на цветоулавящи кърпи Брайт,промоцията беше 2 за 5.99+ подарък 1 кутия за бяло някакви кърпички. Търсих ги в нета, не намирам нищо за тях. Пише, че са английски. Днес ги пробвах, няма такъв боклук. Жалко, че не мога да ги снимам да Ви ги покажа, да не се излъжете.

# 250
  • София
И какво им е на кърпичките? Аз ги ползвам вече няколко години и не съм имала проблем с тях. Има подробност, че на 1 пералня се слагат по 2 бр. Белите не съм ползвала, но цветоулаващите са си ок.

# 251
И какво им е на кърпичките? Аз ги ползвам вече няколко години и не съм имала проблем с тях. Има подробност, че на 1 пералня се слагат по 2 бр. Белите не съм ползвала, но цветоулаващите са си ок.
За белите става въпрос. Едни тънки прозрачни, разбоядиса ми се леко от една бледо розава калъфка прането. Иначе за цветното и аз слагам по 2 и съм супер доволна, точно заради това си взех промо комплекта, но тези за бялото са на друга фирма и не ми харесаха изобщо.

# 252
stedra, за дрехите от мембранни тъкани по принцип се препоръчват течни препарати, евентуално без такива за вълна, защото частичките на прахообразните могат да запушат мембраните. Така съм чела по сайтовете на производителите. Тук можеш да прочетеш инструкции за пране в сайта на Gore-tex.
У дома всяка седмица се перат блузи от такива материи в най-различна цветова гама - на стандартна програма за цветно, 40 градуса, ниски обороти на центрофугата и без омекотител. Когато аз зареждам пералнята, слагам течен. Когато я пуска мъжът ми, винаги слага прах за цветно. А белите блузи задължително се перат с прах за бяло по негово настояване, за да се изперат по-добре.
Не мога да кажа доколко влияе на мембраните изпирането с прахове, понеже дрехите са негови и ги носи той. Възможно е и да е настъпила промяна във функционалността в някаква степен, но досега не е забелязал и не се е оплакал.
За връхните дрехи от планинарската му екипировка обаче се купуват специализирани препарати, които не бих казала, че се справят успешно. Според мен течните ще свършат по-добра работа, но гледам да не се меся.

# 253
Всякакви центрофуги унищожават мембраните. Заради това и се перат на програми без нея. 4 годишно яке за дъжд, при спазване на това правило, тепърва започва да се износва. И то главно заради времето. Колкото по - малко ги центрофугирате, толкова по - дълъг ще им бъде животът.
Но съм виждала и как след нормално пране, чисто ново яке с етикет не ставаше за нищо. Изхвърли се.

# 254
  • Варна
Безценни съвети, задължен съм ви...а щях да нося якето си от марката Gore на химическо чистене, защото бях нагости на една котко-манка, и хастарът му стана в котешки косми...как да изчистя това ?!

Общи условия

Активация на акаунт