Чисто море и плаж в България. Къде?

• 50 360
  • 283
  •   1
Отговори
# 60
  • Тра-ла-ла
Джулая, мерси

Според вас на Силистар водата би трябвало да е чиста- така като погледнеш, няма от какво да се замърсява.Няма хотели например  newsm78  / Не знам дали е вярно това, обаче, че на Синеморец няма пречиствателна станция/
И Силистар също Peace Обаче аз съм обявила бойкот на плажа с тази бариера Crossing Arms Как пък не ще им пълня гушите на душманите. А и когато ходих едно от кафенетата беше в ценови клас "Слънчака" Crazy

# 61
Джулая, мерси

Според вас на Силистар водата би трябвало да е чиста- така като погледнеш, няма от какво да се замърсява.Няма хотели например  newsm78  / Не знам дали е вярно това, обаче, че на Синеморец няма пречиствателна станция/
И Силистар също Peace Обаче аз съм обявила бойкот на плажа с тази бариера Crossing Arms Как пък не ще им пълня гушите на душманите. А и когато ходих едно от кафенетата беше в ценови клас "Слънчака" Crazy
След репортажите, нямаше ли някаква промяна? Не ги ли премахнаха тези входове?

Една много полезна статия- какво се прави при мъртво вълнение и какво представлява то  /Не дай си Боже, да се налага да я прилагаш/: http://politikata.net/223571/

Иначе на плаж Липите и Листи наистина е мноого спокойно, но след случаите на удавили се там /което много често се случва там/- не са ми приятни.Неохряняеми са.

# 62
Джулая, мерси

Според вас на Силистар водата би трябвало да е чиста- така като погледнеш, няма от какво да се замърсява.Няма хотели например  newsm78  / Не знам дали е вярно това, обаче, че на Синеморец няма пречиствателна станция/

И на Калиакра има бариера. След 20:00 я махат. Лятото от 20:00 до 22:00 сие е суепр за разходки там Simple Smile Без пари Simple Smile

# 63
  • Тра-ла-ла
И на Калиакра има бариера. След 20:00 я махат. Лятото от 20:00 до 22:00 сие е суепр за разходки там Simple Smile Без пари Simple Smile
Hug
Предполагам говориш за крепостта?! Защото до колкото съм проучвала баш там няма плаж newsm78 Навсякъде ли може да се ходи след 20ч?! В смисъл не заключват комплекса и човек свободно може да се разходи сред руините newsm78

Nil desperandum!, за Силистар казаха преди няколко дни в новините, че ту имало, ту нямало бариера. Но последният репортаж гласеше, че има бариера и е законна, а в района имало доста частни имоти, нищо че е защитена зона ooooh! Даже РИОСВ позволила на два имота да се ползват за паркинг, за да имало конкуренция. Ето линк към статия:

# 64
Hug
Предполагам говориш за крепостта?! Защото до колкото съм проучвала баш там няма плаж newsm78 Навсякъде ли може да се ходи след 20ч?! В смисъл не заключват комплекса и човек свободно може да се разходи сред руините newsm78

Може. Но не закъснявайте след 10 защото запо4ва става тъмно и има стръмни места не е хубаво да се смра4ава.
Ресторанта работи на безобразни цени. Не си струва.

# 65
Точно до нос Калиакра плаж наистина няма. На тръгване от крепостта, на около 1-2 км вземете първия десен завой по черен път, карайте бавно напред, когато стигнете до знак "Влизането забранено" (територия на военните), , който ви забранява да продължите направо, завийте надясно и надолу, няма да се загубите.
Ще се озовете в залива "Болата".
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0

Табела няма да видите, местните жители определено не искат плажът им да бъде посещаван. Ако имате възможност да избирате ден, нека не е през уикенда, когато е свръхпренаселено.

Наблизо е и  мидена ферма "Дълбока", за нея ще намерите табели. Казват, че била мутренско-кифленска кръчма, аз ходих само веднъж рано сутринта, нямаше никакви хора, хареса ми. Цените бяха соленички обаче.

Да допълня за Болата - тоалетните са под всякаква критика, само едната кръчма предлага такава "услуга". Разпъването на палатки и бивакуването е забранено, ще ви изгонят. За семейства с малки деца обаче морето е идеално - плитко, равно, без ями, без мъртви вълнения.

# 66
...  Наблизо е и  мидена ферма "Дълбока", за нея ще намерите табели. Казват, че била мутренско-кифленска кръчма, аз ходих само веднъж рано сутринта, нямаше никакви хора, хареса ми. Цените бяха соленички обаче.

Ами мутренска. Нормална кръ4ма на хубаво място. Мидите им са хубави. ПАркираме горе, слизаме пеша защото ми е стръмно на мен.

Защитената зона около Калиакра, където преди не позволяваха да се стъпне извън пътеката е наблъскана с вятръни перки за ел. енергия. Абе ужасна работа. Птиците заради които е резервата не вярвам да са прелетяли обратно да гнездят между перките.

# 67
Гласувах с "никога". Въпреки мръсния плаж във Варна, никога не сме имали такива неразположения от плажа, но виж от храната е друго нещо.

# 68
  • Ямбол
...Като си помисля как се издават здравни книжки на персонала по ресторантите, ...
Здравната книжка не гарантира, че притежателят ѝ никога няма да пипне вирус.

# 69
  • sofia
Правилният въпрос за чистотата е не къде, а кога.
В началото на сезона на ходим, края на юни-началото на юли. Един единствен път път ходихме август на море - никога вече.

# 70
Правилният въпрос за чистотата е не къде, а кога.
В началото на сезона на ходим, края на юни-началото на юли. Един единствен път път ходихме август на море - никога вече.
Точно така и ние. Веднъж август и то на Поморие- фраш. Разхождаме се вечер на центъра и няма къде яйце да хвърлиш. На всичкото отгоре току срещна някой познат.Викам си- е, това ли е почивката? Но пък има хора, които нямат друга възможност освен август. На мен лично началото на септември ми е най-добре.

# 71
От морето не съм се натравяла,въпреки количествата солена вода, които съм поглъщала поради неумението ми да плувам и душата ми на русалка.

От храна-последно миналата година. Мисля че не беше точно проблема в храната, а в преяждането и смесването на различни видове храни по средата на деня на най-голямата жега, но все пак неприятните истории като  Sick и  smile3550 ги имаше.

Пак миналата година, края на август и началото на септември-между Китен и Приморско-ММЦ, водата беше чиста и нямаше много хора.  Peace

# 72
Аркутино как е като чистота?

# 73
Аркутино как е като чистота?
Там няма от какво да е мръсно, изключвам самата природа. Морето изкарва водорасли, дървета, боклуци. Охраняемата част не знам дали се чисти.

# 74
Аз като съм ходила, винаги е било много чисто.

Общи условия

Активация на акаунт