Перилни препарати и омекотители – 39

• 82 585
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
И аз имам едни капсули на Персил в една сребърна опаковка, с прахообразна съставка, която е по-твърда от камък. Ако не ги разтворя предварително в топла вода, лепват се на гумата и край. Ще ги доизразходвам и няма да повторя никога повече с тях.

Често се случва капсулата да бъде изхвърлена върху гуменото уплътнение и тогава не се разтваря напълно. Решението е да я поставяте в мрежа за пране- една от тези мрежести торби с цип, които се използват за пране на финно бельо например. Така няма да има проблеми.

# 616
  • София - Рим и обратно

Мисля че бъркате дозировката или програмите, че да има неразтворен прах.
Дозировката на капсулата? Crazy
Ами приеми, че не бъркаме и програмите, няма 300 програми и не е голяма философия.
Проблемът е в малкото вода и прекалено компресираната консистенция на въпросните капсули.
Ще пробвам тези мрежички, макар че не смятам да купувам повече от тях.

# 617
Аз слагам капсулата в чашка за течен препарат и я заливам с вода поне половин час преди да пусна пералнята. Чашката слагам върху прането. Peace Определено прахообразната им част е много твърда и трудно се разтваря. Peace

# 618
При мен капсулата не бе изхвърлена на люка, но дрехите ми бяха малко, определено не бяха 4 кг...та може и затова. За капак и кратката деликатна програма...нищо, ок съм...

Оффф, да споделя...току що колежките хукнаха, ама направо краката щяха да си изпочупят, тъй като в центъра раздавали Савекс безплатно #Crazy Подметнах два пъти, че този прах не пере и само ще си захабят дрехите...нооо глас в пустиня остана....щели чорапите да си перат. Ами той и за чорапи само не става... Направо незнам да се смея ли, да плача ли...ядосах се първо, но сега ми е смешно направо....Мдааа, наистина акъл насила не можеш да дадеш Naughty

# 619
Важна е и дозировката на самото пране. До сега не съм виждал машина, чиито рекламиран капацитет да не е силно оптимистичен. Моята машина е с деклариран капацитет от 9 кг (като се пояснява, че това важи само за една програма?!), но на практика, около 6 кг е максимума средногабаритно пране, което може да се изпере качествено. Има едно ниво на запълване на барабана, което осигурява оптимално предаване на енергията от разбъркването и разтваряне на препарата, с всички машини е така. Прекалено празен барабан също не е добро решение защото тогава също се губи енергия и често има прекалено много разпенване.
Изпробвайте номера с мрежите, работи безотказно. Преди доста години, когато в Скандинавия се появиха първите таблетирани препарати Ариел, се продаваха именно с такива мрежички, но малко по-малки.
Вкъщи от зимата използваме споменатите двуфазни (прах+течност) капсули Персил за цветно пране и проблем с разтварянето никога не е имало. Както винаги, не забравям да препоръчам и допълнително изплакване.

Аз слагам капсулата в чашка за течен препарат и я заливам с вода поне половин час преди да пусна пералнята. Чашката слагам върху прането. Peace Определено прахообразната им част е много твърда и трудно се разтваря. Peace

Ако капсулата съдържа кислородни избелители (т.е. е за бяло пране) и ензими, да се оставя по-дълго във вода не е препоръчително защото ензимната активност ще спадне.

Последна редакция: пн, 01 авг 2016, 12:00 от TAED

# 620
  • София - Рим и обратно

Ако капсулата съдържа кислородни избелители (т.е. е за бяло пране) и ензими, да се оставя по-дълго във вода не е препоръчително защото ензимната активност ще спадне.
Моите са за цветно, двуфазни, но понеже знам, че не е добре да стоят във вода, само ги разбивам механично във водата да се разтворят и слагам чашката в барабана.

# 621
Не слагайте двуфазните капсули в чашка. Прахообразната част наистина е доста компресирана (твърда) и и трябва механична енергия за да се разпадне бързо. Чашката я предпазва от сплескване между дрехите, поне докато е вътре. Ако пък ще разтваряте капсулите предварително им се губи смисъла. Ще излезе по-евтино да използвате направо смес от половин доза прах и толкова течен препарат.

# 622
  • София - Рим и обратно
Просто искам да свършат и да ми се махнат от главата.

# 623
Просто искам да свършат и да ми се махнат от главата.

Ако става въпрос за Persil Power Mix Caps Color, препаратът е чудесен като качество на изпиране и е наистина концентриран. Просто намали малко количеството пране и пробвай трика с мрежата. Ако си отстраниш проблемите с разтварянето ще го оцениш, уверявам те.

# 624
  • София - Рим и обратно
Същият е, да. Ще пробвам.

# 625
Има едно ниво на запълване на барабана, което осигурява оптимално предаване на енергията от разбъркването и разтваряне на препарата, с всички машини е така.
Добре, научи ни как и колко да си пълним пералните. Hug Дай някакви насоки. На обем ли? На тегло ли? Имам електронна везна, ако трябва ще меря. Peace

# 626
  • оттам, откъдето започва България
Аз от години си тегля сухото пране и така дозирам праха.  Peace

# 627
  • Пловдив
Купих вчера Бинго,течен за цветно пране...да видим как ще е.
Скрит текст:

# 628
  • оттам, откъдето започва България
Ще чакам да споделиш. Аз си взех от праха за цветно Бинго стари найт. Много добре си пере, та се надявам и с течния да е така.

# 629
Добре, научи ни как и колко да си пълним пералните. Hug Дай някакви насоки. На обем ли? На тегло ли? Имам електронна везна, ако трябва ще меря. Peace

Аз го правя на око, като идеята е когато прането е мокро, и погледна барабана в покой, горната около 1/4 да е празна. При всички случаи е по-добре да сложите по-малко отколкото повече.
Няма как да дам точни указания, тъй като всяка машина е различна. Прочетете си упътването на машините. Там максималното натоварване в килограми би трябвало да е посочено за всяка програма. Използвайте не повече от 80-85% от това натоварване. Например ако е посочено 6 кг за дадената програма, не зареждайте повече от 5 кг. Нещо такова. Като претеглите прането 2-3 пъти ще добиете представа и после ще си го правите на око, не е необходима голяма точност. Тегленето става най-лесно с везна за телесно тегло (вероятно всяка жена има такава). Качвате се на везната и после взимате прането в ръце...

Последна редакция: пн, 01 авг 2016, 13:51 от TAED

Общи условия

Активация на акаунт